A problémám a következő lenne: Nemrégiben tekintettem bele a tekerés világába és eddig egy értelmes tekerést nem igazán sikerült össze hoznom. Azaz de csak éppen nem úgy ahogy terveztem. Superfine MTL Fused Clapton Wire Ni80 30GAx2+38GA - t használok, csak ez van nekem itthon egyelőre mivel a Brünhilde-hez terveztem. A tárgyra térve vxv soulmate rdta pod-ban próbálkoztam eddig, több féle módon is tekerni. Élek egy utóbbi példával, mégpedig 2.5-ös mag, 4 menettel, pozícionálás megvan, normálisan és rendesen le lett fogatva, ez így márpedig 0.45 ohm. Amikor izzítok többnyire a végeredmény egy szép hotspot amit ha sikerül is megoldani rá nézek újra és már 0.60 ohm, aztán kiveszem, coil jig-el nézem és ugyanúgy 2.5-ös mag, 4menet. És mindig úgy járok hogy az ohm változik. Szerintetek mit rontok el? Előre is köszönöm a segítséget!
Amit én látok az az , hogy a 2-3-4 hurok az alól összeér ! Vagy szorítsd össze microcoilnak az egészet , vagy húzd szét az összes hurkot és akkor jó lesz ! Vagy így vagy úgy ! Ezért van hot spotod !
Ha microcoil lesz akkor kapargatni kell csipesszel amíg a hotspot eltűnik !
Alap esetben semmit nem rontassz el. A huzalnak hő hatására változik az ellenállása. Majd miután leizzítod, bevattázod, liquidezed stb akkor beáll megközelítőleg 1,5x - 2x értékre, mint a hideg állapotban. Izzítás közben kerámiacsipesszel szépen finoman el lehet tüntetni a hotspotokat. Akkor jó ha szépen bentről kifelé izzik a tekercs.
Ni80 fused clapton 4 tekerés 2.5 magon első ohm érték ~0.45ohm. Leizzít, bevattáz, liquid ~0.86ohm. Szóval no para akkor van nagyobb baj ha a kész építésnél szívás közben ugrál az ellenállás.
De én is mint, ahogy Atis írta javaslom, hogy pl a Ni80 fused claptont ne hézagosan tekerd.
A srácok mindent leírtak, a cím így már nem stimmel! Összejön az!!!
Egy ötlet: én fel szoktam írni a tekerés adatait hidegen, izzítás után, majd vattázva, likvidezve (ha különbözik). A ha nincs eszed legyen noteszed elv sok káromkodástól mentett már meg. Fél percet vesz igénybe, de amikor ismeretlen terepen járok huzal terén, jó ha van viszonyítási alapom.
Szia Atisom!
Én pont azért kezdtem el felírogatni melyik huzalt hogyan tekertem, majd mi lett belőle hogy a viszonyítási alapom meglegyen. Hiába, a memória sem a régi.
Nyakig ültem a szószban amikor elfelejtettem mit is csináltam előzőleg… XD XD
Nálam is vannak bajok a memóriával ! Vennem kell még 32 giga ramot !
De én már csak maradok a jól beváltnál , arra emlékszem mindig , hogy mire mennyit meg hová !
Most már én is tudom, de amíg kerestem a “tutit”, állandó volt a “na, mif@szt tekertem ebbe” jellegű kérdéshalmaz, mert a használt coil eltávolítás után azonnal repült a kuka legmélyére, nehogy véletlenül is segítséget jelentsen.
Azóta lett szokásom, hogy a kivett tekerés bizony szem előtt van a papírtörlőn mindaddig, amíg nem készül el az új (újak).
Rendben srácok, ezekre mindenképp fogok figyelni a következő próbálkozás alkalmával, ezek az infók hiányzóak voltak eddig, kíváncsi vagyok mit hozok majd ki így. Előre is ezer hála. Majd küldök képeket ha lesz sikerélmény.
Nem tudom, hogy tervezted, de a talira érdemes magaddal hozni, mert még akár ott helyben is ki tudsz majd próbálni bele másik huzalt is, ha éppen úgy gondolod! Segítő emberek lesznek bőven!
Ezt így látatlanban nehéz megmondani, viszont a leggyakoribb okokat fel tudom sorolni.
Huzal lefogató csavarok nincsenek megfelelően meghúzva.
A modon vagy a tankon lévő 510pin beljebb helyezkedik el és nem megfelelően érintkezik. Ilyenkor a csavar pozícionálásával lehet orvosolni a gondot.
A mod nem megfelelően méri az ellenállást. Ez lehet szoftveres vagy hardveres probléma vagy típusbetegség… Ha több modon is ugrál az ellenállás akkor valószínű a tankkal van valami.
Én mindent is tervezek vinni a biztos ami biztos alapon. Annyira sok cuccom még nincs szóval minden nálam lesz, de már készülök nagyon a talira és várom már hogy az összejövetel alkalmával megismerjem a Vaperina tagjait.
én viszem a coil mastert aztán nekem pl meg lehetne mutatni hogyan is kell tekerni ezen,hogy ne egymásra menjen a coil a tekerő segéden mert ugye simán meg tudom tekerni de amikor rá teszem a segédet avval akarnám tekerni még azért egymásra mennek a tekerések akár 2 magon vagy 1,5 magon tekerném.nem nagyon megy nekem.
Nos egy kis kellemes frissítés, a segítségeteknek hála sikerült normálisan megcsinálni elsőre. Már csak a próbálgatás és a tesztelgetés marad hátra, az élvezetes rész. Köszönöm mégegyszer a segítséget!