Tömítés probléma nem lehet?Mintha balról jobban hűlne a tekercs és azért nem kokszosodik ott annyira.Vagy az a “lyuk” is hűtheti ,amihez balról a fala hozzáér a vattához.
Én is tapasztaltam már ezt a jelenséget. Én a folyadékszállításra, a vatta sűrűségre gyanakszom ilyenkor. A vattázásnál szorulásig behúzott vatta egyik fele gondolom tömörebb az összesodort elejéhez képest.
Mióta becsületesen megritkítom a végeket, azóta ez a jelenség megszünni látszik.
Ja, nagyon szeretem az rdta-kat ízre és vattázni is. Hálás ezközök.
Muszáj hozzászólnom, mert ferdítéseket érzek. A PG illetve a VG elpárologtatva, illetve igen apró cseppekre bontva kerül be a tüdőbe, ott egy része megtapad, a többi távozik a kifújt gőzfelhőként. Ezt lehet elemezni, ismert a kémiai összetétel, ismert talán a fiziológiai hatása is. Viszont a rengeteg féle aroma ugyanígy landol a tüdőben és a tüdőt az sem védi meg a hatásaitól, hogy természetes anyagnak, veszélytelennek mondod. Mert valóban veszélytelen, mindaddig míg élelmiszerként fogyasztod, rábízva az emésztőrendszeredre, ami ezek felbontására fel van készülve. A tüdő nincs. Az, hogy természetes anyag, még lehet mérgező, gondoljunk csak a mérgező gombára, kígyókra, pókokra… A felhasznált aromák kémiai összetétele hihetetlenül különbözőek, a tüdőnknek minden összetevővel és azok bomlástermékeivel is meg kell küzdenie. Félreértés ne essék! A dohányzásról leszokás után most vapolok, de nem bagatellizálom el az ezáltal okozott kémiai terhelés jelentőségét a tüdőmre nézve.
Látom ezeket a kokszos fűtőszálakat. Senki nem próbálta még ultrahangos tisztítóban elmosni őket? Én az órámat, ékszereimet is abban tisztítom, igencsak jó eredménnyel.
Nekem filléres tétel,ezért nem mosom.(ultrahangosban sem)
A decket, tankot érdemes lehet, néha én is csinálom. Felső levegőzésű tankoknál bonyolultabbak a járatok ![]()
Szervusz gyula !
Teljesen felesleges, rá kell ízzítani párat jó pirosra, és tökéletesen ledob magáról mindent is… Persze közben fújni is kell…
Köszi Atti! Beginner vagyok, gyűjtöm az infókat, agyalok…
Amikor kigyullad, mindig megijedek
bár az már igen vastag ![]()

Jelentem én “mán próbátam”!
Mondjuk sikerült is.
Egy-két izzítás elég volt utána és láss csodát, műxik.
![]()
Szia Gyula! Üdv köztünk! ![]()
Nem, nem szokásom ferdíteni. Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy felhívtam a figyelmet a kockázatokra is. A cikknek nem véletlenül az a lényege, hogy tartsuk tisztán a tekercset, hisz komoly gondokat okozhat, ami pedig már nem fiziológiás állapot, hanem patológiás, avagy kóros állapotot is eredményezhet. A specifikusan vape aroma az belégzésre (is) alkalmas, hisz átmennek az EU-s teszteken. Olyan teszteken mint az összetétel vizsgálat ami kimutatja, ha valami olyan van benne ami mégsem oda való (ergo patológiás állapotot okozhat). Fizikai és kémiai tesztek, ami a forráspontot, vizkozitást és víztartalmat vizsgálja, javarészt a porlasztó védelméért, hogy ne olyan kép fogadjon minket a deck-ben mint amiket eddig ezen cikk alatt láttál. Ezt követi a toxikológiai kockázatmérés, az emissziós tesztek, amik a már kilélegzett kész liquid páráját vizsgálja, gyakran standardizált szívógép segítségével, hogy szimulálják a fogyasztói használatot.
Illetve megemlíteném azt is, hogy a tüdőnk egyik fantasztikus tulajdonsága, hogy öntisztító, így, ha véletlenül olyan dolog kerül be, ami valóban nem odavaló akkor azt a tüdő kidobja magából. ![]()
Igen, patológiás. Ez a kifejezés nem jutott eszembe. Hogy egy kis humor is legyen: a parízert is megvizsgálták, teljesen ártalmatlan, a tüdőbe jutva méltán számíthatunk rá, hogy az majd kidobja magából. ![]()