Gyári porlasztó vs "épített" cucc

Sziasztok!

Már az előttem posztolók is ecsetelték, de véleményem szerint összehasonlíthatatlan egy RTA építés a porlasztóssal szemben. Míg egy porlasztón adottak a paraméterek addig egy RTA építésnél tudsz játszani a magszámon a körök számán ezzel egybevetve az OHN számok növelését, avagy csökkentését éred el. Továbbá van lehetőséged előre tekert huzalt venni vagy amit jómagam is preferálok egy tekerő segéddel akár te magad is elkészíthetsz számtalan féle huzalból. A vatta minősége is sokban hozzájárul az ízek minőségén, amiből többféle is létezik. Mindenki valamire esküszik, én pl. a Muhi-ra. Mind ezt egybevetve az RTA építés által sokkal közelebb jutsz egy adott liquid első és hátsó ízeihez, ami élvezetesebbé teszi a vapelést. Ehhez persze szorosan kapcsolódik a tank minősége, mert ugye „szarból nem tudunk várat építeni”! Éveim alatt számtalan tankot kipróbáltam, ami egy idő után stabilizálódik, így ki mire esküszik, hisz ahány tank annyi féle, íz/gőz. A vapelés korai időszakában még csak porlasztós tankok léteztek melyek még csak meg sem közelítették a ma gyártottakat. Mára már sokat fejlődött a teknika melyek a vapelési szokásokhoz igazodtak így nemiképp hasonlít az RTA minőségre, de közel nem álnak egymással szemben. Az ár sem elhanyagolandó, hisz az RTA építése sokkal olcsóbb és ízcsere esetén is praktikusabb, hisz csak újra kell vattázni és kész. Bár a sorsom másként hozta, de én az RTA ra teszem a voksom hisz számtalan variációs lehetőséget kínál

És végül, de nem utolsó sorban kellemes időtöltés az a heti, kétheti mókolás, kísérletezés arra, hogy létrehozd a számodra tökéletest azt, amire esküszöl azt, amit a két kezed és a végelláthatatlan fantáziád alapján alkottál.

9 Likes