KIZOKU Limit rta építés, tanácskérés

Nagyon szuper köszönöm a képeket!
1-2.kép: Ajánlott ilyen magasan hagyni a coilt vagy csak a te/ti szájízetekre így finom?
3. kép: Ahol még nincsen belerakva a vatta, ott már kifésülve maradt ennyi és ennyit tömködtél bele a lyukakba is?
Amikor ennyi vattát hagytam a saját építéseknél, akkor tök jó volt, mert nem köpködött és nem folyt, de cserébe az íz sehol se volt :smiley:
4-5. kép: Akkor az nem baj, ha nagyon leér az aljára, csak legyen jól kifésülve, ügye?
A képeken ezt látom.
Bocs, megint a sok kérdésért, de amúgy tényleg jól néz ki. Ma majd neki ugrok az építésnek

5 kedvelés

azt még ritkítottam a vattát utánna dugtam bele.A coilnak meg szerintem ennyire kell állnia a középső levegőtől szerintem.:blush::wink:ez így pont jónak kell lennie szerintem.

5 kedvelés

Okés köszike, de akkor ha elterül ott az alján a vatta a kép alapján, akkor az nem rossz.
Nekem mindig azért tűnik nagyon “sok”-nak a vatta, mert ügye kifelé szélesedik és bárhogy vágom stb, akkor abba a pici lyukba alig megy bele az a sok vatta, de ha meg agyon vagdosom folyik, köpköd és társai.
Na mind 1, most a napokban neki ugrok az építésnek és kiderülnek a dolgok. Köszi a képeket! :wink: :innocent:

3 kedvelés

fésülni ritkítani kell igen de csak óvatosan ne nagyon mert az sem jó,rá kell érezni erre szerintem​:wink::blush:de fog az menni.Ha nagyon ki lenne fésűlve a vattánk akkor meg is folyhat akár a leves a levegőző lyukon.De nem minden esetben kell fésűlni,ritkítani a vattát mert ha pl pont eltalálja az ember a vatta vastagságát a coilhoz akkor felesleges ritkítani csak be kell tenni és kész.De tényleg ezt érzéssel kell nyomni amúgy egy jo pár tekerés coilozás és vattázás és fogod is érezni utánna mit hogyan kell.:blush::wink:

3 kedvelés

Félig-meddig témába vág, ezért bocsánat, de itt dicsekednék el vele, hogy nekem is készen lett életem első építése, egy Kizokun. Félig építés, mert előre tekert huzalom van, mindent egyszerre nem mertem. Igazából nem tudom, hogy jó lett-e a végeredmény, de nem folyik, nincs égett íz, és nem köpköd a számba - bár szörcsög, úgyhogy itt lehet, hogy csak a szűk driptip ment meg. Viszont sokkal jobb íze van a likvidnek. (A podban se volt vele semi baj, csak épp a “kellemes, de eléggé semmilyen” kategóriában versenyzett.) Mivel ez így túl szép, hogy igaz legyen, várom a következő pár napban a katasztrófákat, mihelyt beesnek, írok majd ide segítségért :sweat_smile:
Észrevettem viszont valami furcsát: szívás után ha a fülem mellé teszem a tankot, akkor perceg egy kicsit (nagyon halkan kattog párat). Gondolom, hogy ez a coil lehet, esetleg a hőtágulás miatt? És utalhat ez arra, hogy valamit rosszul csináltam? Mittomén, nem húztam meg a befogatást eléggé vagy hasonló? (Odafigyeltem, hogy meghúzzam amúgy.) 0.8-at mér a mod ellenállásnak, és 14,5 watton használom, ez nem lehet gond, feltételezem.
Ja, és az lehetséges, hogy ebben a felállásban jobban fogy a likvid, mint a 0.8-as gyári porlasztóval a podban, és gyorsabban merül az akku…?

5 kedvelés

Szép szép!
Legalább neked sikerült összehozni az építést, ameddig nekem többé kevésbé sikerül.
Milyen coilt és vattát használsz?
Nekem is szörcsög eléggé és 2-3 slukk után megint csak szóval próbálkozok tovább.
Azon is gondolkoztam már, hogy ez a super sorb vattát nem is szálazom ki, mert már az se segít, csak ront a helyzeten.

1 kedvelés

Jólesik, ha elismernek, de nem vagyok benne biztos, hogy megérdemlem… Gyanítom, az igényszintem nem ugyanott van, mint a tisztelt vaper-társaké itt az oldalon. Én sikerként élem meg, ha nem folyik és van íze. Ha meg néha olyan hangja van a tanknak, mint Darth Vadernek náthásan, hát kicsire nem adunk, amíg nem köpik, jóvanazúgy :joy:
Előre tekert coilból sima SS van nekem, Coilology MTL Coil 28ga, 2,5-ös mag, és 9 ohmosnak árulják. Helyzetileg nagyjából ugyanoda teszem én is, ahova a képeid alapján te. Vattából elsőre azt használtam, ami jött a tankkal, aztán Cotton Cloudsot. Azzal jobban szörcsögött, és csináltam vele egy dry hitet is, mert persze ki kellett kísérleteznem, hogy mennyire lehet üresre szívni a tankot, szóval itt én voltam a hülye. Én egyébként - szabad, nem szabad - kézzel is belenyúlok a vattába, mert a csipesszel fésülés nem mindig akar összejönni, úgyhogy széthúzogatom az ujjacskáimmal is olykor (3-ból 2-szer eddig).
Ja, és 50/50-es likvidjeim vannak.
Mondjuk nem egyszerű, begyömöszölni a vattavéget abba a lukba, komolyan… És állítólag ez egy kezdő tank…
És még egy roppant fontos megjegyzés: nekem szettben van a tank Kizoku saját modjával, és soha, de SOHA nem sikerül úgy rátekernem a tankot, hogy a levegőnyílások kifele álljanak. Ezt direkt csinálják, vagy mi?

5 kedvelés

A kérdés jó, nem volt még olyan tankom, ahol az sbs-re rakva ne a kupak felé nézzen a levegőző. :grin:

7 kedvelés

Igen szembesültem ezzel én is. Ez olyan mint a zsíros kenyér, ami soha nem az üres felére esik :rofl::rofl::rofl:

5 kedvelés

Helyzet jelentés:
Nagy meglepetésemre most nem köpköd az építésem, cserébe folyik, mint ha muszáj lenne és az íz is valahol még kanyarban van​:joy:

3 kedvelés

akkor nagyon meg ritkítottad lehet a vattát azért folyhat.Nekem pl a sok kicsi levegőzőből csak 1 nyitok ki mtl re.Vagy nem jól vágtad el nem elég hosszan.:wink:

2 kedvelés

Próbáltam ügyelni arra, hogy ne ritkítsam meg a vattát, szóval szerintem ez nem lehet gond.
A kis lyukakba teljesen le van engedve minden jól. Annyi változást csináltam most, hogy a leengedett vattát megszúrkodtam a csipesszel, hogy ne legyen annyira összeállva.

lehet nem kelett volna meg szúrkálni el kell találni azt a vattát bele majd ha fogom építeni csinálok még képet mit hogyan csinálok​:blush:leves hanyas van benne milyen arányú?70vg30pg.

2 kedvelés

Ahogy gondolod mindent megköszönök!
70vg/30pg, ahogy mondod :wink:

1 kedvelés

Nekem is voltak kalandjaim az elmúlt pár napban: továbbra sem folyik, sőt, alig szörcsög, ámde folyamat elégettem a vattát. Volt, hogy a harmadik slukknál… Néha meg olyan torokhatást produkált, hogy csak na, ami azért vicces. mert az nekem nem hiányzik egyáltalán…
Szóval: a vattázás a kényes rész, és nekem akkor lett jobb a helyzet, amikor olyan kevésre vettem, amiről azt gondoltam, hogy már tuti nem lehet jó, ráadásul épphogy csak lelógattam a vályúba, épp csak kikandikált alul. Na akkor lett jobb, hangra is szebb, és eddig még meg se égett. Hogy van-e annak köze hozzá, hogy a Cotton Clouds helyett lapvattát használtam (GeekVape Janpanese Cotton), azt nem tudom. Persze még mindig itt a tény, hogy az én liquidem hígabb a tiédnél. És rövideket slukkolok, nem tudom, ezzel te hogy állsz.
Szóval, még talán az érhet meg egy próbát, hogy más típusú vattát használsz, hátha. (Attól még lehet jó minőségű a mostani, csak nem biztos, hogy itt és most neked megfelelő.) A betömködésnél meg azt próbáltam meg, hogy mivel irtó nehéz beidomítani a száraz vattát a lukba, már előtte beliquidezem egy kicsit. (Nyilván miután már áthúztam a coilon és megfodrászoltam.) Ez nem tudom, mennyire szabályos, de nekem segít.

2 kedvelés

milyen huzallal tekered meg?mid van otthol mert akkor majd én is olyan coilal építem meg amivel te​:blush::wink:

1 kedvelés

Ilyen coillal és super sorb vattával, de van cotton baconom is.
Jó tudom nem a legjobb aromák, de most van egy csomó Solub aromám, amivel tesztelgettem, hogy jó e az építés e vagy sem, de hát nem dobtam el magam annyira vagy legalább is nem ilyen semmilyen ízű aromákra emlékeztem :smiley: vagy csak az építés fos.

Hála isten a dryhit és égés még egyszer sem sikerült és azzal nem is szokott gondom lenni vagy legalábbis mostanában nem volt. Megpróbálkozom majd más vattával, de valahogy ez a super sorb hozta eddig nekem a legjobb dolgokat. A nem száraz vattázást eddig nem csináltam olyan sokszor, de majd rápróbálok arra is.

1 kedvelés

evvel a coilal nem vagyok kibékülve valaki szereti valaki nem nekem ez nem nagyon adja be az ízeket.azt hiszem van ithol nekem talán ilyen coilom,vékonyabb coil nincs neked otthol csak ez az 1 fajta van.:blush:pl kanthal vagy ni80 esetleg ss316 nem lapul neked.

2 kedvelés

De jó, akkor lehet ezért vannak kanyarban az ízeim lehet és befürödtem az ízekkel is.
Sajnos nem igazán vannak MTL coiljaim/ huzaljaim.
Előtte DL-ben voltam otthon ahhoz van minden is, de MTL-hez nem annyira.

2 kedvelés