Liquid segitseget kérek!

Bekeverve ? 24 :grin:
Keveretlenül :thinking:116? Fsz tudja lehet több :joy::joy::joy::joy::joy:
Há’mi az én fejem ?kalendárium ? :joy::joy::joy:

Ilyen alkatrészt tudok venni valahol?

510es drip tip kapható…ezer féle. Ha pont ehhez a formához ragaszkodsz ahhoz kicsit kutatni kell a neten.

Ez pl eléggé hasonló és olcsó a szállítás, de nem gyors
1pcs Vape 510 Drip Tip Mouthpiece For Kayfun Lite Plus Pei Pom Stainless Steel Vape Accessory Drip Type Mtl Rta - Electronic Cigarette Accessories - AliExpress

15.ker-ben az aromapalota mellett. Vagy a 16. ker.-ben a sashalmi hévmegállóval szemben a nemzethi-ben.

Sziasztok!
Nem tudok eligazodni a kalkulátorban. :frowning:
Úgyhogy a kérdések.
1.)Maholnap megérkezik a 70%VG/30Pg alaplé +aromák. A nagy flakonba mennek a picik mind, addig megvan a történet. Azután hogy öntsem össze az aromával? (Több is van, eltérhet a keverési arány?) Már 200 oldalt mindenféle liquideket nézegettem és kosaraztam az utóbbi 1 hétben úgyhogy elvesztem mit hol olvastam, már arról sincs fogalmam mit honnan rendeltem :smiley: (mentségemre szóljon csak szeretném megtalálni azt ami bejön, annak megtanulom a keverési arányát és akkor nincs több problémátok velem :smiley: )

2.) Shortfillekkel se vagyok értelmesebb :smiley:
Ha pl 55/45 PG/VG , akkor milyen és mennyi (1 vagy 2?) boostert kell beleönteni hogy 6-7-8mg-is nikotinos 70VG többletű folyadékot kapjak :see_no_evil:

3.) Az UB lite tank alapvetően ennyire zabálja a liquid-et vagy csak az 50/50-es arány miatt tűnik el olyan sok (vagy én szívom nonstop idegességemben? :smiley: )

Annyi időt öltem bele hogy ezek után kutassak, megértsem, videók, itteni írások, kalkulátorokkal babrálás, termék adatok, stb, hogy komolyan egysejtűvé kezdem minősíteni magam mert még mindig halvány lila … sincs :pleading_face:

3 kedvelés

4.) Amíg vacakolok meg kísérletezgetek a keveréssekkel (és várom az eredményét majd :smiley: ) addig tudnátok javasolni hol és mit tudok venni hogy legyen gyorsan (SNV vagy shortfill) mézes-dohány utánpótlásom 70vg, 6mg (vagy 7,8) ? :pray: :pray: :pray:

1 kedvelés

Szia. :slightly_smiling_face: Én 1ml-es inzulinos fecskendőt használok az aroma kiméréséhez. Megkapod bármelyik gyógyszertárban. Azzal tökéletesen ki lehet mérni, persze számolni kell az összmennyiséggel, mert annak kell venni bizonyos %-át. A longfillek, ha pl 60ml-es a flakon, akkor abba úgy öntesz alapot, hogy 40ml legyen benne aromával együtt, és ahhoz pont 2db 18-as booster kell, hogy 6os legyen. :slightly_smiling_face: Ha a kalkulátor nem megy, próbáld meg a vegyítőt, szerintem az egyszerűbb. Csak ott majd úgy írd be az aromát, mintha PG lenne. Pl 50ml liquidet csinálsz, akkor ahhoz 5ml aroma kell, hogy 10% legyen. Ezt beírod a vegyítőbe úgy, hogy 5ml 0ás PG.

3 kedvelés

Megérkezett a keverős történet.
115ml alap, + 8db 20mg booster. És az aromák.
De fogalmam sincs most mit kezdjek. Egy hatalmas üvegbe tölsem bele a 115ml alapot és mind a 8db boostert? (eddig tudtam értelmezni a keverde kiszámítási alapot, ha jól láttam 7-9mg nikotinos lesz belőle.)
Utána hogyan tovább ha több aromát is szeretnék kikeverni? 3 aromám van és egy longfill keveredett ide :smiley:
Főleg az egyik aroma 8-10%ot ír a másik 20-25 % a “PG-VG aránynak megfelelően”
:pleading_face:

1 kedvelés

Igen, a boosterek mennek a nagy flakonba. Utána az üres boosteres flakonba tudsz 10ml-ket keverni az aromákból, tesztelés céljából. Itt ki kell számolni mennyi aroma kell 10ml-hez, a maradék a bekevert alap lesz. Vagy nem kevered a boostereket a nagyba (az nullás?), hanem kiszámolod mennyi alap, mennyi booster és mennyi aroma kell 10ml készhez (ha előre összekevered az alapot és utána hozzá az aroma kevesebb lesz a nik, mint az alap, amit terveztél).

Ha írsz pontos aromát, számolunk pontosan.

1 kedvelés

Köszönöm. Nekem az első verzió tűnik egyszerűbbnek.
De az alap folyadékba (0mg-os) nem fér bele egyetlen csepp sem :open_mouth:
Úgyhogy most vadászhatok egy 150ml-s flaskát :smiley:
Azzal ha össze kevertem nem kell várnihogy tovább mehessenek az aromákhoz? Össze rázom és egyből mehetnek majd?

Nikotion gyorsan vegyül, kicsit rázogatod, ennyi.

Aromát mennyi százalékban akarod? Ha 10, akkor 1ml aromához megy 9ml bekevert alap. Kész.

A Tribeca még 10-be lehet, hogy kevés is lesz.

1 kedvelés

Ez egy példa volt, 10 százalékos keverésre.

Amúgy én se gatyáznék, 10-esre mindent. Onnan lehet mozdulni finoman… :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Ezért kell teszt keverés, ha szar is el lehet szívni, és nem megy a lefolyóba az egész cucc.

Szar érzés, amikor 40k áll a polcon és egyik szarabb, mint a másik. Egy barátom mesélte. :rofl:

Akkor első körben a kisebb %-ot válasszam? Pl ahol 15-20% ott 15%-al keverjem csak? :slight_smile:

Ebben tudtok addig segíteni? :smiley:

Igen próbáld annyival de csak kicsiben keverd és várd meg az érési időt :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 kedvelés

tehát várok 20napot, hogy kiderüljön jó lesz-e. aztán ha nem akkor jó esetben másodjára eltalálom , így röpke 40nap múlva szívhatom is :smiley: jó játék :see_no_evil:
Ti tapasztaltak már tudjátok ha az aroma cimkén 10-15% van akkor nektek melyik lesz a jó? Vagy minden arománál máshogy van hogy a tartomány melyik része lesz jó nektek? :smiley: