Ha nem szabályozható,akkor miért haladóknak van?
Sziasztok, ezeket a mecha squonk modokat ajánlanám bárkinek kipróbálni. 12 dollár nem egy nagy összeg, viszont egy jó mecha egy jó rda-val, jól építve, igazán jó tud lenni. Bevallom én sem hordom őket zsebben sehova, de itthoni gőzöléshez nem nagyon akad párjuk. Max ha a zeusokat nagyon eltalálom építéskor. Egy bajom van velük: melegednek az rda-k. De olyankor szünet van. Mondjuk azt érdemes megnézni, hogy aki dl-es annak dl tank legyen rajta…
Én pont nem ajánlanék mechát egy kezdőnek. Azért ezek csúnya dolgokra képesek, ha nem megfelelően vannak használva, és nem szeretném a hírekben azt olvasni, hogy ez vagy az a baja lett valakinek egy mecha miatt.
Szia,igazad van. De egy tapasztalt ,szabályozott modot használó user is tapasztalatlan a mechák világában. Amúgy semmilyen különösebb veszélye nincs. Aksi ne melegedjen és nem kell kifacsarni belőle az utolsó elektronokat is. Szerintem kicsit túl van ez misztifikálva.
Én a mecha dologhoz a saját példámat említeném. Én hülyét kaptam, hogy nem tudtam “hol jár az akku”, mindig féltem, hogy na most tuti felforr a kezemben. És mivel nem tudtam pontosan meddig van az akku, így pár nap után már aggódtam is, hogy na most, ha a végét járja az akku akkor a túl alacsony ohm miatt (0.3-ra sikeredett a duál tekercs) tuti rövidre zár. Nekem eddig egy Trinity (?), SMPL, és egy Noisy Cricket-em volt. Nem biztos, hogy Trinity volt az első, annyira régen volt, hogy arra nem pontosan emlékszem. Na de a lényeg, hogy számomra már a félmecha is sokkal több biztonságot tud nyújtani mint egy natúr mecha. Így én azt szoktam mondani, hogy az mecházzon aki érti a fizikát, rá tud mérni (műszerrel) az akkura, és legfőképpen nem fossa össze magát a gondolattól, hogy amit a kezében tart az nem játék. No ez mint mondtam, ezzel csak én vagyok így.
Kéz csókolom Kinga ! Az uraknak meg pacsi !
Annak idején , már nem is emlékszem mikor átszoktunk , mi mecha modokkal kezdtük, hozzá teszem szigorúan MTL vonalon és tartottuk az 1ohm közeli állapotot ! Nekem ma sem okoz gondot, ha elő kell venni. Az akku merülését pedig ahogy Tibor írta a teljesítményen nagyon is lehet érezni !
Én is így csináltam. De zsigerből fosok mint a pelikán.
Ez így igaz. Ízben is elmaradt és gőzben is. Nem is ezzel van a baj. Anyám hipochonder, szerintem ez ilyen belémkódolt dolog. A belső hangom azt mondja : “Tedd le hülyeleány, mert még meghalsz!”
A feleségemben soha nem volt félsz ! Maximálisan megbízott abban amit elkészítettem neki !
Szóval nem ördögtől való dolog ez a mecha , csak oda kell figyelni !
Nem áll távol tőlem szétkapni a hsz-eket. Csinálok egy új témát, ahol mecházhatunk.
Ha valaki rettegett a mecháktól, akkor az én voltam. A lízingeltek belém nevelték az irtózást, és a félelmet, mert nincs szabályozás stb… Minél többet tudok róluk és minél több infót kapok gyakorlottabbaktól, annál inkább erősödik az érzés, ha csak ugyanannyi figyelmet fordítok egy normális mecha modra mint amennyit a “csillivilli übermenő gépekre” és betartom az ALAPszabályokat, nem veszélyesebb, mint minden ismeret nélkül bekötni és használatra kész állapotba hozni egy nyolckarú csillárt kapcsolóval együtt, vagy automatát cserélni fater garázsában (amit nyolcan végeztek el, bokáig vízben állva). Szóval a mecha nem életveszély, csak a tulajok tehetik azzá. Okos mindenki lehet, és ez azért télleg nem atomfizika. Főleg, ha segítenek is neki, ami ugye itt alap.
Ebben a témában ugyanez az állás pontom!
Így van Viktor ! Ráadásul én évekig squonkoltam , és abban az időben egy elektronikás squonk készülék bizony jóval drágább volt mint egy mecha készülék ! Így maradtam a mechánál én is , nem volt velük semmi gond soha ! Jut eszembe ki kell konzerváljak egy macska (KHV) squonk modomat , most rá kívántam !
Szerintem nagyon jól megfogalmaztad a lényeget. A mecha modok esetében nagyon nagy tényező a felhasználó! Kezdőknek én azért nem ajánlanám. Nekem is van ismerősöm, aki szinte csak mecházik, DL-ben, és a 0.11 Ohm az az ellenállás, amit leginkább kedvel. A problémám nem az ilyen felhasználókkal van, hanem az olyanokkal, aki vesz egy e-cigit, mert jól néz ki (láttam már ilyet!), és használja, aztán jönnek a gondok…
Szerintem ésszel, és tapasztalattal lehet mechazni, csak sok oda figyelést igényel, amit az új felhasználók tapasztalataim szerint nem szeretn3k egyből bele tenni.
Azért sem reagáltam eddig, mert vártam a szétkapást.
Szervusz Zoli !
Természetesen lehet DL-ezni is a mecha modokkal de nem az egy akkusal ! Erre találták ki a két akkus mechákat meg a három, négyakkusakat ! Azokkal minden veszély nélkül azt mondom lehet egy 0.3 as tekerést kiszolgálni !
Persze, alapjaiban egyetértünk Zoli! Én különbséget tennék azonban kezdő és kezdő között. Van akinek az a vágya, hogy megfogja és használja, a legalapvetőbb ismeretekkel felvértezve.
És van akit érdekel a téma, beleássa magát, kérdez, netán az alapok is megvannak, akkor nyugodtan használhatja (ebben alaposan megváltozott a véleményem). Hiszen tudja mit szabad és mit nem. Természetesen nem az abszolút “gyerekekre”, fiatalokra gondolok (ne hagyjuk ki a számításból őket), hanem a felelősségtudattal bíró és alapos felnőttekről (nem én vagyok a mintapéldány ).
Én a mechák világát máshonnét közelíteném meg.Általában aki ezt használja bízik magában,jó esetben tudja mit csinál.Annak is van egy feelingje hogy tudod hogy nem hibázhatsz,nem kapkodhadsz,a teljes erő a rendelkezésedre áll s te döntesz hogy ezt meddíg használod.
Ezt kezdtem el írni… De Te megtetted.
Szerintem újra divatba jönni nem fog, ahhoz nem elég fancy már. De akit érdekel (pl. én), egy próbát megér, főleg úgy, hogy a mai cuccokkal ellentétben, nem kell súlyos tízezreket dobálni a kútba csak azért, hogy kiderüljön milyen.