Ebben, 23.33-tól van a “lényeg” a tekerésről, vattázásról.(olaszul szól)
Kicsit lehebb nyomtam a coilt a levegő kb félig van nyitva sok neki vagy kevés?Illetva a vattát lazábbra szedjem? A végeket?
Neked kell érezni, hogy nehéz-e szívni, vagy könnyen jár benne a “huzat”. Sajna pont nincs ilyenem.(mármint RTA)
A végeit ritkítsd, persze.
Szipkázgasd … És egyből érzed …
Hello. Bocs, hogy beleszólok, de ennél az rta-nál nincs levegőállítás kívül. Cserélhető levegőbetétek vannak.
Ha a tekerésbe nagyon szoros a vatta, akkor lehet gyenge az íz.
Jogos, ott van a linkelt videó elején egy “rakás” air pin.
Mondtam, hogy nincs ilyenem.
Nekem sincs,ezért is kérdeztem.
Egy szívással meg lehet állapítani hogy jó vagy nem az airpin.
Ha félig van nyitva annak a léellátására van hatással szerintem,a vatta lesz vagy a teljesítmény a baj ha másban jó az íz.
Szia! Amit én még hozzá tennék a fiúk megállapításához az az, hogyha ezt most szedted szét akkor igencsak kevés a liquid azon a vattán. Ez úgy néz ki, mint mikor már nincs a tartályban liquid, csak a vattából szívod amit utoljára felvett. Ez pedig azt jelenti, hogy tömör a vatta. Jó irányba tereltek a fiúk és igen, kicsit ritkítsd meg a vattát. Cserélni nem muszáj, picit vágsz le a végéből majd amennyire lehet szétborzolod. Persze mindezt az után, hogy lenyomtad a tekerést, hogy a vatta “értékes hosszából” tudj vágni.
Köszönöm a segitségeket mindjárt ránézek akkor a vattára
Nekem is van ilyen rta-m (pont u.ez a Gold ), szerintem nagyon jó ízeket ad.
Szívás közben meleg/forró a gőz?
Most csak találgatok én is, és azért kérdezem, mert nekem nagyon hosszúnak tűnik a huzal vége a pozitív csatlakozásnál. Ha hűvös a gőz, lehet hogy ki-be kapcsolgat a mod “Short” (rövidzár) miatt és nem tudja hevíteni a coil-t. Egyrészt én gyorsan csekkolnám: izzítás közben a kijelzőt figyelve, de ettől függetlenül jobb lenne rövidebbre vágni / behajtani, bőven van ott hely pont e célból.
Képen a felső, negatív érintkező azért nem vészes mert az rta palástja, “teste” maga a test (-), ott nincs mit rövidre zárni. Bár hogy véletlenül se karcolja össze a palást belsejét, azt sem ártana rövidebbre vágni vagy behajtani.
Nem meleg a göz. Első kiégetésnél egyszer feldobta a rövidzárt de azota nem vettem észre
Fentebb írtad, hogy 17,5w-on (0.76 ohm) üzemel, az nekem már forró kategória lenne, én ehhez az ellenálláshoz kb. 15-16w-ot használok és ízes, meleg a gőz.
Akkor szerintem nem vattázási probléma lesz, mint tipp
A levegő nyílás és lé kontroll együtt forog, egyidőben működik - ha a külső levegő csak félig van nyitva, akkor a liquid etető nyilás is csak félig.
És igazad van, airpin-ekkel kell a levegőt szabályozni, nem a külső levegő nyílással, én is úgy használom hogy koppra kinyitom és a nekem megfelelő airpin van benne.
Bocs, ezt nem tudtam
Gyári coillal is ilyen volt? Most azt használom, a lábakat be hajtottam most 16.5won van de nem változott sajnos semmi
Én sose használom fel a gyárilag adott coil-t , félek hogy nikkel (allergiám elvileg nincs csak tartok tőle egyelőre), már elsőre is magamnak tekerek egyet.
Próbáltam már benne kanthal 27ga, 28ga szálhuzalt, kanthal MTL clapton-t (28/40ga), és talán egyszer TC-hez SS316 29ga, de olyan nem volt hogy nincs vagy szinte nincs íz.
Lehet rossz volt az első tippem és mégis vatta gond.
Milyen vattát használsz?
Vagy ahogy fentebb is írták, növeld a wattot, pl. 18-19w-ra. Nem vagyunk egyformák, lehet neked még íztelen és hűvös a gőz ami nekem már jó.
Még egy kérdés, teljesen íztelen vagy épp hogy van valami íze?
Pl. jól jöhet egy összehasonlítás is, ugyanazzal a liquiddel feltöltöd a döglött nyulat és a pod-od, közvetlenül egymás után, felváltva kipróbálod a kettőt. Azért fontos egyidőben, u.az a lé, mert ha mindkettő íztelen, akkor lehet ízvakság vagy épp olyat ettél, ittál ami torzítja az ízlelést.
Most fogyott ki a podbol a liquid igy mind a kettöt ugyan azzal töltöttem.A podban kb 2x olyan erös az ize de már a rtaban is valamivel jobb