Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha külföldről eldobható vape-et rendelek és a NAV esetleg lefoglalja számíthatok-e valamilyenfajta büntire?
Vagy csak elkobozzák aztán annyi.
Én úgy tudom már nem engedélyezett az ilyen eszköz behozatala, még ha nikotint nem is tartalmaz (az enyém is ilyen lenne)
Remélem valaki tud válaszolni, nagyon megköszönném.
Szerintem eléggé gumiszabály, ha olyanjuk van, rádverhetnek jelentős összeget is. 1-2 darabért persze nem valószínű, de tuti nem éri meg, nem csak a pénz, a procedúra se biztos…
Lehet opció.
Próbáld meg itthonról megvenni,kevés sikert látok rá.
De még ott van a külföld ahol lehet hogy van és lehet hogy megfogják.
A terméket is bukhatod meg a pénzedet is + bünti…
Ukrán zárjegyes cigarettát lehet itthon forgalmazni ? Nem
Nincs belőle bevétele a kormánynak ezért szerintük NEM LEGÁLIS
Ezennel én lezártnak tekintem
Ha ennyire szeretnél kisérletezni, hogy lesz-e bünti vagy sem, akkor már egyszerűbb, ha keresel facebookon egy olyan csoportot ahol ilyenekkel bizniszelnek egymás között az emberek. 50-50% ott is az esély, hogy mi lesz a pénzed sorsa. Attól függ, hogy a profilkép nélküli Lakatos Szándokánnak épp milyen napja van.
Fent vannak a NAV oldalán az illegális eldobható eszközök fotóval, névvel. Ezek olyan eszközök amik nem felelnek meg a TPD szabályozásnak.
Magyarországon illegális forgalmazni és vásárolni bármilyen eldobható eszközt DE birtokolni nem illegális olyan eldobhatót ami legálisan más EU országban beszerezhető (megfelel a TPD-nek). Erről ki is adtak egy nyilatkozatot az Elfbarozó rendőr lebukása után.
Tehát a téma indító kollégának a válasz továbbra is az, hogy megrakja a NAV, mint a bálás szekeret, ha rendel, és megfogják. Marad az automobil-Esztergom-híd-Párkány-bármelyik bolt kombináció…
Az alább elhangzottakon kívül ajánlott ezt is elolvasni, csak hogy tudd, miért nem ajánlott ilyenekkel eldobhatós kütyükkel foglkozni nemcsak itt, hanem amúgy sem…