Szerintem is kevés egy picit. Menj feljebb, de csak fél wattonként (vagy ahogy a mod engedi, bizonyos modok csak egész wattot engednek), ott álj meg ahol már langyosodik a gőz. Sejtésem szerint valahol 14-15 watt környékén kell lennie a “jónak”. És ezt azért mondom mert volt V5-ös Kayfunom, csak épp nem a mini. De van abban annyi levegő, hogy könnyen túl tudod hűteni.
Sziasztok
Csak egy ötlet lenne @Andras_Barton Fev 4.5 tekerésre, vattázásra. Nem tudom ezt a verziót próbáltad-e?
Én eddig csak dohányos liquideket próbáltam benne, nekem hozza az elvártat.
Csak SS316L használok MTL kazánokba 28ga 2,5 mag általában 0,8 - 0,9 ohm.
Fev 4.5 esetén ugyanez, csak 3 mag. A tekerést az elülső legkisebb méretű AFC-hez húzom egy magasságba vele, a hátsó AFC pedig teli zárás. A vattát a hátsó zárt AFC felé viszem és csökkentem a kazán méretet. Csatolok egy-két képet, nem valami profi setup, de hátha egy újabb próbálkozást megér. only vaping!
Sziasztok.
Újrabaszkuráltam a Tűzmadarat. Szokás szerint a kíváncsiság… MTL Fused clapton, most a szokásos Coil Master vattával. A 2.5-ös magon a 4 menet mtl clapton 0.58 omlett, akarom mondani ohm lett… Közepes levegőn ez már sok. Ez így a fél DL felső határa számomra. De legalább ezt is megtudtam.
Ha jól izzitasz Ni80-as huzalt akkor ilyen szép kék lesz.
Én mindent úgy csinálok, mint mások, azzal a különbséggel, hogy a végén “begyújtom” a vattát. Így a kis szöszök lepörkölődnek, és a vatta egybe áll. Amióta elkezdtem vattázni, én így csinálom. Egyik barátom mutatta, aki a kezdetektől vaper, és egy vape shopban eladó Londonban, szóval van hozzá érzéke.
Videóm sajna nincs, de lefényképeztem nektek tegnap az építés közben. Remélem látszik.
Itt még látszanak a szöszök
Itt már nem
Ha valaki kipróbálná nem nagy cucc, jól belekvidezed a vattát, tekerést, majd izzítasz(én 45 watton szoktam), meggyújtod és azonnal elfújod.
Aromamizer plus V2 DL: sima mesh tekerés 0,14ohm 30W:
Aromamizer V3 DL: Paralel KA1 32ga 3mm magon 7 menet, 2,32ohm, 18W
(Ez a DL setup az MTL kazánokhoz képest is tűéles ízeket és nagy DL-es gőzöket ad. És nem elírás: 2,32ohm-os DL tekerés. Nem szép, mert a 32ga huzalt nehéz kifésülgetni, de működ.)
Aromamizer Lite V1,5 MTL: NI80 28ga 2,5mm magon 7 menet 1,21ohm, 9W.
Szóval úgy DL-ezel, hogy az már MTL?
Az első szett, 0.14 Ohm, 30 watton jó ízeket ad? Nekem 40-50-nél kezdett jönni az íz, bármely mesh kazán esetén is. Úgy tűnik, más az íz-erzékelesünk. Erről függetlenül minden tiszteletem a tiéd az MTL-DL-ezés miatt. Élő példa vagy arra, hogy van DL élet 30W alatt!
Gratula Kabak!!!
Eddig 1,1 ohm volt a legtöbb amit DL tankba tekertem, de úgy látom, vannak bátrabbak (szent őrültek) még! Ezt nekem is kell próbálnom!
A mesh 30w is széééép, amikor sikerül magamhoz ragadni a Wotofo-t, 35-ön “égetem”. Nekem ott adja azt amire szükségem van.
A parelellnél pedig MŰködik a MŰköd a MŰszeren, csak ez számít! Határozottan extrém, de okos!!!
Igen, 30W-on is már jó ízeket ad. Lime-ot töltöttem bele, rögtön érződik a citrom citrusossága, szinte a nyelvemen vannak az illóolajok. Szóval nem kell “keresgetni az ízeket”. 35W-on töményebb a gőz és melegebb. A langyosat jobban kedvelem. Ez fölé már nem is mentem, nem volt rá szükségem .
A mesh-el elmentem én is 35W-ig. Ott töményebb a gőz, nagyon megértem, hogy úgy használjátok. Nekem ott már meleg (nem forró) volt, ezért visszaálltam a 30W-ra. Jobban kedvelem a hüvöset .
A paralel ízén-gőzén még én is meglepődtem. Csak kísérletezgettem, de az eredményre tekintettel maradt a kazánban, és valószínűleg visszatérő vendég is lesz.
Szia @Kabak !
Remek ötlet a paralel dl-ben,sőt ami még régebben bevállt nekem a 30-32ga huzalból készített twisted huzal,ami pont most jutott eszemben miközben írásodat olvastamMivel vejkó nem bírt a saját rdta-jával ami megeggyezett az enyémmel tipusban csak éppen méretben 2mm-el nagyobb és elcseréltem vele az enyémre,mondván majd én meggyőzöm mi kell neki…namármost 2napja küzdök vele alakul,de úgy vélem a paralel vagy a twisted lessz a megoldása,de jó,hogy felhoztad
Ez most azt kell írjam szépen sikerült. (Brünhilde MTL)
Ez már nem annyira szép, de hozza amit kell. (Berserker V2)
Így könnyű! Folyamatosan tekersz, építesz, persze, hogy szépek!
És tényleg szép a mai “termésed”.
Tudod, az évek meg a rutin.
Köszönöm a szép szavakat.
de ügyes vagy
2-es magon még nem mertem a triót ,lehet kell neki egy kispárna vattaágynakKiváncsi vagyok hogy milyennek találod majd
Köszönöm Drága