Lost Vape Q200

Sziasztok!

Lost Vape Q200 készüléket használok Geekvape Z 5 Sub Ohm tankkal.

Jól bekevert 70VG/30PG arányú likviddel, ami ajánlott hozzá, és egyszerűen pár nap alatt égett íze lesz a porlasztónak plusz gyakorlatilag semmi íz visszaadást nem érzek. Nem tudom mi lehet a hiba…

Bárkinek van tapasztalata? Jelenleg 0,4 Ohm porlasztót használok. Maga a tank rossz széria? Érdemes lenne másikat vennem hozzá?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2 kedvelés

Szia Dávid!

A leggyakoribb jelenség, hogy az ízesítés nagyon kokszol és pár nap után ráég a porlasztó fűtőszálra. Megoldás lehet az íz leváltás vagy hígabb keverés vagy gyakoribb porlasztó csere.

Minnél magasabb teljesítményt (W) használsz, az elhasználódás annál gyorsabb, csökkentheted a teljesítményt is…

…vagy nyissál a levegőnyíláson és így hatékonyabban hűl majd le a tekercsed!

Van olyan íz, jellemzően nagyon édes és vagy pl. organikus dohány, aminél naponta vattázunk. Térj át a saját tekerésre!

Gőz legyen Veled!

6 kedvelés

Kiemelném, ami tartalmaz (töményebb desszertek) némi valódi cukrot is, az pláne kiváló karamell-alap.

4 kedvelés

De legyen legalább 2db rta-d! :wink:

Mióta használod ezt a tankot, ezt a típusú porlasztót, liquidet? Mi volt előtte, ha volt? Korábban is volt ez a jelenség?

5 kedvelés

1 hete kb. Korábban is ugyanez volt csak más színben. Abban is hasonló jelenség volt, hogy hamar elkezdett égetni de csak hébe hóba.

Most pedig friss porlasztó van benne, pár napot konkrétan. Saját keverésű liquiddel, szóval az arány tökéletes.

Nem értem mi lehet a gond. Nem is kokszos maga a porlasztó, az előbb néztem meg. Mégis éget.

2 kedvelés

45w szívom, Soft beállítással.

3 kedvelés

Lehet hogy az is sok, az egyéb beállítások függvényében.

2 kedvelés

A porlasztón jelzett(ha van jelzés-írás rajta) alsó értékétől indulnék a watt szempontjából. Wattonként emelném a teljesítményt amíg megfelel. Természetesen a gép saját előre programozott beállításait elfeledvén, ha lehetséges.
Sajnos, a kísérlethez új porlasztó szükségeltetik és türelem. :smirking_face:
:saluting_face: :face_in_clouds:
szerk.:mindentől függetlenül,1-2 lépés választ el attól, hogy saját magadnak tekerd a coilt-RTA-t stb.
:rocket:

6 kedvelés

40 watton kezdtem és már úgy is előfordult ez sajnos. :frowning:

3 kedvelés

Ahogy @TheSoftParade1968 Zoli is javasolta, indulj lentebbről, akár 20.

1 kedvelés

Szerintem a liquiddel lesz a baj. Vagy túl sűrű és/vagy túl cukros, édesítős, (esetleg sok színezék).
Milyen aroma van bekeverve? Hogyan készítetted a jelenlegi liquidet, miből mennyit tettél bele, milyen márka, stb? Fontos lenne ezt is tudni.
Esetleg próbáld meg PG-vel higítani, hogy a vatta könnyebben szívja a liquidet (pl. 60vg/40pg-re).

5 kedvelés

Kung fruits Suika (görögdinnye) az aroma.

Pontosan kimértem, 120ml kevertem be, ebből 10ml nikotin.

Flora vita oldalról rendeltem a PG VG folyadékot. A minőséggel tuti nincs gond, másnak is én keverem be, pontosan ugyanolyan arányban mint magamnak és nála nincs ilyen probléma. 1 hónapig is elmegy a porlasztó égett ízű nélkül, ugyanolyan ellenállással.

Most higítottam kicsit PG vel, meglátjuk meddig bírja. Plusz a porlasztó is friss.

6 kedvelés

Simán kifoghattál egy rossz sorozatot a porlasztóból.
:face_in_clouds:

5 kedvelés

Értem. Ha a higítás sem segít, akkor

Más is ugyanilyen a tankot és porlasztót használ?

4 kedvelés

Nem pontosan ugyanezt. Neki egy Geekvape Z nano 3 tankkal van. Porlasztó ellenállása viszont ugyanúgy 0,4.

2 kedvelés

Remélem csak erről van szó :slight_smile:

3 kedvelés

Kung Fruits aromáknál én nem tapasztaltam extrém kokszolást, így én is kizárnám ezt a “hibát”.

Esetleg mikor mennyire szoktad kiüríteni a tankot? Ezeknek a porlasztós rendszereknek az egyik hátránya, hogy ha már porlasztó vattás rész alá kerül a liquid szintje a tankban, akkor kevésbé tud felfelé haladni. Így a teljes mesh háló körüli vatta kevésbé tud átitatódni és hamarabb elég a porlasztó.

6 kedvelés

Remek gondolat, és a gyakorlat is alátámasztja. Én is gondoltam erre. :+1:

6 kedvelés

Erre direkt figyelek. Bőven éri liqvid a vattát.

3 kedvelés

Akkor ahogy fentebb írták már a kollégák valószínűleg rossz szériát fogtál ki a porlasztókból. :face_with_diagonal_mouth:

RTA, RDA és RBA tárt karokkal várja a pénztárcád! :grinning_face_with_smiling_eyes:

Bring It

6 kedvelés