Kezdő MTL RTA

Köszi @Ispy az említést! @Judeat, Ispy leírta a lényeges kérdéseket így én inkább a hosszabb távú használat alapján kialakult véleményem tenném hozzá az expromizer V5-el kapcsolatban, már ha augusztus óta tekinthető hosszabb távú használatnak. Első tény, hogy kezdő MTL RTA tanknak nem mondanám a legolcsóbbnak, de több külföldi videó, cikk és az itt kapott vélemények alapján mégis ezt választottam. Szándékosan olyan MTL tankot akartam választani, ami viszonylag tág határok között állítható levegőzés tekintetében és nem kell hozzá szétszerelni, hogy levegő betétet cseréljen benne az ember. Ez egészen sikerült az eddigi tapasztalatok alapján, mert ha csak 1 lyukat hagyok nyitva, akkor nekem már eléggé homlokhorpasztós, ha teljesen nyitva van, akkor már eléggé levegős, de az RDL-t még szerintem nem éri el. A termék maga minőségi anyagokból készült. Én Cotton Bacon V2 és az Exvape Cotton Cord vattát használtam eddig Coilology MTL Fused Clapton és MTL Clapton huzalokkal 2.5 magon 5-6 tekerés. Szerintem építeni eléggé könnyű, főleg ha az ember megnéz róla 1-2 videót, cikket. Íz és gőz tekintetében szerintem hibátlan. Összehasonlítási alapom nincs másik MTL tankkal, mert csak DL tankjaim vannak emellett. Összességében elégedett vagyok a választással és az extension kit egy nagyon jó döntés volt, mert a 2ml alap kapacitás nagyon halvány lett volna, így a 4ml egészen jó, de azért mindig van tartalék lötty nálam, ha megszaladna a fogyasztás. A drip tip tényleg melegszik, ahogy mások is írták de én csak masszívabb használat mellett érzékeltem, egy beszélgetős reggeli kávézás közben nem tapasztalom a melegedést. Nekem egyetlen észrevételem van csak, hogy a top cap és az airflow base között egy kicsit meg tud állni a kondenz (ez szerintem minden oldalra tolható top cap esetében így van), ezért amikor rebuild van, akkor ezt mindig elöblítem.
image
Az eddigi kb 5 hónap alatt egyetlen gumitömítést kellett cserélnem, ami itt a building deck oldalán látható.
image
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. :slight_smile:

3 kedvelés

Köszi, hogy megosztottad :+1: A TH milyen…erős, átlagos, gyenge? Dohányos vagy gyümölcsös aromákkal használod?

Szia!
Én még új vagyok az rta-k világában, úgyhogy csak egy tanácsot adnék. Mégpedig azt, hogy légy türelmes, főleg magaddal. Nem (feltétlenül) az építés lesz a legnagyobb problémád. Sokkal inkább, hogy megtaláld azt ahogy Neked jó.
Én kontaktlencse nélkül mindkét szememre 35 %-ot látok, ezért (is) nyugtattam magam több mint 2 évig, hogy jók nekem az ilyen - olyan podok. Végülis ez csak egy módja a nikotin bevitelnek stb. stb. stb.
Aztán olvasgattam itt 2 hétig és vettem egy Bishopot. Én lepődtem meg a legjobban, hogy nem is olyan nehéz ez a tekerés, vattázás. Aztán 2 hétig küszködtem, de nem jöttek az ízek.
Elég volt csak rákérdeznem és a srácok/lányok /hölgyek /urak szó nélkül segítettek.
Pedig nem a régi regisztrációmmal írok, ergo nullkilóméteresnek számítok.
Azóta próbálgattam más huzallal, más menetszámmal és egyre csak jobb.
Pedig már úton van egy Dvarw mtl fl 22 klón is, mert azthittem a Bishop ennyit tud.
Bocsánat ha túl személyesre sikerült, csak azt akartam, hogy lásd ha én meg tudom csinálni, akkor Te is.
Ne izgulj ha nem olyan elsőre, hatodjára, tizedjére, mint amit vársz vagy gondolnál. Legyél nagyon türelmes és próbálkozz, próbálkozz, próbálkozz.
Bármire is esik a választásod adj időt magadnak.

6 kedvelés

Nagyon nagyon aranyos vagy. Köszönöm a soraid, jól esett olvasni és köszönöm a támogatást :revolving_hearts:

1 kedvelés

Alapvetően 3-6mg nic-es lötyiket használok, utóbbi időben főleg 3 körül. 4 állandó lötyim van, ami mindig van otthon, ezekről tudok nyilatkozni, de inkább úgy mondanám, hogy számomra milyen a TH. 0.5-0.8 ohm közötti tekeréssekkel 14-18W között használom mindegyiket. Infamous Gold MZ (original és csokis változat) 70VG/30PG 3mg NIC, ezzekkel a TH-t erősebbnek érzem. Dampflion Black King 70VG/30PG 4mg NIC (ezt 10%-ra keverem, tehát csak 90ml löttyöt keverek hozzá), ezzel a TH alapból halványabbnak tűnik, de a citrus meg a koolada ellensúlyozza, így érzetre egész jó. TJ Red Astaire 70VG/30PG 3mg NIC 15%, ezzel szintén erősebb a TH, de itt nem tudom eldönteni, hogy az eukaliptusz, ánizs és menthol kombó okozza vagy tényleg a TH az ami erős. Összességében azt mondanám, hogy a TH nekem megfelelő és ha mindenképp besorolnom kéne, akkor az átlagos és erős közé mondanám.

Az Arbiter Solo tankról csak egy itteni vélemény jött, de az maximálisan pozitív volt. Szóval én az ajánlható kategóriába soroltam. MTL-RDLig változtatható, jó ízvisszaadás, alsó és oldalsó légáramlás szabályzás, felső levegőzés, th rendben, elzárva nem szelel, könnyű építés, stb A 2ml-es palásttal kimondottan jól is néz ki…a bubble 4ml meg olyan amilyen szokott :slight_smile:

1 kedvelés

Köszönöm mindenkinek.
A @szotyii által eladó tank mellett döntöttem. Ő lesz az első :grin::smiling_face:

1 kedvelés

Az melyik…az expromizer amiről itt írt?

Igen. Megbarátkozunk és remélem jóban leszünk :wink:

Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.