Kedvenc longfill íz rekreáció "házilag"?

Sziasztok.

Pj Empire longfill ízek rabja vagyok, mondjuk a gyümölcsös ízvilág ezzel le is zárult nálam sőt nagyjából ezek az egyetlen ízek amiket nem tudok helyettesíteni semmivel.
@gangsta_gergo múltkori kommentjein felbuzdulva elindultam a francia oldalakon szétnézni, és mindent megtaláltam aroma/koncentrátum formájában amit amúgy is fogyasztok.
De ugye azok a fránya PJ Empire ízek… Gondoltam megpróbálom több összetevőből rekreálni a bangkok Bandit ízét. Sosem csináltam még ilyet tudatosan és amit eddig össze vissza kevertem az kivétel nélküli a lefolyóban végezte.
Valaki tudna segíteni, hogy miként kezdjem el ezt az egészet? Van valami hasonló egzotikus gyümölcs mix a francia piacon ? Vagy ha kísérleteznem kell akkor valami bevált gyártó az alap ízek beszerzéséhez? Kantalupdinnye, jackfruit és hasonló egzotikusabb ízek kellenek ELMÉLETILEG.
Ha ezek meg is lennének, akkor külön külön bekeverem és már beérve kezdjem el a kísérletezést?
Vagy igazából sosem fogom elérni azt az ízvilágot?
Ha elzárják a longfill csapot akkor csak a PJ EMPIRE Bangkok Bandit és Mango Bango hiányozna, minden mást találok a franciáknál!

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, ha bele se kezdjek akkor még most szóljatok légyszi :grinning:
Köszönöm!

4 kedvelés

Véleményem szerint, nem tudod ugyan azt az ízt előállítani. Már csak az arányok hiánya miatt sem.

3 kedvelés

Köszönöm. Kis eséllyel gondoltam én magam is a sikerre, de egy kérdést megért.
Sokat látott emberek vannak itt :slight_smile:

4 kedvelés

Ezért is veszik készen az aromákat pancsolás helyett :slight_smile:

4 kedvelés

Egyet kell, hogy értsek @Tivadar_Szocs meglátásával. Nem fogod tudni ezt reprodukálni az egyedi gyümölcsök miatt.

Bár ha jól látom a PJ Empire német vagy osztrák cég de ezek az ízek a maláj világra jellemzők. Esetleg ebből az irányból közelíteném meg a keresést.

De ha egy nagyon mély nyúlüregbe akarsz ugrani akkor ajánlom ezt az oldalt​:sweat_smile: https://alltheflavors.com/ illetve ott van még a DIY subrredditet https://www.reddit.com/r/DIY_eJuice/s/iQvrlRasMW

5 kedvelés

Még ha be is tudna olyan gyümölcs alap aromákat szerezni, akkor se lenne könnyű dolga az arányok meghatározasaban. Nem beszélve amit még pluszban bele rak a gyártó.

3 kedvelés

Igen sok munka van mögötte.

3 kedvelés

Amúgy, egész jó kis oldal a https://alltheflavors.com/

4 kedvelés

Igen, én is ezért veszem a fent említett formában. De amikor éppen mindenhol elfogyott, meg bazárt a webshop ahol legutóbb volt akkor elgondolkozok, hogy mi lenne ha meg lehetne oldani máshogy.
Kicsi esélyt láttam rá, de ennyi volt el is engedtem.
Pont ezért írtam le a kérdésemben, hogy longfillként veszem, de ha nem lesz akkor mi a B terv?!
Hát semmi :grinning:

3 kedvelés

Elvileg osztrák cég, és igen, gyanús volt, hogy nincs sok esélyem. Nézegettem recepteket de csak ilyen átlagos dolgokat találtam ott.
Nem szeretnék mélyebbre menni a témában, max keresek más gyártótól valamit.
Köszönöm a segítséged!

4 kedvelés

Volt egy időszakom amikor egy héten át azon matekoltam miből mekkora mennyiségre lesz szükségem, hogy legyen egy DIY kezdőszettem. De aztán rájöttem jelenleg még annyira kényelmes a beszerzés, hogy még felesleges ebbe a világba beugranom.:sweat_smile:

5 kedvelés

Én szoktam néha kevergetni, kb 10 -böl egy amire rá lehet mondani hogy sikerült :rofl::joy:

5 kedvelés

Szlovák határ mellett lakom, kb 30km utazassal Losoncon az e-vaper üzlet elérhető számomra… Eddig ott vásároltam de eléggé megújult a készlet az utóbbi időben, eltűntek amiket szeretek de amik jönnek azok nem mozgatnak meg szóval elkezdtem a rendelgetést és nemrég a fórumozást. Na azóta az egész életem egy matekozás/elmélkedés… egyszerűbb volt havonta 1x bemenni az üzletbe és levenni a polcról amit szeretnék, viszont a pár hónap alatt 4-5 webshop kínálatát probalgattam amivel az indokoltnál sokkal többet vásároltam, sokkal többet öntöttem a lefolyóba. A nyáron nem volt olyan hónap, hogy 1.5 liter alapot ne keverjek be, mondjuk a 70%-a ment barátoknak, lefolyóba stb :grinning:
Most jön az, hogy jöhetnek a francia oldalak ami még több indokolatlan rendelés és még több agyalás a hülyeségeken.
Úgy érzem, hogy sosincs vége.

6 kedvelés

Szia Patrik!

Az Atmos Lab oldalán is vannak recept ajánlatok, kiindulási alapnak nem rossz. Amig könnyebben hozzáfértem sokat kipróbáltam, szerintem önmagukban is finomak és gazdaságosak, csak 3%-ban is intenzív ízű levesek keverhetőek belőlük.

https://atmoslab.com/en/recipes

4 kedvelés

Köszönöm szépen! Ránézek.
Talán vape42 oldalán láttam atmoslabot.

5 kedvelés

Igen, amíg volt boltjuk, behúztam egy párat onnan személyesen, de a teljes Atmos Lab palettához képest szegényes volt a kinálatuk és egyre csak csökkent. Még pár szlovák bóltban találtam pár másik ízt. A gyümölcseik nagyon ízlettek, no meg a bodza is nagyon ott van.

6 kedvelés

Van pár szlovák bolt a közelemben. Szetnezek majd egy kirándulás alkalmával (hogy az asszonynak is meglegyen a boldogság :grinning:).

5 kedvelés