Indulhat az egyveleg
minden mindennel összetekerhető ![]()
.
.
(…egyszer
)
Azon gondolkodom, elmegyem ezeket a tekeréseket vésztartaléknak, vagy már tényleg kiszolgáltak? ![]()
Indulhat az egyveleg
minden mindennel összetekerhető ![]()
.
.
(…egyszer
)
Azon gondolkodom, elmegyem ezeket a tekeréseket vésztartaléknak, vagy már tényleg kiszolgáltak? ![]()

Azokat a coilokat remélem még vissza teszed!!
Nincs pazarolni való!!
![]()

Kipróbáltam stubby 21700 ba az alien coilt.Már 45w egész jó ízeket ad.Feljebb ugy gondolom már nem AIOnak való melegszik rendesen. @gangsta_gergo köszönöm a coilokat.
Stalk RDAba szuper lesz ott mehet feljebb is.![]()
Persze, csak 1800-as vízpapírral megdolgozom őket ![]()
![]()
Kedves vapertársak! Lenne egy kérdésem. Nem mondom, hogy profi lennék, de jó pár éve már tekergetek magamnak. Ennél a Dvarwnál viszont tapasztalok egy olyan jelenséget, hogy a tekerés egyik lába egy idő után jobban izzik, mint a másik, akármilyen huzalt használok, akármilyen ellenállással. Ebből kifolyólag a tekerés idejekorán elhalálozik, én pedig nem szeretem folyton cserélgetni, jobban esik, ha pár tisztítást/ izzítást kibír. Szóval szerintetek mi lehet a gond?
Nem az asszimmetrikus fémtömegek a deck 2 pólusa között? Lehet, hogy hülyeség….de az egyik tekercsfél jobban hűtve van, jobb a hőelvezetés![]()
Szia ![]()
Bár én nem értek a dvarwokhoz
de !
Ez lehet több dolog.
Nem egyformán húzod meg tekeréskor a lábakat(nem egyforma feszesek) vagy nem érintkezik rendesen a melegedő láb.
Ez lehet pici kosz ami esetleg alatta maradt valamikor a lefogatónál vagy a csavarnál,vagy annál a lábnál kevesebb a vatta ![]()
Szia, valami rémlik, talán azon a végén ahol jobban izzik ott nagyobb a karika mint a közepén. Kicsit lazább benne a vatta, és azért izzik jobban. Lehet nem ez a probléma nalad, de érdemes lehet rá nézni
.
Nekem is csinált már ilyet . Igaz klón . Néha be jut egy kis koksz a menetek közé, a hangya kincsével megegyező méretben . Na az feszíti a csavart és másképp halad a delej .
Esetleg a csavar alatt a menetbe bele van simúlva egy régi tekerésből egy karika huzal.
Köszönöm a tippeket! Szétszedem és átnézem legközelebb jó alaposan. Vatta nélkül csinálja csak igazán, amikor tisztítom és vattát cserélek, akkor tapasztalom. A csavarokat mindig meghúzom, és amikor ezt tapasztalom, akkor ezt ellenőrzöm is.
Próbáld meg alkotóelemeire szedni a deck-et leginkább és ha már úgy van, a többi alkatrésszel együtt jól ultrahagosan fürdesd meg alaposan! Az soha nem árthat és még lehet, hogy használ is…
Köszönöm! Írtam is pont előtted, hogy megpróbálom ezt is, miszlikbe szedve megtisztítom.
Jut eszembe, van pótalkatrészem, így már azt is próbáltam, hogy kicseréltem a lefogató csavarokat, de nem segített sajnos. Viszont a szétszedős ultrahangozás még “játszik”.
Ez nekem is előfordul néha…főleg az első karikánál, amit a tekerősegédre rátekerek. Mióta ezt észrevettem, úgy csinálom, hogy ráfogok a lábak mindkét végére fogóval és meghúzom őket, így egyenletes lesz a guriga.
Néha a vatta sem teljesen egyforma mindkét oldalon, így azon is igazítok.
Egy alapos tisztítás meg amúgy sem árt.
Úgy látszik, az ilyen apróságok is számítanak. ![]()
Mindig meghúzom a tekerés lábait, hogy nagyjából egyforma, feszes tekercset kapjak. Mint írtam, vatta nélkül, tisztításnál vettem észre a jelenséget. Amikor elkészül egy új tekerés, még szépen izzik, ahogy kell, általában később jelentkezik a probléma. ![]()
Ha később jelentkezik, az már a nem egyenletes kokszolódástól is lehet.
Azért furcsállom, mert korábban más kazánnál nem tapasztaltam ezt.