Ezzel az élménybeszámolóval remélhetőleg ismét a DL-esek kedvére tehetek! A mai tesztalanyunk a Sourcemore-ról érkezett és nem más, mint a Hellvape Fat Rabbit Solo 2 RTA! Örömömre szolgált letesztelni, ugyanis bár MTL párti vagyok, épp ezért kritikus szemmel tekintek a DL tankokra. Ha nálam átmegy a vizsgán, akkor nálatok csak még jobban fog teljesíteni, mert Ti ki tudjátok hozni belőle a maximumot! Akárcsak bármelyik másik Hellvape termékről, úgy erről is ódákat zengenek az internet bizonyos területein, és abszolút érthető miért. Amiket lehet erről a tankról olvasni/hallani, azok után csak még jobban kíváncsi lettem rá. A Hellvape termékek nagyon egyszerűek, a felépítésük egyáltalán nem bonyolult és rendkívül felhasználóbarát mind, ahogy az FR Solo 2 is! Bár elég batárnak néz ki, ez csak a külső, ugyanis eredendően csak egyetlen tekercsre tervezték, ahhoz pedig kissé kiugró a 25mm-es körméret, de mivel akár két tekerést is elbír, így azért kellett az anyag bele bőven, amiből nincs is hiány, ugyanakkor nem mondható nehéznek. Elég erősen a középkategóriát erősíti, annak is a felső szegmensét és amit nyújtani tud azt nagyon is jól csinálja, ahogy az a Hellvape termékekre általában jellemző!
Maga a külleme nem túl hivalkodó, de a mérete miatt elég figyelemfelkeltő. Hétféle színben kapható, amik a full matt fekete (ennél a logó is színezett), SS, kék, arany, gunmetal, matt fekete és a rainbow. Hozzám (természetesen) az SS érkezett. Nos, akkor nézzük is meg közelebbről!
Hellvape Fat Rabbit Solo 2 RTA élménybeszámoló
A doboz tartalma és ismerkedés a tankkal
A szokásosnak mondható felszereltséggel érkezik az FR Solo 2. Van a dobozban két kis zacskó, az egyikben egy rakat pót tömítés, pót csavarok és egy laposfejű csavarhúzó. A másik zacskóban pedig egy 3mm-es magra tekert Ni80-as Clapton tekercs, illetve egy a tekercshez átmérőben passzoló cipőfűzős vattacsík. Természetesen a dobozban találunk még egy 5ml-es bubis palástot is. Továbbá egy coil méretezőt is pakolt bele a gyártó aminek személy szerint nagyon örülök, mivel postless deck-es a tank, így nem mindegy milyen hosszúra vágjuk a coil lábait. De szerencsére ezt is fémjelezték, ugyanis bejelölte nekünk a Hellvape a 4-8mm-ig terjedő coil méretezőn, hogy az 5mm az ideális hosszúság. Természetesen az elmaradhatatlan használati utasítást is megtalálhatjuk a doboz legalján.
Ami legelőször a szemünk elé tárul a dobozban az a pót palást amivel 3ml-ről 5ml-re növelhetjük a liquid kapacitást. Kelleni fog a nagyobb térfogat, ugyanis szerintem eléggé sokat fogyaszt. Egyenlőre nem is a gyárilag mellékelt huzalt tettem bele, bár rólam elmondható, hogy sosem azt teszem bele, de azt merem állítani, hogy azzal még többet fogyasztana.
El is érkeztünk az RTA alkatrészeihez. Ahogy láthatjuk is egy elég egyszerű tankról van szó. Rögtön az első a top cap, amin egy 810-es resin drip tip található, viszont a belső körmérete 510-re van szűkítve, mivel a tank nevében is benne van, hogy egy tekercset fogad, így ahhoz van minden igazítva, kivéve a levegőzést, de arról majd lejjebb. Haladjunk is tovább. A második alkatrész a levegőállító gyűrű, de itt nincs is semmi látnivaló, úgyhogy következzen a harmadik alkatrész ami maga a 3 in 1 Chamber. Ez elég érdekesre sikerült, ugyanis végre kitalálták a Hellvape okosai, hogyha picit befelé lejt a töltőnyílás akkor nem fogunk liquidben úszni sokadik töltés után sem, tehát számomra ez a második pozitívum a coil méretező után. Maga a Chamber a szokásosnak megfelelően funkcionál, tehát kémény, levegőző és töltőnyílás is egyben. Majd ezután következik a 3ml-es üvegpalást aminek a tesóját fentebb bemutattam. Majd a sort az FR Solo 2 postless deck-je zárja, amin szintén láthatunk egy levegőzőt.
A 25mm körméretű deck bár egy tekercses kialakítást kapott aminek a maximális belső átmérője 4mm lehet, ettől függetlenül a gyártó szerint elfér benne 2db 2.5mm-es maggal rendelkező coil is. Továbbá tud alulról is levegőzni, nem csak felülről ami akkor válik igazán előnyössé, ha 2db tekercset operálunk bele. A vattát a DR Solo-hoz hasonlóan oldalról vezetjük le egészen a deck aljáig. Igazából a deck-ről nagyjából ennyit kell és érdemes tudni. Jelen esetben az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége!
Amiről még mindenképp érdemes írni az a Chamber belseje. A bal oldali képen tökéletesen látszik hol van a deck és a Chamber ütközőpontja, aminek alapján azt a konzekvenciát már most le tudjuk vonni, hogy valóban nem érdemes 5mm-nél hosszabb lábakat vágni a tekercsnek, mert az hozzá fog érni a Chamber tetejéhez, aztán meg majd jön a zárlat mumus és jól megesz! A jobb oldali képen pedig a felső levegőzőnek kijárata fedezhető fel, ami a már jól ismert honeycomb stílusban ölt testet. A deck-ben lévő alsó levegőző rendszer is honeycomb stílusú ami lággyá varázsolja az ízeket és a gőzt is egyaránt.
Tekerjük meg!
Hű maradtam a tank nevéhez, ami azt jelenti, hogy szóló tekerést kapott, méghozzá 3mm-es magra tekertem 6 menet Ni80-as Coilogy Clapton-t a 26/36-os fajtából. Vatta gyanánt pedig 3mm diaméteres Vapefly Cotton Cloud’s-ra esett a választás, így nem kellett leszednem belőle. Éljen a lustaság… Ennél a tanknál a tekerés adja magát, nem bonyolult, viszont a vattázásra érdemes odafigyelni ugyanis nem elég a vattacsíkot a deck szélénél levágni, picit hosszabbra kell hagyni, hogy később le tudjon érni a deck aljáig. Megborzolni szinte kötelező, ugyanis a vatta levezetése picit összenyomja magát a vattát. Bár úgy vettem észre ebbe tömörebb vatta jobban illik, de a Cotton Cloud’s-al is remekül működött. Picit tartottam tőle, hogy kevés lesz, de a 3mm pont beleillik a levezetésbe. Viszont, ha majd valaki dual tekeréssel szeretné használni akkor mindenképp Cotton Cloud’s-al vattázzon, vagy valami hasonló lazább vattával, mert a két tekercsnek az össz diamétere 5mm lesz, így a vattáé is, tehát ott már érdemes odafigyelni a részletekre is, mert össze fog tömörülni a levezetésben.
Eddig ígéretesnek tűnik, igaz? Mélyedjünk még jobban bele! Következzen az:
Élménybeszámoló
Az összeszerelés minőségére abszolút nincs panaszom! Minden alkatrészen tökéletes a menetezés, az összeszorulás egyáltalán nem jellemző. A top cap bajonettzárat kapott, ami lerövidíti a feltöltési időt, ráadásul nem negyed fordulatot kell fordítanunk rajta, hanem harmad fordulatot aminek köszönhetően elég stabil és nem tekeredik le csak úgy. (Ugyebár a harmad fordulatot a top cap körméretéhez képest kell érteni.) A drip tip az picit csúszóssá válik és enyhén billegni kezd ha már van alatta némi liquid lecsapódás, de nem zavaróan és szerencsére nem is csúszik ki a helyéről. Viszont cserélni nehézkes lesz, mert a belső körmérete 510 (pontosabban nagyjából fél milliméterrel kisebb, mint az 510 valódi mérete), nem pedig 810, ami azt jelenti, hogy a kéményhez lett igazítva, így ha szélesebb belső átmérővel rendelkező drip tip-et teszünk rá, akkor sem fog több levegőt átengedni. Ezért szerencsés, hogy a drip tip elég kényelmes ahhoz, hogy ne is gondolkodjunk a cseréjén. A levegőállító gyűrűk jól járnak, nem szükséges extra erőfeszítést beletennünk, ha be akarjuk lőni a levegőzést, viszont azért fixnek is mondanám, tehát nem fog zsebben eltekeredni, de valahogy mégis elég könnyed tekerni mindegyiket, bár ahogy azt már megszokhattuk az első időkben még jobban fogja őket a tömítés, de idővel bejáratódik, ez észrevételem szerint mindegyik Hellvape termékre jellemző, de ez nem problémaként könyvelendő, hanem inkább a tartósság jelképének nevezném. A töltőnyílás, mint említettem picit lejt befelé, ami talán maga a tank legnagyobb pozitívuma, ugyanis így bár picit lejjebb kerültek az említett nyílások, de pont emiatt nem ül ki a liquid a tank szélére, ha visszatekerjük a top cap-et. A másik nagy pozitívum az a coil méretező. Nem mindenki rendelkezik egy ilyennel, ezért dícséretes a Hellvape részéről, hogy dobott egy ilyen műanyagot a dobozba, hatalmas segítség!
Ami az élményt illeti, nagyon ízes, nagyon gőzös! De ezek mellett nagyon levegős is. Bár ez utóbbi nem számottevő probléma, hisz a levegőn lehet szűkíteni, de úgy önmagában értendő, hogy rengeteg levegő van az FR Solo 2-ben. Pont emiatt említettem az elején, hogy majd Ti (DL-esek) biztosan ki fogjátok tudni belőle hozni a maximumot, ugyanis számomra ez a tank túl sok levegőzésben, de ez nem panasz, hisz DL tankról beszélünk. Az ízeket nagyon jól adja át, talán mintha picit édesebbek is lennének az FR Solo 2-ből a liquid-ek, de ezt ráfogtam a vastag huzalra és a 40 Watt-ra amivel meghajtottam a 0.6 ohm-os tekerésemet. Tekerni egyszerű, már szinte túl egyszerű, így azzal gondok nem is lehetnek, főleg úgy, hogy mankó gyanánt kapunk egy coil méretezőt is. Vattázni sem bonyolult, bár, mint ahogy írtam is fentebb, erre a tankra nem érvényes az az íratlan szabály, hogy a deck szélénél vágjuk le a vatta végét, ugyanis akkor még nem lesz annyira hosszú, hogy leérjen a deck aljáig. Márpedig az FR Solo 2-ben is le kell érjen a deck aljára, egyrészt azért, mert csak így lehet rendesen leüríteni a tankot, ami nem csak újratekerésnél fontos, de akkor is, ha új ízt kívánunk szívni a jelenlegi után. Másfelől pedig, nem lehet túl szoros a vatta a levezetésben, különben felmerülhet a dry hit veszélye, és mivel nem éri meg túltömni vattával, így a laza vattázást, vagy a laza vattát visszatolhatja a liquid, akkor pedig szörcsögni fog, ezért mindenképp érdemes az aljáig leengedni a vattát. Fentebb azt is említettem, hogy ebbe a Cotton Cloud’s-nál valamennyivel tömörebb vatta jobban passzol, mert szerintem ezt még simán vissza tudja tolni a liquid, bár nem tette, mert leengedtem a deck aljáig, de azért szerintem mindezek ellenére pl. egy BP Mods jobb választás lehet.
Hogy okozzak némi dilemmát is, az alsó és felső levegőző rendszerben véltem felfedezni némi élménybeli különbséget. Külön-külön mindkét levegőzőn át lágy az íz és selymes a gőz, ezzel probléma nincs, ízben sincs különbség, mert ugyanolyan finom minden belőle, bármelyik levegőzővel is kívánjuk használni, de azért részesítettem előnyben a felső levegőzést, mert az alsón keresztül melegebb volt a gőz, ami pedig engem személy szerint zavarni szokott és itt is ez történt. Ha pedig mindkettőt megnyitottam akkor csupán langyos végeredményt kaptam, ami már nem volt annyira zavaró, sőt kellemesnek volt mondható, de ezért használtam többet a felső levegőzőt, mert ott konkrétan hideg gőzt kaptam, pont ahogy szeretem. Ha már a levegőzésről van szó, nyilván ezt a Watt-hoz kell majd mindenkinek hozzá kalibrálnia, de mivel alsó hangon 40 Watt kell egy 0.6 Ohm-os tekeréshez, így levegő is bőven fog kelleni, ha vastagabb a huzal, vagy épp két tekeréssel használná valaki. Tehát igazából nem gond, hogy ennyi levegő van az FR Solo 2-ben, mert inkább legyen, mint ne legyen.
Végezetül azt kell írjam, számomra abszolút megfelelő DL élményt hozott! Bár rengeteg levegő van benne, de ez nem hátrány, mert egy igazi DL-es ezt ki fogja tudni használni! Megépíteni könnyű és egyszerű, a vattázás igényel egy kis odafigyelést, de az sem bonyolult és nem kell különböző vattázási trükköket sem bevetni, csak ne tömörüljön össze a levezetésben és érjen le a deck aljáig! Tehát azt kell mondjam, hogy a Hellvape Fat Rabbit Solo 2 RTA egy igencsak korrekt DL tank, jó anyaghasználattal, egyszerű használattal és nem utolsó sorban jól hozza az ízeket és bőséges a gőzképzése! Nem mellesleg a szűk DL-től az igazán levegős DL-ig minden felhasználási módot képes lefedni. Ha DL felhasználó vagy, nem érdemes kihagyni!
A tankot az alábbi linken tudjátok megvásárolni:
Köszönöm, hogy elolvastátok! Legyen szép napotok!