Lost Vape Q200 készüléket használok Geekvape Z 5 Sub Ohm tankkal.
Jól bekevert 70VG/30PG arányú likviddel, ami ajánlott hozzá, és egyszerűen pár nap alatt égett íze lesz a porlasztónak plusz gyakorlatilag semmi íz visszaadást nem érzek. Nem tudom mi lehet a hiba…
Bárkinek van tapasztalata? Jelenleg 0,4 Ohm porlasztót használok. Maga a tank rossz széria? Érdemes lenne másikat vennem hozzá?
A leggyakoribb jelenség, hogy az ízesítés nagyon kokszol és pár nap után ráég a porlasztó fűtőszálra. Megoldás lehet az íz leváltás vagy hígabb keverés vagy gyakoribb porlasztó csere.
Minnél magasabb teljesítményt (W) használsz, az elhasználódás annál gyorsabb, csökkentheted a teljesítményt is…
…vagy nyissál a levegőnyíláson és így hatékonyabban hűl majd le a tekercsed!
Van olyan íz, jellemzően nagyon édes és vagy pl. organikus dohány, aminél naponta vattázunk. Térj át a saját tekerésre!
A porlasztón jelzett(ha van jelzés-írás rajta) alsó értékétől indulnék a watt szempontjából. Wattonként emelném a teljesítményt amíg megfelel. Természetesen a gép saját előre programozott beállításait elfeledvén, ha lehetséges.
Sajnos, a kísérlethez új porlasztó szükségeltetik és türelem.
szerk.:mindentől függetlenül,1-2 lépés választ el attól, hogy saját magadnak tekerd a coilt-RTA-t stb.
Szerintem a liquiddel lesz a baj. Vagy túl sűrű és/vagy túl cukros, édesítős, (esetleg sok színezék).
Milyen aroma van bekeverve? Hogyan készítetted a jelenlegi liquidet, miből mennyit tettél bele, milyen márka, stb? Fontos lenne ezt is tudni.
Esetleg próbáld meg PG-vel higítani, hogy a vatta könnyebben szívja a liquidet (pl. 60vg/40pg-re).
Pontosan kimértem, 120ml kevertem be, ebből 10ml nikotin.
Flora vita oldalról rendeltem a PG VG folyadékot. A minőséggel tuti nincs gond, másnak is én keverem be, pontosan ugyanolyan arányban mint magamnak és nála nincs ilyen probléma. 1 hónapig is elmegy a porlasztó égett ízű nélkül, ugyanolyan ellenállással.
Most higítottam kicsit PG vel, meglátjuk meddig bírja. Plusz a porlasztó is friss.
Kung Fruits aromáknál én nem tapasztaltam extrém kokszolást, így én is kizárnám ezt a “hibát”.
Esetleg mikor mennyire szoktad kiüríteni a tankot? Ezeknek a porlasztós rendszereknek az egyik hátránya, hogy ha már porlasztó vattás rész alá kerül a liquid szintje a tankban, akkor kevésbé tud felfelé haladni. Így a teljes mesh háló körüli vatta kevésbé tud átitatódni és hamarabb elég a porlasztó.