Keverőgépes keverésnél az üvegre érdemes e fóliát tenni vagy maradhat szabadon?

Sziasztok most sikerült beszereznem egy vida féle keverőt. Az lenne a kérdésem hogy az üvegre míg érdemes e fóliát tenni vagy maradhat szabadon ? 70/30 3as erősséggel.
ja és 35 fokra van állítva lassú keveréssel
Köszönöm a tanácsokat.

4 kedvelés

Keverés közben a szellőztetés ajánlott. Vagyis fólia nélkül ideálisabb. De ez ne tántorítson el a fóliázástól, ki lehet próbálni úgy is, csak majd osszd meg velünk a tapasztalatokat ebben az esetben. Ha csak normál módon érleled flakonban, akkor is ajánlott a szellőztetés.

6 kedvelés

Szia! Alufóliát lazán ráhajtod az üvegpohárra. Nem szorosan csak, hogy tudjon szellőzni és a tömény aroma ne terjedjen a lakásban.

6 kedvelés

Eddig 19 órája megy az illata nagyon jó . Minimális szín változás van csak ami egyenlőre meglep mert eddig ráztam csak és ott volt egy erőteljes szín váltás is .

3 kedvelés

Szerintem másabb kicsit a géppel kevert, meg a rázogatott liquid. Nálam előnyt élvez a géppel kevert. Gyorsabb, homogénebb, meg nekem valahogy selymesebb. A rázogatott nekem néha “karcos” kicsit. Mondjuk vannak ízek amiben a “karcolás” nem árt.

4 kedvelés

Háát akinek van ugye!? :grimacing: :wink: :saluting_face:

5 kedvelés

Szia/sziasztok

tapasztalat 3 keverés után. Ha nem fóliával csináltam nekem volt olyan erős a nikotin illetve az íz vissza adása se sajnos . Ha tettem rá akkor minden rendben volt ezen a téren. Én úgy csináltam hogy 16 órán keresztül 40 fokon utána 8 órát 25 fokon kevertem illetve az első 3-4 órában többször megráztam az edényt mert az aroma kiült a tetejére és nem keveredett rendesen.

Összegezve jót tesz a fólia a tetején és érdemes eleinte kicsit össze rázni az edényt is hogy jobban keveredjen az aroma :slight_smile:

6 kedvelés

Köszi a tapasztalatot. Még nem próbáltam lefóliázva, de lehet adok neki egy esélyt. A nikotint én mindig csak a vége előtt 1-2 órával teszem bele. Gyakorlatilag közel 2 napig nikotin nélkül keverem lassú fordulaton a lapátos keverőgéppel. Többek között Vida úr útmutatásai alapján. Nekem hőfokszabályzási lehetőségem nincsen. “Gyári” beállítás van csak ami asszem 35-40 fok környéke.

5 kedvelés

Ha keverőgépeznék, én is csak nicmentesen tenném. Ha egy része elbomlik, már kibactam a tüdőmmel :slightly_smiling_face:

3 kedvelés

@Bishop keverőgépéből egyszer kóstoltam levest, de ott volt th is, erősség is, meg minden is. Még habos is volt… (habos, mert későn szóltam neki, igy csak 24 órát keverte, a 48 helyett. De úgy is jó volt… a 2-ik hiányzó 24 órát a kamion rázta 3 hétig. :smile:

4 kedvelés

Szia! Javaslat: mikor az elején a pohárba beleöntöd az összes hozzávalót. Kis kanállal, vagy keverőlapkával 20-40 másodpercig addig kevered míg teljesen tiszta nem lesz a leves. Ha belenézel apró bubik törnek a felszín felé. Na azután tedd fel a gépre . Az alufóliát csak lazán tedd én a kiöntő résznél szoktam rést hagyni, hogy levegőzzön. Nem kell ezt rázogatni. 24-48 óra után tálalod.:grin:

5 kedvelés