Ilyenek vagyunk ilyen a Vaperina közösség
Már tudsz próbálni több féle huzalt,aromát,kazánt amit személyes ízlésedre tudsz szabni.
Ha gáz van valamivel itt leszünk
Boldog karácsonyt
Szia Kinga! Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Én is kívánom a Boldog Karácsonyt nektek, bár láttam, van annak is topik. Nekem meg még időm. Tegnap bejgli, ma halászlé, holnap kalácsom. Ja, Karácsony. Holnap ebédre jönnek a gyerekek, és már szaladnak is tova Mélykútra a nászomékhoz. Gondolkoztam azon is, indítok egy topikot az OFF-ba, de már meggondoltam. Azt, hogy Zöld erdőben jártam, elnézést nem locsolkodni jöttem, csak beleszaladtam az erdőbe annak idején azzal a BY-ka V8-cal. Nem láttam a fáktól az erdőt. Még egyszer elnézést @Janos_Groszeibl Jánostól, ha volt valami nézeteltérés bika ügyben, de tényleg ez az én V8 -am annyi sebből vérzett, hogy már az is csoda, hogy feltámasztottam. Sehol semmi jó tömítés, sőt az AFC -k valószínűleg a klónozók hibájából, rövidre sikerültek. Úgy, mint én a szúnyoghálót 65 centi szélesnek mértem, de 55 cm-re szabtam. Azután vissavarrtam a levágott részt varrógéppel. Nagyon úgy néz ki, hogy nem a lyukak száma a fontos, hanem a távolsága. Most is látom a V7 -en. Ennek 1 milliméterrel magasabb a levegőző betétje. Nem kell a huzalt lefelé erőszakolni, nem folyik meg. Mindez megszűnt, a V8 -on is, amikor barkácsolni kezdtem, csak az általam gyártott pin 1 milliméterrel magasabb lett, és csodák csodája minden megjavult. Tehát nem a furat formája miatt, de az a klón selejt volt. Klónnak árulták, nem titkoltan, meg azt is leírták, hogy agyongyötört, ezért volt olcsó.
Kicsit korrigálok. A tasakban mellette voltak O-ringek, elegen, talán még sokkal több is a kelleténél, csak a készülék nem volt jól összerakva.
A vape terén még mindenki tanul…egymástól és a hibáinkból. Túl újkeletű a vépelés ahhoz, hogy bármire azt gondoljuk megtaláltuk az elérhető legjobb megoldás. Na meg az, hogy személyenként kinek mi a legjobb szintén nem egy lezárt sztory. Én pl most 12év után elégedett vagyok a szettel…de volt már ilyen érzésem számtalanszor az eddigi utamon. Ettől függetlenül agyalok még más megoldásokon amihez ihletet jelent a csoport összegyűjtött tapasztalata. Mindent meghallgatok és átgondolok mielőtt lesöpröm az asztalról. 9hónapja vagyok a csoportban, de rossz szándékot nem tapasztaltam még úgy sem, hogy az elmúlt 3év antiszociálissá tett…ami itt szerintem nem érezhető rajtam és ettől is kivételes számomra ez a közösség.
Az egy tavalyi téma, írom már az ideit. Emlékszem mikor vetted, nem gondoltam volna, hogy ilyen állapotban eladja az akié volt. (Tudom ki az, direkt nem írok nevet.)
Szerintem azért már sok mindent láttunk, nagyon új dolog nem jöhet. Az elérhető legjobb megoldás is szubjektív. Egyébként észlelhető volt a karcosságod mikor csatlakoztál. Én örülök a pozitív változásnak. Csak így tovább. Itt jó helyen vagy.
Egyébként a By-ka V7 és Dvarw MTL FL felváltva, meg egyszerre szívva, nem érzek sok különbséget. Vagy szinte semmit. Bennem van a hiba? A Byka nem annyira kezdőbarát. Tekerni és vattázni ugyanaz, mint a Dvarw, de mire addig szétszeded. Meg a fedél egyiknél jobb menetes, a másiknál bal, plusz az a léállítás, aminek még mindig nem látom értelmét. A Dvarwot fejre állítom, letekerem az alját, és akár teli tankkal is vattázhatom bármikor. Igaz, a By-ka szebb. Talán kissé hűsebb a gőze is. A TH ugyanaz. Az íze is.
Nem volt még léállítós tankom, de ha úgy teszik bele a vattát, hogy az nincs közvetlen kapcsolatban a liquiddel hanem csak csepeg rá egy elszeparált tartályból, állítható mennyiségben akkor az egy jó megoldás…elzárva pl totál folyásbiztos. Gyakorlatilag egy RDA-hoz kapcsolt liquides tartályra gondolok
A léállitásnak több funkciója van:
- felső töltésű tankoknál bepréseled a levest a kazántérbe, ami folyást okozhat, itt töltéskor el tudod zárni teljesen a kazántértől a levest
- sokan hordják zsebben a cuccot, ilyenkor is el tudod zárni, nem kell balesetektől tartani
- tudod szabályozni mennyi leves folyjon a tekeréshez, melegben kicsit folyékonyabb, ilyenkor szükebre veszed, hidegben meg nyitsz rajta
- tudod szabályozni az íz és gőz intenzitást is vele mennyira van nyitva
Szóval egy csomó mindenre jó LEHET, van kinek ezek fontosak másnak nem, de hátránya szerintem nincs.
Nem vitatom, de azokat csak akkor tudod vattázni, ha kiürül, vagy teljesen kiöntöd. Nekem a Dvarw még soha nem folyt egy cseppet sem a zsebembe. Én is ott hordom, ha kimegyek az utcára. Úgy vettem észre, hogy a lelógatós vattások hajlamosabak a megfolyásra. Azok közt is inkább csak a tágabbak, mint a Siren. A többi főleg csak akkor, ha lezárt levegőzővel erősen megszívom, mert előzőleg dryhitelt. Ettől mindegyik megindul. Néha el is ázik. De akkor a kezemben van, és lenyalom, vagy papírzsebkendővel letörlöm.
Én a kayfunt is átvattázom, csak mint a dwarv-ot is, fejjel lefelé szedem szét.
Nekem pl a fellülről utántöltés szimpibb, mint a törpinél a szétszedés.
Nekem a dvarw rendszeresen megfolyt, volt olyan is, hogy napokig semmi, aztán meg igen. De mint írtam ez egy opció, én szeretem, ha nagyon vattázni akarok tele tankot, kiöntöm azt a max 1-2 mlt vagy elszívom és kész. Nem izgat nagyon. A zsebrerakás előtt meg elzárom, ha folyna ha nem, azért is van. A v9 és a prime vattázható tele is, a v8 is, csak ott finoman egyben kell letekerni a palástot meg a kéményt, szóval azt inkább akkor vattázom, ha üres, vagy tényleg fogom és kiöntöm. A dvarwval sem volt egyébként bajom, lehet vele élni, én is használtam vagy 2 évig. Szóval a lényeg, lehet miből választani.
Majd meglátom, a V7-el hogyan barátkozom meg, mert ez egyből jól működött, csak éppen az ellenkező irányban forog, mint a V8. A nagy Dvarw kibírja fél napig. A V7 -re meg rápróbálom a nagyobbik palástot. Nem tudom, ugyanis melyik hány milliliteres. @Janos_Groszeibl ha tudod, írj. Most kimegyek, mert vár a halászlé. Nélkülem nem csontozza ki magát a pomty.
3,5ml-5ml…
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok @Mefeca. Kissé megkésve, de remélem még érvényes.
Pont ezért készültem kimenni, a műhelybe, hogy rátegyem a nagyobbat, amikor benézek ide, láttam, hogy írtál. Köszönöm. Az üvegedényes Dvarwhoz is van 3 féle variáns. Gondolom, arra az esetre, ha félted, hogy megsérülhet, ha olyan helyre mész, vagy azért, hogy zsebbe jobban elférjen.
Nekem az a tapasztalatom minél alacsonyabb egy rta annál ízeseb persze ez nem mindig igaz mondjuk nekem szebbek is az meg hogy többször kell tölteni nem zavar…
A V8 -hoz csak egy volt, az a műanyag, mert azt a fém betekintőst eltörték. Ha jól rémlik, 3 ml -es lehetett. De most kaptam kettőt olyan betekintőst, majd visszakérem a fiamtól a kazánt, mondom neki válasszon helyette másikat. Úgysem MTL-ezik, de még azt sem tudom, hogy az övére honnan szerezte, vagy csinálta a palást pótlást? Ritkán találkozunk, de holnap jönnek.
Az is 2.8 ml…
Kellemes ünnepeket!
Köszönöm,viszont kívánom!