Készülék rendelése

Sziasztok!

Nagyjából egy éve léptem be a vapek világába, örülök, hogy egy ilyen jó közösséget találtam.

Olvasgattam a posztokat és Gilbertet is megkérdeztem, de gondoltam megér itt is egy kérdést, a valós tapasztalatok mindig jók.

Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi helyzetben csak készüleket rendelni (POD) legális-e, illetve ha igen, akkor tudtok-e ajánlani európai oldalt?

Köszi előre is!

3 kedvelés

Szia ! Jelenleg Magyarországon levegőt venni is illegális . Az én olvasatomban minden vape-hez köthető dolog illegális . De válasszuk külön a részeket.. ha eszközt rendelsz bárhonnan és megfogják akkor maximum nem engedik be az országba .. , de ha jövedéki alá tározó terméket akkor ugye jövedéki szabály sertést követsz el ez elvileg elkobzással megsemmisítéssel és pénz büntetéssel jár. Azért írom ,hogy elvileg , mert elő emberrel nem találkoztam aki így járt .. Volt pár csomag amit egy horvát “bűnszervezet” elleni nyomozás során célzottan kiszűrtek és elkobozták , de ennyi az összes történet .. Ott sem a felhasználók ellen irányult a művelet ..
Csak ugye a közösségi felületek világát éljük … És ha megosztják ,hogy mától az ég zöld a fű meg kék és ezt elég sokszor sok helyen akkor lesznek olyanok akik ezt el is hiszik

Tehát , ha a Google keresés során találsz webshopot aki szállít ide eszközt akkor szerintem ezen információk birtokában saját felelősséged tudatában nyugodt szívvel rendelj .

Én így látom a magyarországi vape helyzetet :heart:

12 kedvelés

Köszönöm szépen a részletes választ!

5 kedvelés