Ha elkapja a NAV a csomagomat, ez most hogy működik? Dönthetek úgy, hogy nem veszem át az árut, visszaküldik a feladónak, és történet vége, vagy olyankor már köteles vagyok kifizetni a sápot, ha egyszer kirótták?
Mekkora az adó mértéke? Erről próbáltam keresni külön, de nem találtam egyértelmű infót…
Itt nem arról van szó, hogy átveszed-e vagy sem. Amennyiben a csomag nikotinos terméket tartalmaz, vagy azt annak minősítik, akkor alapból elkobozzák és megsemmisítik.
Jövedéki adó mértéke
69. §
69. § A Jöt. 145. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A jövedéki adó mértéke
a) a cigarettára 32 300 forint/ezer darab és a kiskereskedelmi eladási ár 24 százaléka, de legalább 45 200 forint/ezer darab,
b) a szivarra, a szivarkára a kiskereskedelmi eladási ár 14 százaléka, de legalább 5 230 forint/ezer darab,
c) a finomra vágott fogyasztási dohányra és az egyéb fogyasztási dohányra 28 060 forint/kilogramm,
d) a töltőfolyadékra 36 forint/milliliter,
e) az új dohánytermék-kategóriák dohányt tartalmazó vagy dohánnyal együtt fogyasztott
ea) egyszer használatos termékeire 38 forint/darab (szál),
eb) folyadékára 76 forint/milliliter,
f) a füst nélküli dohánytermékre 28 060 forint/kilogramm,
g) a dohányzást helyettesítő nikotintartalmú termékre 28 060 forint/kilogramm,
h) a hevített termékre 38 forint/darab (szál).”
Bírságolás szabályai
50. §
50. § (1) A Jöt. 100. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) A jövedéki ellenőrzés során feltárt olyan, a természetes személy által elkövetett, az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségszegés esetén, ahol a központi költségvetésnek okozott vagyoni hátrány összege a 80 ezer forintot, dohánygyártmány esetén a 98 ezer forintot nem haladja meg, a jövedéki ellenőrzést végző gyorsított eljárás keretében a helyszínen jövedéki bírságot szabhat ki és szedhet be. Ebben az esetben a lefoglalt jövedéki terméket el kell kobozni, ha a termék birtokosa a törvénysértés tényét elismeri, továbbá a jogkövetkezményekről szóló tájékoztatást tudomásul veszi és jogorvoslati jogáról lemond. Gyorsított eljárás esetén a (2) és (3) bekezdéstől eltérően a jövedéki bírság összege 80 ezer forintig, dohánygyártmány esetén 98 ezer forintig terjedő összeg lehet. Ha a gyorsított eljárás feltételei nem állnak fenn, az ellenőrzést végző az általános szabályok szerint jár el.”
Beszélgetünk szerintem bármiről is , de én még nem találkoztam senkivel akinek a csomagját kiszedte a NAV talált benne 20 boostert 3 aromát és utána megbüntette súlyosan ..
Amennyiben van itt ilyen akkor jelentkezzen és ossza meg velünk a tapasztalatait
A Liquidhall és társai- csomagokat kezeljük külön ,mert ott valszeg már a nyomozás része lehetett az akció ..
Mindig ott van a feltételes mód, viszont a figyelmet fel kell hívni, hogy mindenki tisztában legyen a saját felelősséggel, illetve, hogy mivel járhat. Ennyi, eddig is ez volt, kb mindig így ment ez. Sosem volt túlságosan legális a nikotin rendelés és 2017 óta pedig még jövedéki termék is lett szóval. Nemrég említettem valahol, hogy a hatóságok fókusza időről időre változik nyilván erőforrás függvényében is. Tehát az, hogy most nem tudunk erre példát mondani a múltból nem feltétlen jelenti azt, hogy a jövőben sem fogunk tudni sajnos. És ezt jelenti a feltételes mód. Tisztában van mindenki azzal, hogy van rá esély viszont szerintem a saját használatra amit te is említettél az nem igazán jelentős mennyiség jelenleg ahhoz, hogy érdemben is foglalkozzon vele bárki is. Annyi előnyünk van, hogy piszok gyorsan ki fog derülni a Közösségben ha valahol, valamilyen irányba változott a fókusz.
Nem vagyok benne 100%-ig biztos de 70Ft/ml-re emlékszem.
Én szét szoktam szedni a rendelést mióta ez az ép ésszel felfoghatatlan boszorkányüldözés folyik! Külön az aromákat és ha megfogják akkor védekezem azzal, hogy nem jövedéki termékek. Külön rendelem a boostereket (nyilván nem ipari mennyiséget egyszerre :D) amikre ha kifizettethetik a 70 Ft/ml jövedéki adót akkor azt kicsengetem. (Szlovákoknál 80 Ft/ml ha jól tudom) Alapfolyadékot meg itthon szerzem be.
Szerencsére én még tartom magam
Nemsoká elkocsikázok a csomagomért,de bizton állíthatom nem ütközött semmi akadályba a rendelésem,pedig vannak benne ‘jóságok’ külföldről
Tudod ilyenkor megy az illyesztgetés,oldalakon:honnan rendeljek hogy ne fogják meg stb…
Nem minden arany ami …
Az 500 csilliárdról se tud senki semmit hová és ki tüntette el.
Nehogymár 20 ml vagy akármennyi n.miatt csukjanak böribe engem
Nézd ha mindenki fél,meg megvan félemlítve,akkor én bátran verem a mellem hogy eddig nincs bajom belőle.(tudom vagyunk sokan akik rendelnek ugyan úgy mint eddig)
Ha nem próbálja meg senki akkor el fogunk veszni…és igen én mindíg előre fizetek.
Az LH előre fizettem mert mindig rendbe volt minden előtte. Vissza adták a pénzt, a csomagot nem kaptam meg.
A spanyol csomagot bontották belenéztek és NAV os szalaggal vissza ragasztották és 2 nap csúszással megkaptam.
A többi csomagom meg simán megjött francia meg olaszországból.
Az sem gond! Ha minden második átjön akkor már kijön a matek! De amúgy sem tudok róla, hogy fogdosnák a csomagokat. A horvát shopok csomagjait fogták meg célirányosan amennyire én tudom. Persze változhat a helyzet bármelyik pilanatban. Ezért szedem szét a rendelést.