Sziasztok,
most mar par hete miota hasznalom a vape-et, nem gyujtottam ra, szoval boldogsag
El is kezdtem szamolgatni a keverest, a longfilleket, meg aromakat gyujtom, es keverem oket otthon.
Legtobbszor egy SnV vagy longfill egy 60ml-es flakonban jon, es a legtobbszor 100% PG.
Ha ehhez csak VG-t keverek (legyen benne nikotin vagy sem) akkor kijon egy 70/30-as arany. Megis, sokszor latom kommentekben, ertekelesekben, hogy sokan ezeket 70/30-as alaplevel ontik fel, ami a szamitasaim alapjan durvan VG47/53 aranyban lesznek a vegso 60ml-es uvegben.
Ha 50/50-es alaplevel ontjuk fel, akkor pedig durvan VG33/66 arany jon ki.
Ez alapjan akkor nagyjabol minden longfillt sima VG-vel vagy legalabbis joval tobb VG-vel kene feltolteni, hogy 50/50 es 70/30 kozott maradjak.
Koncentratumok mas teszta, azt most egyelore nem is szamolgattam ki.
Jol ertelmezem a helyzetet? Tehat ha peldaul szeretnem a 70/30 aranyt tartani, egy longfillnel ahol az alap az 100% PG akkor sima VG-t teszek bele (vagy VG alaphoz kevert VG nikotint keverve) csak?
Szamolasaim a jegyzetelos appombol (ahol az egyszeruseg kedveert es atlagolva 20 ml PG alapot adtam meg)
Koszi szepen, hasznalok mar egy ilyen kalkulatort, bar a legtobbszor sima szazalekszamitast csinalok De egyebkent nagyon jo ez a felulet, elismeresem a keszitonek!
Engem valahogy az is erdekel, hogy tenyleg az aromas oldalakon levo review-k neha furak ezzel a 70/30-as alappal valo felontessel, hiszen akkor valami nagyon fura arany jon ki a vegen.
Egyebkent gondolom az a legjobb ha van elore bekeverve egy alaplevem nikotinnal, es azt ontom a longfillbe vagy koncentratumhoz. De akkor meg, ha van egy 100% VG alaplevem, mondjuk 3mg-os erosseggel, de keverek a nikotinos VG es az aroma melle egy kis PG-t, akkor veszit a nikotin erossegebol, ezt jol gondolom, igaz?
Na igen, bennem ugyanez fogalmazodott meg, hogy csak kulon PG es VG van otthon, es minden egyes palacknal kulon szamolgatom ki. Csak jofele nikotin booster meg a dohanyboltokban nincs, csak az a Selfie markaju, ami azt hiszen talan 70/30-as a 18mg kiszerelesben (bar sehol nincs errol rajta info, csak sejtem, mivel a tobbi shortfill amit gyartanak, mind 70/30-as) es draga is.
Igen, igen elore kellett volna gondolkodnom amikor berendeltem par liquidet, es a csomagba betenni par boostert, de most csak nem fogok 50 darab boostert rendelni valahonnan, azt tuti lekapcsoljak a hataron
Koszi, a liquidhall az amelyik horvat? En eddig a kumulusrol rendeltem az ilyesmit, de az egy het mire megjon. Liquid hall-t megprobalom koszi.
Es akkor egy tipp, erdemes a szamolas miatt gondolom vagy 100% VG vagy 100% PG kiszerelesut venni. Es talan inkabb a VG mert akkor az aranyokat is konnyebb tartani 100% PG alapu aromaknal