Mecha csőmódok dilemma

Sziasztok!
Lehet, hogy szégyenkeznem illene egy éves vape múlttal,de a mecha. modok veszélyeit nem igazán értem.
Mire kell figyelni? Védelem nélküli akkumulátor kell? Az ismert beállítások biztonságosak pl. 1,2 ohmos tekeréshez 10-12W. ezt tudom állítani bajság nélkül?
Vagy egyáltalán hol lehet elrontani a mecha használatát, aminek veszélyeivel riogatnak?

3 kedvelés

Úúúúú. Védett akkumulátor erősen ajánlott mert nem tudod mikor merül le az akkumulátor. Fennáll a méjmerülés veszélye .Akkuk biztonságosan 3.2 voltig működnek és a normál töltők idáig ismerik fel . Alatta halottnak minősül az akku . 2,75 v nál kirobbanó élményt nyújtanak . A chipes módok 3.3 v-nal már nem hadják tovább használni .
Az 1,2 Ohm hoz párosított watt amit írsz lehet durvább érzetet kelt mint amit megszoktál . A mechnél az ellenállasal való szamolás . U teljesítmény W , I áramerősség A , R ellenállás Ohm . U=I X R . Az akkumulátor amit használunk szakaszosan 1,5 szer nagyobb Ampert ad le mint normál üzemben . Pl egy 25 amperes akku szakaszosan 35 Ampert ad le jobbak akár 40

7 kedvelés

Szia !

Az biztos ,hogy wattot nem fogsz állítani rajta , hisz nincs szabályozott elektronika … Minden az bele tett tekerés és az akumlátor töltöttségi szintjétől függ .. biztos lesz aki ezt majd mindenféle Ohm törvényekkel elmagyarázza , de amikor bele ástam magam , mert kell nekem ilyen is alapon akkor ezt hámoztan ki belőle zanzásitva

Kell a védett akumlátor

6 kedvelés

Stop Motion Yes GIF by Mouse

5 kedvelés

Javaslom a csatornát áttanulmányozni. Sokat foglalkozik Blackie a mechákkal, elméleti háttérrel, biztonságosabb fet-es mechák építésével.

https://www.youtube.com/@hondapapi81/videos

7 kedvelés

Semi mech(fél mech) szériákat tudom ajánlani . Tauren Tanderhead , ambition luxem , trishul , fuse stb stb

6 kedvelés

Nekem van egy bár nem cső mod, csak kipróbáltam és én sem mertem használni!!Csak megtetszett!! Ez jó, közepes, vagy xar fajta??

9 kedvelés

Elég nagy nevű márka nem hinném, hogy gagyi lenne.

5 kedvelés

Kb 1 éve cseréltem, mert tetszett!

4 kedvelés

Nagyon szép , letisztult. Van olyan modon ami mér ellen állást . Akkor tudsz tekerni olyat amit szeretnél meg méred kipróbalod vagy használod a tekercs tervezőt . Simán lehet használni . Lehet amit most használsz tekercs pl 1,3 Ohm az olyan 12-13,5 watt körül van alapon de te csak 9,5-10w al használod . Mivel nem tudsz rajta allítani 2 opció van 1 megszokod , hogy kicsivel erősebb vagy 2 tekersz egy nagyobb ellenállsú tekercset . Mtl esetén biztos el kegyeg 2-2,5 napig egy akku de nem tudod hol a vége az erejének . Ezért ajánlott a védett akku . Mivel nincs szabályzás a végletekig meríti az erőt akkumulátorból . Érződik hol a határ de azt nagyon ki kell tapasztalni. 10ből 10 fogorvos és plasztikai sebész ajánlja a védett akkumulátor használatát . :rofl:

7 kedvelés

Köszi!!

2 kedvelés

@Tyutyika ajánlását kiegészíteném egy friss jelenleg is kapható készülékkel.

China:
https://www.sourcemore.com/bd-vape-blaster-mod.html

EU:

4 kedvelés

Ez tetszik … Legalább van rajta akumlátor dektetáló LED. :hugs: És lehet hozzá kapni külső borítást :heart:

4 kedvelés

Itt van még egy fogás még kapható Ehpro armor , 18650 és 21700 szériaban .

5 kedvelés

Ezt fent említettem

5 kedvelés

Szervusztok !

A kezdetek kezdetén a mechanikus modok voltak elterjedve. Soha nem használtam védett akkumulátort. Soha nem volt probléma a túlmerüléssel, amikor eléri az akku a 3.6 voltot, ott már jelentősen érezhető a gőzön, hogy tölteni és cserélni kell. Egy dologra kell figyelni, az pedig az, hogy nem szabad zárlatot építeni. Minden más esetben tökéletesen működik.

További szép napot mindenkinek ! :wink: :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

Tökéletes megfogalmazás Atis! 1 ohm feletti nem sziklatömb méretű claptonokkal el lehet vígan I pöfékelni. Egy plusz INFÓ, ha valaki biztosra akar menni: nem Sony VTC akksit tesz bele, azokban ugyanis nincs PTC védelem (hőmegfutás ellen)

6 kedvelés

Szervusz !

És ami még kimaradt a mecha történetéből, az az , hogy szeretgetni kell időnként, a kapcsoló kontaktokat néha meg kell takarítani. De amúgy örök darab, ha nem megy át rajta egy lánctalpas jármű. :grin:

5 kedvelés

Hány flakon Chip kontakt sprét elfújtam annó, te jó ég… :rofl:

6 kedvelés

Én is ott kaptam rá lehet a WD40-re…finomabb mint jópár liquid :roll_eyes::rofl: de aztán én elengedtem a totál zéró védelmes mechákat. Az elején pedig építettem is anno (fém zseblámpából :roll_eyes::grin:)

5 kedvelés