Új liquid, új vattázás, és még van oldva a probléma. Ezen kívül még gyakorolsz is!
Ahogy Tibi írta, ízről észre fogod venni, nem csak tompább lesz az íz, hanem fura is…
Ránézni sem nagy szám szétkapod a tankod, úgyis töltögetni kell… ha lerakódás van rajta olyan szép zsíros fekete… Na az lesz az, ami miatt cserélned vagy izzítani-vizezni kell.
A vatta is szééép egészséges barna-fekete leend.
Feljebb görgetve is látsz néhány koksszal fertőzött tekerést.
Remélem nem bántom meg Tibit és Szilárdot, ha a Barakkból idemásolom az ő fotóikat szemléltetésként:
@Viktor_Hajdu természetesen visszagörhettem és a keresőbe is beírtam és minden találatot elolvastam
Természetesen nem feltételeztem mást! De gondoltam elég gyorsan válaszoltam a nem láttam még mondatodra .
Sziasztok! Az én vattám a tekerésen kívül max. sárga, amikor cserélek. Feketedni csak a huzal alatt szokott. A huzalon azonban sokszor fél-egy milliméter koksz szokott lenni. 1 x vártam csak ki vele a 3 hetet, akkor már a kazán falára is pattogott. De a lényeg. Nem tudom, hová is írjam az új felfedezésem: Az ellenállás kb 1 hét után 01, ohmot változik, ha már 0,2 ohm akkor igencsak érett a vattacserére. Az ízeken kívül ez jelzi a kokszosodást! Régebben azt hittem, a kanthal oxidálódik, azért nő az ellenállása. Nem! A koksz miatt rosszabb a hőleadás, mint a vízköves kávéfőzőnél, magasabb lesz a belső hőmérséklet, és drasztikusan emelkedik az ellenállás.
Ez pontosan így van.
Én ezt már 2x kicseréltem volna
Este toltottem fel harmadszor vattazas utan,gondoltam ranezek
Ne hülyéskedj, ilyenkor adja vissza csak igazán.
Én is akkor érzem a legfinomabbnak, ha bekopott a setup.
De ez komolyan ilyen: megnézem, uhh, de undi, kicserélem, hogy majd a szép tiszta tekerés, azt jön a pofáraesés, hogy hol a jó íz? Szóval 1 tankot át kell rajta engedni, hogy jó legyen megint. Gondolom, hogy visszaépüljön a kokszi.
Azert ez mar tenyleg bekopott,ujabb egy mili utan elmentek az izekDe szerintem egy tekeres akkor adja a dohanyos izeket a legjobban amikor a tekercs szine atmegy ilyen sotet bronzosba…meg utana meg vagy jo ketnapig
A dvarw-le petit sec komboval mindig igy jarokSotet ez a tekercs,vatta ok ,de mar negy vagy ot napja megvan,ujratekerem…utana meg,de kar volt
Ezzel tökéletesen egyet értek. Az édes ízeim is akkor a legfinomabbak. Aztán jön a koksz és elcsesz mindent.
Na meg egy utolsót .Este vattáztam újra ,mondom lessük meg bronzosodik-e már a tekercs.Jó cucc ez a halo longhorn
Tegnap este. Akkor gondolom előtte jól megforgattad a vattát kátrányban meg folyékony karamellben, hogy ilyen jó legyen
Újabban rákaptam a dohányos desszert aromákra (Journey és társai), emiatt gyorsabban elkokszolódnak a tekeréseim, és borzasztón zavar az égett mellékíz. Már ott tartok, hogy naponta vattázom, 2-3 naponta tekerem újra a tankot.
Egy Galaxies RDTA-t használok, DiggaDampf Ni80 huzal, 2,5 magon, 7 menet, 0.8 ohm, 12-13W, Wotofo vagy Cotton Clouds vatta. Mást szinte nem is használok, ez a kis tank adja nekem a legjobb ízeket. Előnye az RDTA-nak még, hogy minden csepegtetésnél lehet csekkolni a tekerést.
Viszont arra nem sikerült rájönni, mi az oka annak, hogy a tekercs két szélénél a vatta egyik oldala mindig jobban és korábban megbarnul, mint a másik?