Édesapámtól kapott iStick TC60W modot használok, egy Aspire Nautilus 3 tankkal, 1.8-as porlasztóval.
Édesapám javaslatára 70PG/30VG (6mg) alaplevet használok, Big Mouth/Chill Pill aromákat használok, gyártási utasítás alapján 10%-kal keverve.
De egy ideje úgy érzem nem jó. A nikotin erőssége megfelelő, de az ízek nem jóak, ha nem érlelem sokáig az sem jó, ha sokáig érlelem az sem jo?? viszont tanácstalan vagyok, mit és hogyan is kéne használnom, apukám meg 10-en évek óta ugyanazt szívja, elég oldtimer, de ezekben mégsem tud sokat segíteni.
Próbáltam már mindenhol tájékozódni, itt, redditen, de tanácstalan vagyok. 50/50 használható-e ehhez a tankhoz/porlasztóhóz, ha igen, miért jobb, illetve ahhoz inkább már az 1 ohmos porlasztó ajánlott?
Az MTL nekem megfelelő, nem az én világom a DL. Most a Heisenberg aromával szemezgetek, hiányzik a mentol íz, és erről az aromáról csak jókat olvasok.
Bocsánat a tudatlanságomért, a segítségkérésem oka, hogy véletlen sem szeretnék visszaszokni a cigire/glo-ra, így inkább megkérdezem mit tudnék jobban csinálni, illetve vélemények tapasztalatok után próbálok kutatni, de jelenleg azt sem tudom, hogy kereshetnék rá a problémámra.
Szia Beatrix!!
Üdvözöllek közöttünk.
Amit leírtál az teljesen jó, a vapelésben az egyik jó dolog, hogy lehet kísérletezni
Próbálj ki magasabb PG tartalmú alaplevet mivel az “felelős” az izekért. Az 50/50-es lé is jó bele, vegyél 0,8 vagy 1 Ohm porlasztókat, más gyártótol aromákat, sorolhatnám.
A heisenberg-ről meg 3 fajta embernek van véleménye, van aki nagyon szereti van aki nagy utálja és van aki még nem próbálta
Te próbáld ki…
Ha bármilyen kérdésed lenne írj mi itt leszünk
Mennyi ml után lett gyenge az íz? Csak egyfajtát szívsz egyszerre? Lehet ízvakság is a háttérben, egy új íz mindig erősebben hat, mint egy bejáratott. Érdemes cserélgetni, nálam a vaniliás aromák nagyon hamar átmennek semmilyenbe, például.
Heisenberg az nem ilyen, sosem felejtem el.
Illetve lehet a porlasztó is ludas, nem egyenletes a minőségük.
Egy par napon belul, aztan hiaba hagyom utana hetekig, megis teljesen iztelen, pedig mar probaltam 8%-10%-12%-ban is, hozzateszem egyebkent mind gyumolcsos…megsincs nagy kulonbseg, esetleg betudhatom ezt a Big Mouth silany minosegenek? Pedig legalabb 15 fele big mouth aromam van, egyedul eddig a ribizlis-meggyes volt az a 15 kozul, aminek volt ize, es izlett is. Vaniliasat nem probaltam meg, pedig nagyon vonz. Amikrol jot hallottam redditen az az Inawera gyumolcs izek, foleg a shisha typeok, a vape42-on talaltam a legtobb felet, csak ugye mindannyian tudjuk mi a helyzet most… szoval azzal a gyartoval nem igazan tudok annyira kiserletezni. A porlasztokat pedig a magyar webshopokbol rendelem, (1.8 ohmos nautilus bvc)
Lehet egy buta felvetés a többiek is reagálnak majd. Ahogy látom ebből a poriból van külön niksó 1,8-as pori nem e az a gond.
Azért a sima lötyi meg a niksó között van bőven különbség…
Ez nálam is gyakori jelenség. Ahogy napról-napra egyre jobban kokszolódik a tekercs úgy veszti el azt a friss és finom ízét a liquid amit új porlasztóval éreztél. Ha esetleg nem teljesen nyitott levegőzővel használod, akkor nyiss még rajta, hogy jobban hűljön a tekercs, mert akkor a kokszolódás is kitolhagó. Sajnos ez ilyen. Chill Pill nagy kedvencem volt (Aftershock Berry Pie különösen finom számomra), de újabban valamiért gyorsabban kokszolódik. Lehet valamin változtatott a gyártó. Big Mouth nekem sem nyerte el a tetszésemet, de ez már szubjektív. Mondjuk én a Heisenberget sem szeretem.
Szia, üdv itt, teljesen jó helyre jöttél informálódni
Az 1.8 ohm-os poriba azért jobb a több pg arányú liquid, mert elèg kicsi a beömlő nyílása. Egy 50/50 még talán (nem próbáltam), de egy 70vg/30pg alaptól tutira beégne, mert nem tud elég befolyni. Amúgyis a vg a gőzért felelős, a pg viszi az ízt, szóval szerintem azon ne változtass.
Big mouth-ból 2-3-at próbáltam én is, szintén Nautilus 3-ban, de én 0.7 és 0.4-es porlasztóval. Engem sem győzött meg.
Próbálj rá az A&L-re, elég ízesek, a hűsítővel meg nem spóroltak.
Heisenberg… igen
Egy időben nagyon rácuppantam, el is ment vagy 2-3 120ml-s flakon, aztán mostanában rá sem bírok nézni.
Próbáld ki bátran, van belőle 10 ml-s aroma. A narancsosnak meg a szőlősnek szerintem köze nincs azokhoz a gyümikhez, és brutál édesek. Persze lehet csak nekem.
Amúgy inkább ánizsosak (negro, ouzo), nem mentolosak. De emellett vmi hűsítés is van benne.
Hat a BM-et mostmar teljesen elfelejtem, Chill Pill-bol eddig 2-ot probaltam, a Pina Coladasat es a Bubble Teat, de egyik sem nyerte el a tetszesem, bar ezek nem a kalsszik gyumolcsos izek, eleinte a Pina Colada nagyon bejott, de egy ido utan mar besokalltam de ennek a gyartonak mindenkepp adok meg egy eselyt, koszonom neked is a tippet
Koszonom a “befogadast”!
A legnagyobb levegozovel hasznalom, es egyebkent erdekes de ezek a bvc 1.8-as porlasztok egesz sokaig eldegelnek, persze erzem mar azt, ha valami nem okes, es cserelni kene, de letezik hogy akar 1-masfel honapot is birhat? Egy tank pedig tuti elmegy egy nap, pedig mtl, szoval az sincs, hogy zabalja a “tapanyagot”
Mindenesetre koszonom neked is a tippet!
A nicsalt egy előre bekevert általában 10 ml és 10 vagy 20 mg nikotinos lötyi. Amit egyből lehet a tankba önteni és szívni. Legtöbbször podokhoz szokták használni… A benne lévő nikotin mennyiség ne zavarjon meg teljesen más eljárással készül mint a sima booster.
Van elég sok gyártó sok fajta ízesítéssel.
Árban kicsit más kategória mint a sima bekeverős aromák
Az A&L aromat mindenkepp szeretnem majd kiprobalni, de egyelore meg csak 30ml-es kiszerelesben latok mindenhol, de a ragnarokrol odakat zengett a volt munkatarsam, mar csak miatta is kiprobalom majd
Koszonom a tippeket