Sziasztok!
Lehet, hogy szégyenkeznem illene egy éves vape múlttal,de a mecha. modok veszélyeit nem igazán értem.
Mire kell figyelni? Védelem nélküli akkumulátor kell? Az ismert beállítások biztonságosak pl. 1,2 ohmos tekeréshez 10-12W. ezt tudom állítani bajság nélkül?
Vagy egyáltalán hol lehet elrontani a mecha használatát, aminek veszélyeivel riogatnak?
Úúúúú. Védett akkumulátor erősen ajánlott mert nem tudod mikor merül le az akkumulátor. Fennáll a méjmerülés veszélye .Akkuk biztonságosan 3.2 voltig működnek és a normál töltők idáig ismerik fel . Alatta halottnak minősül az akku . 2,75 v nál kirobbanó élményt nyújtanak . A chipes módok 3.3 v-nal már nem hadják tovább használni .
Az 1,2 Ohm hoz párosított watt amit írsz lehet durvább érzetet kelt mint amit megszoktál . A mechnél az ellenállasal való szamolás . U teljesítmény W , I áramerősség A , R ellenállás Ohm . U=I X R . Az akkumulátor amit használunk szakaszosan 1,5 szer nagyobb Ampert ad le mint normál üzemben . Pl egy 25 amperes akku szakaszosan 35 Ampert ad le jobbak akár 40
Szia !
Az biztos ,hogy wattot nem fogsz állítani rajta , hisz nincs szabályozott elektronika … Minden az bele tett tekerés és az akumlátor töltöttségi szintjétől függ .. biztos lesz aki ezt majd mindenféle Ohm törvényekkel elmagyarázza , de amikor bele ástam magam , mert kell nekem ilyen is alapon akkor ezt hámoztan ki belőle zanzásitva
Kell a védett akumlátor
Javaslom a csatornát áttanulmányozni. Sokat foglalkozik Blackie a mechákkal, elméleti háttérrel, biztonságosabb fet-es mechák építésével.
Semi mech(fél mech) szériákat tudom ajánlani . Tauren Tanderhead , ambition luxem , trishul , fuse stb stb
Nekem van egy bár nem cső mod, csak kipróbáltam és én sem mertem használni!!Csak megtetszett!! Ez jó, közepes, vagy xar fajta??
Elég nagy nevű márka nem hinném, hogy gagyi lenne.
Kb 1 éve cseréltem, mert tetszett!
Nagyon szép , letisztult. Van olyan modon ami mér ellen állást . Akkor tudsz tekerni olyat amit szeretnél meg méred kipróbalod vagy használod a tekercs tervezőt . Simán lehet használni . Lehet amit most használsz tekercs pl 1,3 Ohm az olyan 12-13,5 watt körül van alapon de te csak 9,5-10w al használod . Mivel nem tudsz rajta allítani 2 opció van 1 megszokod , hogy kicsivel erősebb vagy 2 tekersz egy nagyobb ellenállsú tekercset . Mtl esetén biztos el kegyeg 2-2,5 napig egy akku de nem tudod hol a vége az erejének . Ezért ajánlott a védett akku . Mivel nincs szabályzás a végletekig meríti az erőt akkumulátorból . Érződik hol a határ de azt nagyon ki kell tapasztalni. 10ből 10 fogorvos és plasztikai sebész ajánlja a védett akkumulátor használatát .
Köszi!!
@Tyutyika ajánlását kiegészíteném egy friss jelenleg is kapható készülékkel.
China:
https://www.sourcemore.com/bd-vape-blaster-mod.html
EU:
Ez tetszik … Legalább van rajta akumlátor dektetáló LED. És lehet hozzá kapni külső borítást
Szervusztok !
A kezdetek kezdetén a mechanikus modok voltak elterjedve. Soha nem használtam védett akkumulátort. Soha nem volt probléma a túlmerüléssel, amikor eléri az akku a 3.6 voltot, ott már jelentősen érezhető a gőzön, hogy tölteni és cserélni kell. Egy dologra kell figyelni, az pedig az, hogy nem szabad zárlatot építeni. Minden más esetben tökéletesen működik.
További szép napot mindenkinek !
Tökéletes megfogalmazás Atis! 1 ohm feletti nem sziklatömb méretű claptonokkal el lehet vígan I pöfékelni. Egy plusz INFÓ, ha valaki biztosra akar menni: nem Sony VTC akksit tesz bele, azokban ugyanis nincs PTC védelem (hőmegfutás ellen)
Szervusz !
És ami még kimaradt a mecha történetéből, az az , hogy szeretgetni kell időnként, a kapcsoló kontaktokat néha meg kell takarítani. De amúgy örök darab, ha nem megy át rajta egy lánctalpas jármű.
Hány flakon Chip kontakt sprét elfújtam annó, te jó ég…
Én is ott kaptam rá lehet a WD40-re…finomabb mint jópár liquid de aztán én elengedtem a totál zéró védelmes mechákat. Az elején pedig építettem is anno (fém zseblámpából
)