Szia Atis …! +/- pár ez az már tényleg nem számít
Szervusz Tibor !
A microcoil az izzítás nélkül el sem tud készülni, mert mindenütt hotspot.
@Ispy Így van akkor ég le a szennyeződés amit a kezeddel rávittél a huzalra, vagy a gyártási folyamat során rá került szennyező anyagok.
Szóval csak izzitunk szárazon …is
Fene egye meg … ezt is hozzá írom a miben halok meg listára
Hosszú a lista
Igen, tudom és ezekre még inkább nem vágyom, szóval marad az oxidálás, viszonnt hónapokig használni újra és újra ugyanazt a tekerést…annak nem sok értelmét látom.
Hát nem tudom, de én nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal. szeretek pengeélen táncolni. Imádom a hasam , szeretek főzni, még jobban enni, egyszer élek, nekem ne mondja meg egy orvos sem, hogy diétáznom kell, amikor orvosok szándékosan betegítenek meg embereket, lelkiismeret furdalás nélkül a haszonszerzés miatt. Tisztelet a kivételnek, mert olyan orvos is van, csak az elveszik korpa közt.
Elővettem a berserker v2 kazánt. 28ga kanthal lapos huzallal van tekerve, 2 magon, 5 menet, 0.89ohm, 14.7 watton, de nem birom szívni, annyira kaparja a torkomat, pedig csak kb 1.5 mm-re van a tekerés a levegőzőtől. A leves ugyanaz az a&l phoenix, 4mg nikotinnal, mint a többi kazánban. A többivel semmi gond.
Szia Robi!
Én ezen egyáltalán nem vagyok meglepve. És bár az általad említett lapos kanthal huzalt nem ismerem, illetve nem próbáltam még, de ha egy kis karcosságra vágyom, akkor egy másik fajta huzalból én is megépítem a Bersit.
Szia Robi!
Felsorolok pár hibafaktort:
A felület miatt a kettes magméretbe húzott vattából túl hamar kiporlasztja a liquidet, így valszeg dry hit közelben vagy, ezért lehet kaparás.
Az 5 menet lehet, hogy sok lesz neki, mert ugyebár majdnem 4x akkora így a felület mint szálhuzallal, így nehéz hűteni ami miatt annyira felhevül a huzal, hogy már szinte égeti a vattát, ami kiinduló pontja lehet az első bekezdésben írtaknak.
Az 1.5mm, meg már túl távol van véleményem szerint, így ha túl kevés a levegő akkor szintén dry hit közeli állapot van ami miatt kaparhat.
És egy ráadás:
A felületből adódóan egyszerre több liquidet porlaszt el aminek köszönhetően több nikotinhoz is jutsz a slukkok által ami pedig már irritálhatja a nyálkahártyát.
Egy tanács:
Ne úgy kezeled a lapos huzalt mint a szálhuzalt. Én 2.5-ös magra tekernék 3 menetet, és adnék még neki levegőt. Na meg persze lejjebb tenném az egészet, 1mm körülre.
Laposból sok az 5 menet Hogy fért bele?
Összenyomva…
Köszönöm …
Fev bf1. Jobb, mint amire számítottam egy oldalról levegőző rda-tól. Meg vagyok elégedve.
Akkor ma este kanthal tekerés lesz folyamatban. Nagyjából minden mtl kazánomban… de valahonnan kellene beszereznem 30ga sima kanthal szálhuzalt is.
Jelenleg így áll a helyzet minálunk…
Berserker v2 kanthal D 30ga, 2.5 magon, 4 menet, 1.41 ohm 11.5 watt… tekerés 0.5 mm-re a levegőzőtől.
Valor mtl rta, kanthal A1 28ga, 2.5 magon, 5 menet, 0.97 ohm, 11 watton. Itt szintén 0.5 mm a levegőzőtől. Igy egészen más a helyzet…
Mindkettőben a hagyományos muji vatta.
Ez így nagyon jó lett.
Már nem kaparja a torkomat a bersi…
Elvileg a d-nek nagyobb a th-ja. Hallottam, én csak d-t használtam. TC-re egyik sem alkalmas, használd VW módban - ahogy a képen is látható.
én is úgy érzem…