Van-e hasonló jellegű e-cigi, mint az Elf Bar, Lost Mary és más hasonló eldobható készülékek? Itt most a “füst” lenne a lényeg: olyan száraz legyen, mint egy analóg cigarettáé, gyorsan elillanjon, ne legyen nedves hatású, és ne irritálja a torkom (Ezeket nekem tudják az eldobható készülékek) . Eddig háromféle készüléket próbáltam, különböző arányú liquidekkel, de nem sikerült hasonlót találni. Nyilván utántölthető cigit keresnék
A legmélyebb tisztelettel, ha egy picit használod a keresőt(nagyító jobbra fent), sok kérdésedre találhatsz választ.
De olyan sosem lesz, mint az Elf Bar.
Az analóg attól száraz, hogy égés terméket tüdözöl le. Az e-cigi pedig folyadékot párologtat el ezért van nedves tulajdonsága.
Minden napos eldobható kérdések közt eddig ez a legfurább …
De egy jó kérdés!
Ahogy azt @gangsta_gergo már nagyon jól megfogalmazta, párát tüdőzünk le és épp ezért (nagyságrendekkel) kevésbé káros, mintha füstöt, száraz égésterméket tüdőznél le.
De szerintem ezen mindenki túlesik, cigi utáni váltáskor egyéntől függő mennyi idő kell, amíg elkezd tisztulni a tüdő és a nyálkahártya hozzászokik a párához. Pontosan ugyanúgy mint az analóg esetén, mert attól is köhög mindenki az első pár szálnál, csak ezt már sokan elfelejtik (aztán évek múlva már többször + reggel-este…).
Irritációt okozhat a liquid magas nikotin tartalma (érdemes a nikotin sót is kipróbálni) vagy akár lehet allergia is (fém, PG, liquid-ben valamelyik összetevő stb).
Nem tudom, szerintem amit te keresel az egy mtl jellegű lehet, és talán a likvidek százalékával lehetne játszani. Nem tudom, megoldás lehet-e a revolute bio alapja, de mind “nedves” hatású.
Amennyiben hardverre vonatkozott a kérdés, esetleg mesh porlasztós kazánokat javasolnám, a mesh-nek szerintem nagyon jó a “hatásfoka”, pl. Aspire Nautilus + 1 ohm-os mesh porlasztó, nekem is van és mintha “szárazabb” lenne a gőz érzete.
De az érzet is nagyon egyéni (mint az ízlés vagy az ízlelés), nehéz ilyenben tanácsot adni.
Ja a másik ötletem a mesh lett volna