Ja, a link para, így értem.
Ezen megsértődni nem fogok mert én is hasonló elveket osztottam az elmúlt időkig, így átérzem, de beláttam hogy @gangsta_gergo társunknak van igaza, hatóság nem hülye, olyanokról is tudnak amit nem gondolnál, ők nem csak a neten keresgél(het)nek, más komolyabb eszközeik is vannak, és ha valakinek keresztbe akar tenni, akkor úgyis megteszi (és szerintem nekik van a legnagyobb hazai adatbázisuk működő webshopokról… ).
Csak ilyen alapon akkor szólhatnál Donátnak hogy vegye le itt Vaperinán azt a tag-et is ahol majmoson kívül még jó pár bejáratott, gyakran használt shop linkje fent van akkora képpel hogy a szemem kiveri. És ha csak privátban osztok linket, honnan tudjam jó helyre megy? Attól hogy valaki régóta tag, lehet ő az adószedő vállalat “kémje” is aki régóta nyomon követi a dolgokat, vagy vice versa, friss regisztráció is lehet vaper vagy “kém”. És mi a különbség a link és a shop említése között? Szerintem semmi. Ha kódnyelven említed, akkor meg épp az új vapereket zárod ki az infókból…
Egyébként nem Vaperina az egyetlen hazai portál vagy fórum, pl. másik helyen pár hónapja, a LH bezárásakor annyi hozzászólást, linkeket láttam a “kicsi” francia shopról hogy akár egy óriásplakát is lehetett volna a nav székháznál. Nyilván nem jó, de ha egyszer keresztbe tesznek egy shopnak, szerintem az nem a linkek miatt lesz, hanem a rendelések mennyisége és értéke miatt (lásd LH esete).
Na befejeztem, kicsit hosszú lett, csak utóbbi időben épp ezeken (is) töprengtem…