Sziasztok, június 5.-én szívtam el az utolsó szál cigarettámat, 19 évnyi dohányzás után.
Többször próbálkoztam már a leszokással, idáig sikertelenül.
Most azonban eredményes vagyok, mert egyetlen szálat sem szívtam el június 5 óta. egy Innokin Zlide Tube MTL Kit 3000mAh-s készülékkel nyomom, számomra ez megfelel.
Eddig kész liquideket rendeltem, viszont sajnos azt tapasztaltam, hogy néhány nap alatt annyira megszoktam őket, hogy teljesen elment az ízük. Rendeltem shake and vape-t, a Chill Pilltől a pirosbogyó mixet, és a kiwi-dinnyét. Plusz alapot, 70VG/30PG. Bekevertem, semmi gond. Kettő napot még vártam is velük. A pirosbogyós három nap alatt megölte a kazánt. 1.2ohm-os porlasztót használok, gyárilag is ilyennel volt szerelve a készülék. A kiwidinnye pedig konkrétan nekem nagyon undorító ízű valamiért.
Ezeket félretettem, visszamentem a maximum smoke gyári eper liquidjéhez. Rendeltem ezek után egy vampire vape pinkman aromát, és ismét alapot, ugyanúgy 70/30ast. 15%ban kevertem be, a következőképp : 10ml volt az aroma, ezért ehhez igazodva 57ml alap, 10 ml aroma, így 67 ml kész liquidem lett. Ez tegnap este készült.
Kérdésem az lenne, % tekintetében tudom, hogy mindnekinek más a megfelelő, azert is kezdtem 15%al, hogy ha esetlegesen kell még higítani, akkor lehessen. Tehát lényegében azt nem tudom, hogy az érlelés idő mennyi kellene, legyen? Illetve szellőztetni ezt kell-e? Egyáltalán… Jól kevertem úgy, ahogy csináltam? Mi a véleményetek? Megtisztelő lenne, ha kapnék néhány tanácsot, tippet, mit javíthatnék, vagy egyáltalán. Jól csináltam-e valamit is. Köszönöm szépen előre is, ha válaszol valaki.
Szia Edina,
persze, jól csináltad, ha túl erős az íz, hígíthatod majd.
Én nem szoktam szellőztetni, de van aki igen.
Pinkmannak nem kell sok 1-2 nap.
Nagyon szépen köszönöm a választ, s ezzel a megerősítést, hogy nem rontottam el akkor ezt kapásból. Következő kazán cseréig várok azt hiszem, három-négy nap múlva esedékes, akkor szépen új kazánnal próbálom majd ki a Pinkmant. Van még alapom, ha kell hígítanom, szóval nem lesz baj. Nagyon ráfeszültem erre a keverés témára most, sokkal inkább csinálnám magamnak a liquideket, mint hogy készen rendeljem őket. És a választék is sokkal szélesebb aromából, mint kész liquidből.
Legalábbis én úgy látom.
Ez így van, hajrá, hajrá. Az elején én is maximum smokoztam, de hamar rájöttem, hogy ez így túl drága.
Köszönöm még egyszer a segítséget, szerintem a keverés lesz az én utam. Anyagilag mindenképpen kedvezőbb, ez tény. Előbb-utóbb csak rátalálok az igazira, hacsak nem most ez a pinkman lesz az éppen. Biztosan érkezem még kérdésekkel, amint látom, igazán hozzáértő és kedves társaság van, rengeteg hasznos dolgot olvastam, és sok segítséget találtam már itt. Köszönöm szépen.
Szia Edina!
Gratula a döntéshez és a kitartásodhoz, csak így tovább!!!
A Pinkman kicsit csúszós terep, három fajtával is találkoztam már, itt láthatsz is belőle kettőt:
Mindkettő Pinkman, mindkettő “gyári” csomagolás, kicsit eltérő a szín és az íz…
Ha nem lesz elég “ízes” nyugodtan ugorj még feljebb az aromatartalommal, nálam van olyan aroma, amit a gyári ajánlás majd háromszorosával használok. Viszont van olyan is, amit a hivatalos ajánlás felére kell hígítanom. Macerás, de megéri!
Az érlelési időt többnyire megtalálod az aromák leírásában, néhány napot mindenképpen érdemes várni a szippantgatással. Szellőztetni pedig akkor szellőztetek, amikor épp eszembe jut.
Mindent jól csináltál, gratulaaa!
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, és a gratulációt az én aromám kifejezetten élénk rózsaszín volt, brutál intenzív illattal, egy fekete, kissé áttetsző flakonban végeztem a keverést, de így is szép élénk rózsaszín lett a kész liquidem. Olvastam neten, hogy van ez a narancssárgás, másmilyen ízű pinkman dolog is, picit tartottam tőle, hogy belefutok. Kíváncsi leszek az ízére, de nekem ez a piros gyümölcsös-bogyós téma nagyon bejött eddig.
Akkor érdemes a red astairt kipróbálni vagy a mentol nélküli változatát a red berriest.
A narisarim is ilyen volt, csak az lett belőle, ami… Jó próbálgatást!!!
Úú, olvastam ezekről is, igen pozitív ajánlásokat, semmiképpen sem akarom kihagyni őket se, sort fogok keríteni rájuk is, az tuti.
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.