Innokin Ares 2

Sziasztok!
Végre a mai napon megjött az Innokin Ares 2 tankom.
Egyből betekertem, vattáztam és gőzőlni kezdtem.
Nagyon tetszik.
Viszont azt vettem észre, hogy nagyon nehéz szívni.
Belűl teljesen nyitva van a levegőzése, kivűl is maxra van állítva és majdnem, hogy csak homlok horpasztós és hamar forró lesz az üveg palást.
Ez mitől lehet? Vagy alapból ilyen a tank? Túlzottan hozzá szoktam a nagy levegőzésű tankhoz? Előző tankomat is max levegőzésen használtam igaz ott nem lukak voltak.
Vagy esetleg a túl vastag lenne a vatta?
Előre is köszönöm az Aresben jártas vaperek tanácsát.

6 kedvelés

Szia!

Én is egy ilyen tankot használok! Én azt vettem észre hogy akkor homlok horpasztós mikor több Vatta megy bele. Mert egyébként ha teljesen nyitva van a levegőző még akár egy szűk dl-nek is tökéletes. Én megpróbálnám egy kicsivel kevesebb vattával.

7 kedvelés

Köszi. Kipróbálom majd. De így is lazán mozog a coilban.
De igyekszem majd még kevesebbet rakni bele :smiley:

3 kedvelés

A szokás-megszokás bizony okozhat ilyet, de orvosolható a gond, feltéve ha nem DL élményt vársz tőle.
A vatta is lehet a titok nyitja, próbáld meg picit kevesebbel ahogy Ádám írta. Tud segíteni az is, ha egy tágabb-szélesebb driptipet dobsz bele.
A tank hajlamos melegedni és tartani is a hőt, ha olyan huzalfajtát használsz.
Sima Ni80 és a Kanthal jött be nálam, 28GA kivitelben, 2,5 magon tekerve. Ha nagyobb gőzt szeretnél, akkor érdemes alacsonyabbra menni az ellenállással ezzel együtt emelni a teljesítményen.
Használd egészséggel az Ares-t, csalódásmentes gőzölést a kicsikével!!!

12 kedvelés

Igazad lehet Tiborom! :wink:
Ezt pedig korábban is kérdezhettem volna, milyen huzal és mekkora mag? Ellenállás, teljesítmény?

5 kedvelés

Nem várok dl élményt, de horpadt homlokot se szeretnék :smiley:
Most egyenlőre a hozzá adott előre tekert coilt raktam bele.
De szerintem az 3 mag. 1.02 ohm jött ki 12 watton dobta be a mod.
Vettem kanthal huzalt is. Majd azt szeretném használni. 28GA 2,5 magon.
Lehet sok neki a 3 mag?
Néztem Fehér Tomi vidijét. Ő is az előre tekert coilt rakta be, és mondta, hogy fix, hogy 3 magos. De nem panaszkodott, hogy túl szűk lenne.
Max levegőn szerinte szűk dl.
Amúgy csak mtl driptripem van. de szerintem mindegy egy méret a szélessége.
a Fűsttel nincs baj mert elég sok van csak tényleg ez a homlok horpasztás zavar.

2 kedvelés

Ki volt ritkítva a vatta

Anno nekem 2,5 mag volt az előrecsomagolt a sima és az LE verziónál egyaránt.
Az 1,2 ohmot még lejjeb tudod vinni. Szűknek elég szűk a tank, de ez nagyon szubjektív megítélés alá esik.

4 kedvelés

feljebb tudom vinni?tekerjek még rá 1-2 menetet?

A 3 mag nagyon sok neki, nem fog vele működni rendesen.
A 2,5 a jó.
Ellenállás tekintetében pedig inkább lejjebb mennék. 5 menettel kanthallal 1 ohmnál leszel.

4 kedvelés

Most 1.02 Ohm ennél lejjebb csak nem kellene mennem :stuck_out_tongue:

2 kedvelés

És kb. Mekkora watton?

1 kedvelés

Hézagos legyen a coil vagy szorosan egymás mellé tekerjem?

1 kedvelés

Nálam: 12-14W. A hézagos tekerés jobb, de ez hangulatfüggő :wink:

6 kedvelés

A fiam Ares 2LE-t használ, változó ellenállással. általában kb 0,8 és 1,2 ohm között váltogatjuk a tekerést neki, attól függ épp milyen napja van. Most éppen 1,2, de előtte 0,7-et mutatott a kijelző :wink: Ez maximálisan ízlés dolga.
Éppúgy, mint a 0,9-re tekert Zeus. :wink:

3 kedvelés

Igaz! :rofl: Nehogy azt hidd, hogy nem fordult a fejemben a gondolat: simán, egyenesen átszúrom a vattán a huzalt és kész. :rofl: :rofl:

3 kedvelés

Aki a levegősebb MTL kazánokat szereti, annak felejtős az Ares2! :pensive: Bármit tekerhetsz bele, bárhogy vattázod, akkor sem lesz olyan mint pl. az első verzió, vagy levegősebb MTL, úgymond szűk DL kazán! Én 2-es magon tekertem, Ni80 (28 GA, 0.321 mm) 0.9-1.00 Ohm környéke! És nem, nem és nem, nem jött belőle a “kakaó”, a bugyelláris ment be a popomba, ha rendesen megakartam szívni :grinning_face_with_smiling_eyes: Szóval annak, aki előtte DL-ezett és a levegősebb MTL kazánokat szereti, sajnos Ares2 felejtős! Mondom én, szerény véleményem, 3 tekerést próbáltam, 3xor ürítettem és érzékeny búcsút vettünk egymástól!

7 kedvelés

Egy kis helyzet jelentés.
A régi tankomról levettem a driptippet azzal már kicsit jobb volt a levegőzése csak nem úgy passzolt rá ahogy kellett volna. Nem tudtam teljesen lenyomni a helyére.
Ma még azt találtam ki, hogy amit adtak hozzá pót drippet (ami ugye fém) át furtam 5ös fúrószárral és most már sokkal jobb a levegőzése

6 kedvelés

Egy szimpla “dripcsere” sokat tud javítani az élményen, ezt anno magam sem hittem el. Filléres dolog, de alapjaiban változtatja meg az Ares 2 karakterét (is) ezért is mertem javasolni. Használd óriási örömmel!!!
A driptip felfúrásért pedig gratula!!! :wink:

6 kedvelés

Sikerült kitalálnom még egy agymenést :grin:

Levettem ezt a kis sapkát.

Itt a beömlön csavarhúzóval tágítottam rajta és most már bármilyen drippel teljes a siker :grin::joy:

10 kedvelés