Itt érdemes két részre szedni a témát.
Amennyiben allergiás vagy a nikkelre, akkor a következmények már rövid távon jelentkeznek, ezeket nyilván azonnal észre fogod venni, de mindenkinél más lehet a reakció az enyhétől a súlyosig, pl. viszketés, kiütés, nyálkahártya gyulladás, köhögés, fulladási roham stb.
Aki nem allergiás rá, abban az esetben hosszabb távon jelentkezhetnek tünetek de a tudomány itt még csak tapogatózik. Ezért írtam feltételes módban az előző és mostani kommentem is.
Az egész alapja röviden, hogy a fémek ugye oxidálódnak levegőn, ez a hő hatására extrém felgyorsulhat (pl. dry-burn, amikor kiégeted a coil-t első használat előtt) és fém oxid bevonatot képeznek a tekercs felületén. Használat közben, idővel ebből a fém oxid bevonatból apró micron méretű részecskék leválhatnak, amit belélegzünk és ezek okozhatnak problémát a tüdőben, nyálkahártyán. Okozhatnak, mert még nincsenek 30-50 éves tapasztalatra és hosszú távú vizsgálatokra épülő eredmények, csak pár évente felröppenek hírek 1-2 vizsgálati eredményről.
Csak néhány példa: a titánon titán-dioxid keletkezik amit pl. EU-ban már betiltottak élelmiszerekben, rákkeltő gyanú miatt, a nikkel oxidjai alapvetően mérgezőek.
Egyrészt azért írtam hogy óvatosan és TC-ben (200-250 C teljesen OK), hogy ne izzítsd halálra azt a coil-t, az nem biztos hogy jót tesz titán és tiszta nikkel anyag esetén, másrészt hogy tudj ilyenekről is, de érdemes utána olvasgatni, külföldi vape fórumok, gugli is jó barát.
Én konkrétan fosok a nikkeltől nem tudom miért, szerintem csak ilyen mentális dolog mert nem tudok róla hogy allergiám lenne. Még a Nichrome-t (Ni80) sem mertem kipróbálni, de egyszer lehet rászánom magam.