Helló mindenki, sokat böngésztem a netet és sok vidót megnéztem de sehol nemtaláltam pontos infot arról mennyit is lehet fogyasztani a lötyiből egy nap, vagy mennyi is még a normál gőzölés mértéke, sokszor kérdezik tőlem is ismerősök hogy lehet-e bajuk ha ennyit és ennyit szívnak, őszinte vagyok fogalmam sincs, nyilván és sok tényezőtőlfügg, milyen felhasználású gépet használsz,nikotinos-e a lötyid,ha nikotinos hány mg-os, szóval ezt is lehet bonyolítani, nyílván az extrém fogyasztás mindenből nagyonkáros még a vitaminokból is, engem is nagyon érdekel ez a dolog mert erről kevesen beszélnek pedig nagyon sokszor felmerülő kérdés, az én fogyasztásom mint DL felhasználó 3mg nikotinos lötyivel, 10-15 ml között van, szóval nagyon érdekelne ki mennyit szív/nap és hogy van e valami tapasztalata e téren vagy hasznos tanácsa.
Részemről Dl felhasználóként,10-20 ml között változik,nap hosszúságtól,és nehézségtől 3-4 mg-os levessel.
akkor eddig úgy néz ki ez az átlag, aztán majd kiderül jön e még komment ki mennyit gőzöl
Konkrét választ nem ad, de hátha érdekes lehet…
Ezt még nem is olvastam, vannak még itt kincsek.
ez egy nagyon érdekes és részletes útmutató a homályban, ez az első értelmezhető cikk, a sötét tapogatózásban bizony add egy kis irányt rutinos és kezdő vapereknek is, köszi szépen mindenki nevében,
Én bármennyi csokit el tudok fogyasztani ami ízlik
Ha finom a leves akkor többet,ha nem annyira akkor kevesebbet remélem segítettem
mondjuk ezzel én is így vagyok, most valahogy a pinkman nem nagyon adja most rendelek őár új lötyit, ideje keverni az őszi ízeket.
na ettől nagyobb böcseséget a mainap még nem is hallottam nagyon szép
mtl nekem olyan 15-20ml kb de még nem néztem csak szívtam főleg ha ízlik valami meg igen ez naptól függ pl 12 órás meloban szerintem 10ml vagy 8ml megy el nekem itthon a 15ml vagy 20mlde mondom nem nézem csak töltöm és szívom
Üdvözletem!
Ez is egy nagyon-nagyon jogos kérdés, bennem is felmerült már a kezdet kezdetén. Bevallom, sokat töprengtem rajta. Jó választ adni nehéz. Ahhoz azonban, hogy a kockázatot értékelni tudjuk, röviden próbálok valami értelmeset írni a következőkben:
A várható káros következményeknél az ismert anyag a nikotin, bár ennek károkozásáról megoszló vélemények vannak ma jelen a tudományban. Lényeg, hogy felszívódik a nyálkahártyáról, a hörgőkből és a tüdőből. Ez eddig nem károsít jobban, mintha a bőrről (kézről, lábszárról, stb.) történne a felszívódás. A nikotin bevitele egy ún. vektorral történik, ami részben propilén glikolból, részben glicerinből áll. Valójában ennek a kettőnek a keverékéből áll a gőz, ill plusz az ízanyagból, de ezt majd külön említem. A glikolok a természetben előforduló anyagok, így nem ismeretlenek egy élő szervezet számára. Más kérdés, hogy jelen esetünkben belélegzéssel valamennyivel több juthat be ezekből a légző szervekbe naponta, mint azoknak, akik nem vaporizálnak. Az azonban nagy valószínűséggel biztos, hogy ezek a glikolok a tüdőből részben felszívódnak, részben kiürülnek, tehát nem maradnak ott, mert nagy a vízoldhatóságuk, így ami ott maradna, mert nagyon apró, 5 mikronnál kisebb cseppek formájában érkezik oda, az felszívódik az alveolusokból. Ez sokkal kedvezőbb, mintha por, vagy kátrány lenne. Amikor felszívódott, a véráramba kerül. Ott már az a sorsa, mint az étkezéssel bevitt glikoloknak, amik sokan vannak, jóval több, mint az a mennyiség, amit naponta fel lehet inhalációval venni. Ezek a glikolok élelmiszer adalékként, ill. összetevőként használatosak, nem mérgezőek. Összességében tehát a tüdő aktív felületének jelentős és napról napra történő csökkenése nem várható. Megjegyzem, személyes megítélésem szerint egy élelmiszer ipari egységben, pl. konyhán dolgozó személy tüdejének a terhelése ezekből az anyagokból nagyságrendekkel nagyobb lehet, mint egy erősen vaporizáló személyé, ennek ellenére ezeket a munkahelyeket nem tekintik egészségre ártalmas munkahelynek, mert nincsenek olyan tapasztalatok, hogy a szakácsok és kukták tüdő problémákkal küzdenének. Én legalábbis nem tudok ilyenről.
A végére maradt az adalék kérdése. Ez is folyadék, így zárványként nyilván nem marad a tüdőben. Élelmiszer iparban használatos, oda engedélyezett termékek. Nehéz róluk korrekt véleményt alkotni, de szerintem nem nagy vész. (Ez utóbbi magán véleményem, melyet nem tudok jobban megalapozni!)
Én a húslevest szoktam példának felhozni,az is gőz ugye ……
Az aszfaltozós kollégákról most nem írnék
Ne hergeld itt az emberek tényekkel, jó? Még a végén kiderülne, hogy nem halálos méreg és így nem lehet rá jövedéki adót bszni, na, érted.
le sem merem írni, hogy a leghúzósabb napjaimon kb 6-8 ml-ert, egy átlagoson kb 3-5 ml az adagom Mire nem jó az mtl szűl afc-vel
pl nekem elegendő gőzképződésre
Én is elmélkedtem már a körömpörkölt gőzei fölött, mert ugye az akkor jó, amikor már ragadós.
tény, hogy nem vagyok egy gőzfanatikus
Vot benne részem pár évig.(kb 20) Mármint az aszafaltozásban.De húslevest is elég gyakran fogyasztok.