Sziasztok,én arra lennék kíváncsi,hogy ki mivel szedi le a címkét a flaskáról ugye akkor ha nem nagyon vagy nehezen jön le.Mert némelyikre úgy rá van ragadva,hogy vízzel meg körömmel sem nagyon akar le jönni.Drótkefézni nem nagyon akaromsima körömkefe sem segít olykor.Vagy esetleg vegyek 100% alcoholt neki esetleg higítót.
Étolaj.
Tömítés eltávolító vagy műanyag dörzsi
Cimke tipustól függően:fagyasztó…öngyújtó…fèktisztító…körö mlakk lemosó…
a drága étolajjalnem is hallottam ilyet
Cimke leszedő spray
Nem kell kisütni benne, csak bekenni alaposan és egy papítörlővel vagy szivaccsal ledörzsölni.
Persze lehet wd40-től kezdve spéci cucokat is venni, én azért nem koszolnám velük össze a liquides flaskát.
Sokan úgy tudják, a minden háztartásban fellelhető olaj megoldást adhat úgy, hogy egy olajjal átitatott ronggyal vagy papírdarabbal bedörzsöljük a ragasztós részt. Ahogy az beszívja egy kicsit az olajat, letörölhetővé válik az eredeti felületről. Ezt szinte minden keményebb felületen meg lehet próbálni, de például a fafelületen nyomot hagyhat az olaj.
Én már használtam, tényleg leszedi.
lehet veszem kipróbálom ezt a sprayt hátha beválík
Jó ez,és másról is le tudsz cimkét szedni vele,anélkül,hogy összebarmolnád a felületet.
Hidegzsíroldó mindent visz
meg a wd-40
Szia! Látom sok minden elhangzott itt, és én mindet ki is próbáltam az elmúlt hónapban. Nálam lényeg volt, hogy a felület ne legyen karcos, se olajos. Tehát: gyakorlatilag az olaj, WD40 nem jó erre a célra, nagyon sok vacakolással jár, kínlódhatsz vele sokáig. Az alkohol semmire nem jó itt, a dörzsi pedig tönkreteszi a műanyag felületet. A spray-t nem ismerem (gondolom meg is kellene rendelned, meg nyilván drága is), a hideg zsíroldó meg elég veszélyes… A megoldás issszonyat egyszerű: lakkbenzin higító. Bekenés 1x, 2x utána körömmel elég jól jejön. Ami esetleg még ott maradt, azt újrahigítózni és letörölni. Nálam ez vált be. Nem sérti a felületet, és elpárolog a felületről. Viszont: kéretik lehetőleg kültéren végezni, természetesen minden égő, szikrázó dologtól távol, hiszen mégiscsak benzin.
Amúgy a legjobb oldószere a terpentin lenne, de azt ma már alig valahol kapni. Nekem nem sikerült olyan gyorsan szereznem, ahogy a munka megkívánta volna. Talán esetleg kreatív hobby boltokban.
Ha nem “szép” a flaska én simán kidobom,nem kínlódok semmilyen oldószerrel.
És ha olajos lesz? Lemosod. Mondjuk én eleve nem használok műanyagot erre a célra, hanem üveget, arról nem az a kérdés, hogy le fog-e jönni, hanem, hogy rajta fog-e maradni.
Sehogyan, megy a szelektívbe, annyi van belőle mint égen a csillag!
Sebbenzin, foltbenzin IS (a drága spray-ben is az van). Hígító, aceton óvatosabban, az oldja.
Vagy meleg ecetes olló
Én csak a retek tetejére ragasztom az új címkét.
Ha csak 5 évig ragasztgatod, nem vastagszik számottevően
A fenét matrica , matrica hátán. Egyébként csak azt cimkézem amit egy hónapnál tovább érlelek .
Nyugalmazott gépmesterünk, Ladányi Gyula bölcs szavaival élve: “mindegy lóf@sz, jóvanaz ezeknek”.