Szia Sanyi!
Semmi gond azzal ami történt (bár tudom, világvége hangulatot tud okozni), sajna ez ilyen, kell egy kis kísérletezés, amíg meglesz az optimális beállítás.
A többiek már leírták a legfontosabb tudnivalókat, én már csak pár apróságot tudok mondani:
Nyugodtan használd ki a tank adta lehetőségeket, “koppanásig” ültesd a tekerést a levegőzésre, ebben segít a két kis “fül” a bekötőoszlopok között-mellett, fektesd rájuk a tekerősegédet amikor lefogatsz és amikor pozícionálod a tekerést. Nem engedik a coilt hozzáérni semmihez sem:
Az építés során a megszokottnál alaposabban érdemes beáztatni ezt a vattát az Aresban, ha elrontom ezt a lépést, akár 1 tank likvid is elmegy, mire megfelelő ízt csiholok belőle. Kicsit lassabban törik be a “pamut”. Amikor készen vagy, várj 8-10 percet még az erőteljes használat előtt.
Mindenképpen próbáld ki a csomagban kapott coilt, sima kanthal GA28. Ha jobb, akkor sajnos ott a huzal lesz a gond. Nálam ez a helyzet áll fent, a fused clapotonokat száműztem az MTL tankokból, gyakorlatilag semmilyen ízt nem érzek velük (illetve csak tompa, dohos valamit).
A coil leégetése-kapargatása nem maradt ki véletlenül az építés során? Ez is okozhat ilyen problémát.
Egy kicsit még lehet emelni kellene a teljesítményen, fél wattonként próbálj rá. Csak figyelj a gőz hőmérsékletére is, ha kezd kellemetlen lenni, már túl sok lesz.
Sok sikert az építéshez!!!