Egy kis 24ga kanthal, dualban
.
Mindezt ráadásul munkaidőben. ![]()
Hát…ma már végre volt egy szabad órám![]()
kínlódás minden, bejöttem lázasan
Akkor a legjobb , ha még fizetnek is érte ![]()
Mondjuk nekem nem fizettek érte .. a kedvenceim a műhely közelébe sem mehetnek .. így csak itthon ..
Csak a Stubby forever ( nagyon remélem , hogy lesz még valami újjászületése )
Már nagyon kellett nekik az új tekerés. Ezúttal kicsit másként mint a megszokott rutin. Kanthal a1 29ga, 2.5 magon, 6 menet, 1.55 ohm, 9-10 watt. Bpmods vatta,.. benne pedig tpa ry4-asian, pár csepp la tabaccheria-val. Csakhogy jobban domináljon benne a dohány íz.
Szép napot mindenkinek..![]()
Kb 25 ml saját készítésű kávés leves után nem is kokszol annyira. És a színe is, meg az íze jó lett. Ezzel a setup-al…
Így jár az aki nem bírja a frissen tekert 30+38ga ni80 clapton huzalt. Mert nagyon torok kaparó. Most tettem bele kanthal 29ga lapos huzalt. 2.5 magon, 5 menet, 0.93 ohm. Kb 13 watt. Ezzel semmi gond. Minden megy simán.
Az alany, egy kayfun v5. És persze, a kávés levesem.
Első próbálkozás a lapos huzallal … Nem egyszerű ebben a vastagságban a tekerés , nem is lett a legszebb … 3mm mag 5 karika ..21ga-s huzal 0,2 Ohm ..
oké oké, de mi a lényeg
… íz, gőz, th?
Igazából nem voltak igazán elvárásaim… Szerettem volna kipróbálni, mint opciót.. az íz nálam mindig elsődleges és , hogy a rámpa idő ne legyen túl hosszú…
Most már gőzölgök vele egy kis ideje .. gyors összegzés
0,2 Ohm lett a tekerés pont ilyen paraméterrel volt benne clapton .. A clapton számomra ideális használati tartománya 35-40 watt volt . A lapos huzal már 30 watton is tökéletes .. a rámpa idő claptont meghazudtoló… Gőzben gazdag..
Az első benyomások igen pozitívak ..mindenképp ki fogom próbálni RDA-ban és Aio-ban is , főleg ha találok a 21ga helyett mondjuk 23-25 GA-st vagy annak megfelelőt
A ramp-up ss-el lenne érezhetően gyorsabb. Persze ha okkal választottál Kanthalt akkor a karcsúbb laposhuzal is segíthet valamennyit…és építeni is könnyebb. Nekem valamiért kimaradt a laposhuzal teszt. Talán mert sajnálnám kidobni a 8-10évre elég, jólbevált, körkeresztmetszetű huzalt. Pedig a lefogatás egyszerűbb lenne a lapossal.
Kaptam SS lapost is … Mindenképp megnézem … Elsőre nagyon nehezen ment a tekerés, de valszeg csak a szokatlanság
a lefogazás valóban könnyebb … Tesztelhetem tovább ![]()