ezt a fajta huzalt nem próbáltam még de nekem most ss316 van benne igaz artemisem van 7 menet általában nekem 0,80 0,85 ohm 14w elég hajtani én így szoktam meg tekerni de ez már be van vattázva is most csak gyorsba szét szedtem a tankot,hogy meg mutassam
Igaz másabb a lefogatás is nekem de én mégis csak kisebb huzalt próbálnák rakni bele mert kicsi a hely is lehet avval jobb lenne de ez csak az én véleményen de lehet avval az mtl claptonnal is meg lehet csinálni biztosan.Én is pont azt néztem, azt ki kéne egyengetni.
igen nagyon össze van ott a huzal érve amit jelöltem hátha az lehet a baj benne.egy kis tekerő segéddel meg kéne egyengetni igazítani vagy egy 2,5 fúró szárat be dugni a huzalba és egyengetni rajta.
Sziasztok!
Tegnap már nem tudtam írni mert elértem a maximális válaszok számát. Megoldódott a probléma. A kiálló tekerés vég volt a probléma. Köszönöm a segítségeteket.
Következő kérdésem az lenne hogy az normális dolog, hogy 5 perc után olyan forró a palást hogy tojást lehetne sütni rajta?
0.64ohm 18 watton hajtom a tekerést
Maxon van. Mindig maxon használom
Szia Zsolti! Sima huzalokkal próbáld építeni a tankot, és az ellenállást is érdemes növelni. A GTX egyszerű szerkezet, építhető tankok esetén 1ohm felett érzi igazán jól magát (szubjektív vélemény), hirtelen megszűnnek a problémák . Ha megoldható, érdemes rádobni a tankot egy másik modra is próbaként, vajon ott is produkálja-e a melegedést.
Gyorsan melegszik, gyorsan hűl.
Tudnátok ajánlani másik tekerést? Milyet lenne érdemes venni?
A Ni80 előretekert szerintem beválhat.
És a kanthal sem rossz döntés.
Sziasztok!
Vettem 1.35 Ohm előre tekert coilt. De így is ugyan úgy felmelegszik a kazán.
Nem tudom, szerintem a tekerés nagyon lent ül a kazán alján. De nekem Siren2 tankom van. Abban a huzalbefogatók eleve magasabban vannak. De még így is feljebb szoktam cincálni csipesszel addig, hogy alatta legalább 3-4 mm hézag legyen a levegőnek. Egyszer azt elfelejtettem, és csodálkoztam, hogy nem jön eléggé a levegő. Azonnal szétszedtem és feljebb rángattam. Ezek az idióták meg csavar feje alá tetetik a huzalvégeket. Szerintem ott nehéz pozícióban megtartani, amíg meghúzod, csúszkálhat össze-vissza. A Siren meg azokkal a hülye résekkel van megáldva, amik szétrepednek. Nincs egy normális gyártó, akinél a huzal végeket egy furatba kellene dugni, mint a csoki szorítóba, vagy én nem vagyok normális, hogy ilyenekről álmodom? Szóval piszkáld csak feljebb, ha van neki még ott elég hely. Nekem a Siren a leghidegebb tankom. A porlasztósok forróbbak sokkal. A NiCr Claptonnal meg, amit most vettem, hót hideg. Egyébként az én rögeszmém, a menetek közé ugyanannyi hétag kell, mint maga a huzal. Nekem így tetszik, és nem is ég meg, ha jól van vattázva. Egy akku cella esetén a kerek egy ohm az ideális, akkor kell dolgoznia az elektronikának a legkevesebbet. legjobb hatásfok, hosszú akku élettartam. A Sirenhez nálam is 0,5 ohmos gyári tekerések voltak, de azokkal nem bírt ki egy napot. Én azért is tekerem 1 ohm körülire, mert úgy betehető a mechanikusba is akár, ami csak egy akku, egy kapcsoló, és egy 510-es. 4 Volt akkufesz esetén P = U2/R azaz 16/1 = 16 Watt. Ahogy merül az akku, ez lejjebb esik 12 -13 Wattra. MTL használat esetén ez épp elég.
Ja, ez még májusban volt? Kérdem én tisztelettel miért lett ez a téma automatikusan előresorolva épp egy órája? Csak utólag olvasom, : április - májusban voltak a kérdések feltéve.
Szia Ferenc.
Azért ugrik még fel, mert nem lett megjelölve megoldás. Vagy ténylegesen nem lett megoldva a probléma.
Kösz. Szia Kinga. Nálam a Siren volt az első tank. A Polar Night szett, amivel jött, DL-es porlasztós, és a fiam szárazon ráizzított, egyszerűen visszautasítottam. “Nekem ez nem kell!” Utána a fiacskám valahonnan beszerezte ezt a Sirent, ezen kívül még az Innokin Zenith porlasztós kazánja van, amit később kaptam. A kettőnek az íze csak annyiban különbözik, hogy a porlasztósé karcosabb, ettől talán cigarettásabb. Az építős tank ízei krémesen lágyabbak, illetve a gőze jobban emlékeztet a leveses fazekak gőzére, mint a dohányfüstre. Illetve a friss gyapot ízt minden új vattánál érzem kb. 1 ml-ig. De ez kiöblítődik, elmúlik. Pláne hogy a mostani vattázásaim sohasem égnek meg, csak egyre kevesebb lesz az íze 1-2 hét után, azért cserélem le.
Szia. Hogy lehet megjölni vagy lezárni a posztot?
Szia Zsolt. A hozzászólásoknál van egy kis négyzet, amelyik hozzászólás megoldotta a problémádat, annál rá kell koppintanod/kattintanod a négyzetre. Ezzel megjelölöd megoldásként és idővel lezárul magától a téma. Vagy lezárom én most. Amelyik szimpatikus.