Sziasztok!
Végre a mai napon megjött az Innokin Ares 2 tankom.
Egyből betekertem, vattáztam és gőzőlni kezdtem.
Nagyon tetszik.
Viszont azt vettem észre, hogy nagyon nehéz szívni.
Belűl teljesen nyitva van a levegőzése, kivűl is maxra van állítva és majdnem, hogy csak homlok horpasztós és hamar forró lesz az üveg palást.
Ez mitől lehet? Vagy alapból ilyen a tank? Túlzottan hozzá szoktam a nagy levegőzésű tankhoz? Előző tankomat is max levegőzésen használtam igaz ott nem lukak voltak.
Vagy esetleg a túl vastag lenne a vatta?
Előre is köszönöm az Aresben jártas vaperek tanácsát.
Szia!
Én is egy ilyen tankot használok! Én azt vettem észre hogy akkor homlok horpasztós mikor több Vatta megy bele. Mert egyébként ha teljesen nyitva van a levegőző még akár egy szűk dl-nek is tökéletes. Én megpróbálnám egy kicsivel kevesebb vattával.
Köszi. Kipróbálom majd. De így is lazán mozog a coilban.
De igyekszem majd még kevesebbet rakni bele
A szokás-megszokás bizony okozhat ilyet, de orvosolható a gond, feltéve ha nem DL élményt vársz tőle.
A vatta is lehet a titok nyitja, próbáld meg picit kevesebbel ahogy Ádám írta. Tud segíteni az is, ha egy tágabb-szélesebb driptipet dobsz bele.
A tank hajlamos melegedni és tartani is a hőt, ha olyan huzalfajtát használsz.
Sima Ni80 és a Kanthal jött be nálam, 28GA kivitelben, 2,5 magon tekerve. Ha nagyobb gőzt szeretnél, akkor érdemes alacsonyabbra menni az ellenállással ezzel együtt emelni a teljesítményen.
Használd egészséggel az Ares-t, csalódásmentes gőzölést a kicsikével!!!
Igazad lehet Tiborom!
Ezt pedig korábban is kérdezhettem volna, milyen huzal és mekkora mag? Ellenállás, teljesítmény?
Nem várok dl élményt, de horpadt homlokot se szeretnék
Most egyenlőre a hozzá adott előre tekert coilt raktam bele.
De szerintem az 3 mag. 1.02 ohm jött ki 12 watton dobta be a mod.
Vettem kanthal huzalt is. Majd azt szeretném használni. 28GA 2,5 magon.
Lehet sok neki a 3 mag?
Néztem Fehér Tomi vidijét. Ő is az előre tekert coilt rakta be, és mondta, hogy fix, hogy 3 magos. De nem panaszkodott, hogy túl szűk lenne.
Max levegőn szerinte szűk dl.
Amúgy csak mtl driptripem van. de szerintem mindegy egy méret a szélessége.
a Fűsttel nincs baj mert elég sok van csak tényleg ez a homlok horpasztás zavar.
Ki volt ritkítva a vatta
Anno nekem 2,5 mag volt az előrecsomagolt a sima és az LE verziónál egyaránt.
Az 1,2 ohmot még lejjeb tudod vinni. Szűknek elég szűk a tank, de ez nagyon szubjektív megítélés alá esik.
feljebb tudom vinni?tekerjek még rá 1-2 menetet?
A 3 mag nagyon sok neki, nem fog vele működni rendesen.
A 2,5 a jó.
Ellenállás tekintetében pedig inkább lejjebb mennék. 5 menettel kanthallal 1 ohmnál leszel.
Most 1.02 Ohm ennél lejjebb csak nem kellene mennem
És kb. Mekkora watton?
Hézagos legyen a coil vagy szorosan egymás mellé tekerjem?
Nálam: 12-14W. A hézagos tekerés jobb, de ez hangulatfüggő
A fiam Ares 2LE-t használ, változó ellenállással. általában kb 0,8 és 1,2 ohm között váltogatjuk a tekerést neki, attól függ épp milyen napja van. Most éppen 1,2, de előtte 0,7-et mutatott a kijelző Ez maximálisan ízlés dolga.
Éppúgy, mint a 0,9-re tekert Zeus.
Igaz! Nehogy azt hidd, hogy nem fordult a fejemben a gondolat: simán, egyenesen átszúrom a vattán a huzalt és kész.
Aki a levegősebb MTL kazánokat szereti, annak felejtős az Ares2! Bármit tekerhetsz bele, bárhogy vattázod, akkor sem lesz olyan mint pl. az első verzió, vagy levegősebb MTL, úgymond szűk DL kazán! Én 2-es magon tekertem, Ni80 (28 GA, 0.321 mm) 0.9-1.00 Ohm környéke! És nem, nem és nem, nem jött belőle a “kakaó”, a bugyelláris ment be a popomba, ha rendesen megakartam szívni Szóval annak, aki előtte DL-ezett és a levegősebb MTL kazánokat szereti, sajnos Ares2 felejtős! Mondom én, szerény véleményem, 3 tekerést próbáltam, 3xor ürítettem és érzékeny búcsút vettünk egymástól!
Egy kis helyzet jelentés.
A régi tankomról levettem a driptippet azzal már kicsit jobb volt a levegőzése csak nem úgy passzolt rá ahogy kellett volna. Nem tudtam teljesen lenyomni a helyére.
Ma még azt találtam ki, hogy amit adtak hozzá pót drippet (ami ugye fém) át furtam 5ös fúrószárral és most már sokkal jobb a levegőzése
Egy szimpla “dripcsere” sokat tud javítani az élményen, ezt anno magam sem hittem el. Filléres dolog, de alapjaiban változtatja meg az Ares 2 karakterét (is) ezért is mertem javasolni. Használd óriási örömmel!!!
A driptip felfúrásért pedig gratula!!!