Ismeretlen volt nekem a leszokás téma

Itt olvashatod László sikeres átszokását cigarettáról, elektromos cigarettára. Az e-cigi képes jobbá tenni az ember egészségi állapotát, mivel köztudottan 95% -kal egészségesebb a dohányzásnál! Ha Te is érintett vagy, küld be a történeted az oldal alján látható űrlap kitöltésével vagy az oldalon található :heart: Jobban vagyok! gombra kattintva! Ha csupán érdeklődő vagy akkor ez segíteni fog a tisztánlátásban. Ha teheted oszd meg, hogy felnyissuk az emberek szemét, miszerint az ellenség nem az elektromos cigaretta! A történeteket érkezési sorrendben osztom majd meg veletek minden kedden, pénteken és szombaton 18:00-kor.

Az én történetem mint talán sokaknak nagyon fiatalon kezdődött a dohányzással.
Kezdetben ugye egy két szál cigaretta durrant el havonta majd hetente és végül megállt pár évvel később napi 5 szál körül. Aztán ahogy nagykorú lettem 10 környéke volt általánosan, előfordult persze jóval több is főleg buliban.
Másnap iszonyat rossz volt, hogy szinte mintha alig kapnék levegőt és azt is csak 20% -os hatásfokkal tudta lecserélni a tüdőm, szóval nem volt kellemes éppen ezért úgy voltam vele, hogy legközelebb óvatosabban dohányzom, aha persze XD.
Időközben kipróbáltam nikotinos rágót szakmunkás időszakom alatt, próbáltam győzködni magam, de csak nem volt annyira hatásos, igaz nem nagyon határoztam el magam de na, ismeretlen volt nekem a leszokás téma :stuck_out_tongue: .
Persze attól függetlenül körbelestem mik a lehetőségek, láttam a rezonancia kezelést, mondom hát oké lehet benne valami, de aztán sok ellentétes információ is keringett aztán felhagytam a gondolattal.
Majd később egyik ismerősöm mesélte, hogy van elektromos cigaretta is és kis íz patron stb. de ennek ellenére csak fél évre rá pislogtam meg, amikor a leszokás gondolata újra felbukkant.
Majd utánanézve szimpatikus volt, meg hát amúgy is érdeklődési köröm a hobbi elektro :stuck_out_tongue: .
Így el is mentem 2012 közepén Pest országba és ki lehetett próbálni a kiszemelt készüléket, így meg is vettem az utánajárás után kiválasztott készletem Green dream 808 dupla szett személyében.
Majd elindultam a gőzölés rögös útján.

Az elején még azért előfordult nálam párhuzamos felhasználás, egészen az első Vgo készülékem megvásárlásáig, amit már helyi (Dunaújváros) szaküzletben vásároltam.
Ezzel az eszközzel már a párhuzamos felhasználás nem volt opció és konstatáltam, hogy igazán jól üzemel a készülék és az átállás is :).
Később jobb készülékkel, felújítható kazánokkal folytattam.
Majd 6 évvel később fel kellett hagynom vele, de nem is dohányoztam.
Aztán később visszaestem a dohányzás büdös mocsarába majd újra vapeltem, aztán újra tettem egy ilyen kört mert közben a szabad nikotin töménységét annyira le kellett csökkentenem a TorokHatása miatt, de a szint még mindig nem lett elégséges, egyúttal az ez idei dohányzásom alatt észrevettem, hogy akár a reggeli első szál elszívàsa is drasztikusan csökkent az aznapi közérzetem negatív irányba.
Elszállt a kedvem és a produktivitàsom amit a hobbijaimra akartam fordítani plusz öklendeztem és emiatt émelyegtem meg hányingerem is előfordult akár egy szál után is.
Majd bekerült a képbe a nikotinsó és ezzel 3 mg/ml töménységben tudtam gőzölni, így el is tudtam hagyni megint az analógot, később egyre lejjebb adta a szervezetem a nikotin igényét.

Így utólag visszagondolva a fizikai teljesítőképességem csökkenése, öklendezés, hányinger és minimál kényelmes közérzetet leszámítva nagyobb bajaim szerencsére nem volt (bár ez is bőven sok baj).
Azóta az analógot reflexből visszautasítom és legtöbbször már csak az íz és gőz miatt szivogatok a készülékeim közül vagy max 1 mg/ml est :slight_smile:
Így , én úgy vagyok vele hogy teljesen könnyedén nyilván akaraterővel, eredményesen át lehet térni erre a csodálatos alternatívàra :slight_smile: .
Nekem sokat segített és segít jelenleg is, igaz új függőség alakult ki : kütyü mánia XD .
De inkább ez mint az egészségügyi leépülés !
Valamint még hozta magával ez az egész cuccmàk a közösséget így ezt is adta számunkra, fekete fórumon összegyűlve családias légkörben szerettem az időm múlatni, volt, hogy üzenőfalon irkaltunk kísérleteinkről egyéb minden másról és rengeteg tapasztalatot tudtunk szerezni ami rengeteget segített és segít azóta is, meg hát ugye a találkozók stb. ez mind mind összehozza a békés közösséget ami szerintem kincs :slight_smile: .
Nekem ezeket adta, ezektől vagyok jobban nemcsak az egészségügyi szempontból hanem mentalis szempontból is, ami szerintem lényeges :slight_smile: .
Hálásan Köszönöm szépen Hon Lik !

A történetet beküldte :

Kádár László

Borítókép : Futurity.org

3 kedvelés