Van egy Geekvape l200 modom Geekvape zeus zx rta fejjel.
Elötte zeus z sub ohm tankom volt de nagyon érzékeny vagyok ha változik valami íz (használódik a porlasztó) ezért felújítható tank párti lettem.Meg jóval személyre szabhatóbb is ugye.
Na a problémám azlenne hogy vettem wotofo 3mm fiber vattát ami belátásom szerint jól szuperál,viszont coilba 3.3ohmos ni80 wotofo került bele duálba.
Sok videót megnéztem mielött belevágtam de valamit nem értek.
Eleinte mivel duálba van tiszta hogy lefeleződik az ohm. Mondhatni 3.3 az1.65
Külön külön amikor beleraktam megnéztem mással is (gyárival az 4ohmos azthiszem) az például dualba is 4ohmos volt nem értettem miért azt írja ki pedig jól volt benne.
Utána megnéztem rá egy hétre a 3.3masat. Single be jól mutatta égetés után. Na de a második már 3.6os volt. Megbékéltem vele úgyvoltam legyen. Nade 1.8 volt eddig. Most a napokba felment 2.0 ra a készülékbe. Mitől van ez?
Ami még ismeretlen nekem. Számít hogy mekkorára vágom a lábait a coilnak? Mekkorának kéne lennie?
Köszönöm a válaszokat előre!
Az elmélet: párhuzamosan kapcsolt ellenállások eredő ellenállásának számítása:
Mivel törekvés vape-duál-építésnél nyilvánvaló okokból két azonos tekercset beépíteni, ezért az eredő mindíg a fele ellenállást adja ki az egy-egy azonos értékű coilnak.
Gyakorlat: a modok sem mérnek halál pontosan (0,33-0,16 század!!! Ohm), nincs két (tökéletesen) egyforma ellenállás és a liquides vatta, valamint a használat alatt képződött koksz álltalánosságban változtatja a coilellenállás értékét és a tekercs hőmérsékleti tehetetlenségét és a tekerés ízét…stb.
“Az elmélet, olyan mint a gyakorlat, de csak elméletben.”
Most látom, az ábra hibás. Helyesen a számítás vége: 1 / 0,1 Ohm = 10 Ohm
A coil lábakat úgy tudod megnézni, hogy oda teszed a fém kupakot a build deckhez, ami vezeti a levegőt. Nagyjából alul-kozepen, valahol a kettő között találja meg a levegő, de ne érjen hozzá a coil a femhez mert rövidet fog zárni. Volt Zeusom, szerettem. Úgy emlékszem hogy 6mm-re vágtam a lábait. Fontos még az is, hogy a két coil között legyen egy kis lég rés, hogy ne égessék össze egymást.
A vattára figyelj oda, mert ha sok akkor száraz lesz, ha kevés akkor szorcsogni fog és felszivod a liquidet a szádba.
A 3mm-es coilok nagyon melegitik a chimneyt(középső kazánrész amibe az építés kerül) és hajlandó saját magába gőzölögni. Ez akkor fordulhat elő ha sokat szívód egymás után. Ha van coilozód, húzd össze 2.5mm-es átmérőre. (Természetesen próbáld ki 3-al is, nekem melegedett, de szívtam is cserébe)
Remélem tudtam segíteni. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan kérdezz itt, vagy privátban.
@ZeusZX szervusz olvasva a problèmàd,èn azt gyanítom hogy nem megfelelő módon hagyod meg a coilnak làbhosszàt egyébként a ZX az kimondottan kènyes a làbmèretre …amit tudok javasolni az az hogy 5 mm a javasolt làbhossz ami teljesen optimális lesz a Zeusnak ès ezt tapasztalatból mondom mivel nekem màr vagy 3 ève van ès soha nem volt problèmàm vele amire jó ha odafigyelsz az hogy maga a coilt alacsony vatton izzitsd le elsősorban ,ès izzitàs közben keràmia csipesszel segitsd az izzitàst mivel Ni coilt hasznàlsz ès az kènyes az első leizzitàsraakkor lesz jó a coil ha közèpről kifelè izzik le szèpen… másrészt pedig ha dualban èpited meg akkor a coilt tàvolsàgàra figyelj oda hogy neh legyenek teljesen egymàs mellett (1-2 mm az optimális távolság)mert így könnyen kapod az ellenàllàs ingadozàst ha összeègnek egyébként azèrt ildomos beszerezni egy làbmèretezöt a vattàzàst illetve meg hagy vàllat a coil felső részénél így nem kapsz dryhitet mert egyenletesen fogja vezetni a liquvidet…föleg dualban èpitve mert ha vattàzàs sem jó akkor ègetni fog ès dryhitet kapsz max 3 slukk uttàn