Hány csepp és hová?

Kanthalt használok régóta. Az okozhat gondot?

1 kedvelés

Szerintem attól nem lehet.
Ez inkább valami megbújó megfázás,hideg akármi okozhatja.

2 kedvelés

Inkább negro,mint valami gyógyszert vegyél be :smiling_face:

2 kedvelés

Hát igen, pont ott tartok hogy mi a fene okozhatja. Nálam tipikusan két nap torokfájás után jön a taknyosság kb 10 napig aztán köhögés két hétig. De az nem ez a száraz ingerköhögés szokott lenni. Ez a mostani meg olyan mintha valami lenne egy pontban a torkmban és az irritál brutál módon. És közben meg mintha kaktuszt nyelnék.

Ez torokgyulladásnak hangzik. Pár éve volt nekem is, fogalmam sincs mitől. Doki írt gyógyszert az jó lett végül, mert ez magától nem múlik sajnos.

3 kedvelés

Nálam túlvapelés+nemivás kombótól is volt ilyen…de 3 napig tartott.

1 kedvelés

Van egy ismerős orvos barátom aki még mentős korában gyakran mondogatta: “egyszer minden fájdalom elmúlik, egyszer minden vérzés eláll” :smiley: Nos ez viccesnek hangozhat de nem egy mentős szájából :smiley: Amúgy sajnos (vagy nem sajnos) én úgy vagyok az orvossal hogy akkor lásson amikor lerohadt a fél karom. Viszont jelentem, hogy lassan enyhülnek a tüneteim. Ma már alig köhögtem és a torokfájás is csökkent egy teljesen élhető szintre. Zabáltam a mézet meg a mézes negrót (ahogy @Zolika is javasolta) fújtam tantum verde-vel meg valami a gyerekektől megmaradt gyógynövényes köhögéscsillapítót iszogattam.

4 kedvelés

Ugyan így vagyok vele én is :hugs:
Amíg a “mérget “ írja fel az orvos,aki azért kapja a pénzét hogy talán jó lesz,az a gyógyszer ami helyrehoz,és te bízol benne mert ő ORVOS……
Lehet lesz böjtje,de nem szedek gyógyszert ha bajom van megpróbálok a “népi” gyógymódokkal gyógyulni :smiling_face:

1 kedvelés

Ezzel kapcsolatban van egy sztorim: Jópár éve pont mikor kitört a covid őrület egészen pocsékul votlam hetekig. Hetekig fáradt votam alig tudtam mozogni, aztán a vége felé elkezdtek nagyon aggasztó tüneteim lenni. Szívtájéki fájdalom kézzsibbadás, éjszakára meg (utólag diagnosztizáltam hogy pánikroham a furcsa tünetek miatt) minden tünet fokozottan. Na akkor igencsak beparáztam és orvostól orvosig végül kardiológushoz kerültem. Még mielőtt bármilyen komolyabb diagnosztika lement volna már felírt négyféle gyógyszert a vérhígítótól a vérnyomáscsökkentőn át a nitroglicerin spray-ig. Gondoltam megvárom mi lesz a szívkatéterezés vége, nem akartam rögtön marékszám szedni a mérget. Aztán a diagnosztika kimutatta hogy sehol szükület sehol vérrög. Megnyugodtam és a gyógyszer kiváltása nélkül szépen helyrejöttem. Aztán utólag rájöttek hogy a covid szívizomgyulladást tud okozni és gondolom nekem is az volt. Akkor ez nem derült ki.

5 kedvelés

Szeretem azt is, ha néha tévedek, mert hajlamos vagyok néha túlgondolni a dolgokat. Örülök, hogy javult a helyzet. :hugs:

3 kedvelés