Milyen aromát vegyek?

Én dupla ízbaknokot​:grin:80 pg 20 vg és pg aroma.
Akkor 85/15 pg többlet :roll_eyes:

3 kedvelés

Így @Zoli76 ízbajnoka (10%VG-90%PG) jesz! :wink: :grin:

4 kedvelés

Igen ezt tudom, hogy minél magasabb a Pg annál hígabb és jobb ízközvetítő a gőz hátrányára és a magas Vg sűrű kicsi íz nagy gőz. Észrevételem azokra a bejegyzésekről szólt, ahol egy probléma megoldásánál a használt bázist csak 70/30-ként… A Pg 70 vagy 30?

Valahol olvastam, lehet, hogy pont itt, de érdekelne, tapasztalatok alapján valóban szükséges a nyári kánikulába emelni a Vg arányt, hogy a melegtől elvékonyodó liquid-ünk megőrizze az alap arányokat, ami nálam 50/50.

Nekem az a tapasztalatom,hogy évszaktól függően teljesen felesleges az arányokat megváltoztatni.Télen-nyáron mtl-ben 50/50-es alaplevet használok.

5 kedvelés

Akkor szükséges, ha tudod a tankodról, hogy a vattázása miatt amúgy is képes lenne megfolyni. Nálam az UD Bellus volt ilyen. Illetve, nyárra a laza szerkezetű vattát le lehet cserélni kicsit tömörebbre, hogy jobban fogja a liquidet.

Szerk.: De a legbiztosabb módszer nyárra, a VG többletes liquid.

2 kedvelés

Fontos kérdés hogy mit használsz? MTL vagy DL? Én DL-t használok és nem volt zavaró a 30/70 (ami persze nem annyi mert pg aromával keveri általában az ember) de télen 1-2 slukk után melegszik annyit. Meg már itt nem igen vannak zord telek. De többen mondták is ha pl mesh-es porlasztót használsz akkor simán 50/50-ig is el lehet menni (sajna próbáltam) mert bírják. Én ezt annyival cáfolom magamnak, hogy a rosszul bekevert, nem eleget pihentetett liquidem (kevés érleléssel) elvitt majdnem egymás után 4 porlasztómat kb 600 slukkon belül. (Geekvape L200 kit 6ml 0,2 ohm pori)
Visszatérve arra amit írtam (30/70 vagy 70/30) gyártótól függ. Pl revolute alapnál 30/70 van írva flavourit-nál fordítva.

1 kedvelés

Most ez került sorra, benne 30 ml pg aroma 120-as flakonba. 30/70[pg/vg]-vel felöntve lassan 1500 slukk és még a porlasztó se sötétbarna/fekete a sok pg-től. De ez állt rendesen, szóval ez megérett!

3 kedvelés