@Vaperina_Kinga ez aztán szuper írás lett,gratulálokÉlvezet volt végigolvasni,bevallom van köztük olyan dl alapanyag amiről fogalam sem volt,hogy is épül fel
Szia Kinga! Szuper lett! Gratula!
Ismét jó kis olvasni való lett!
Köszönjük!
Én is próbálkozok ilyeneket alkotni, csak kevés időm van rá
Köszönöm.
Hú, a coil biblia jól jött
Úgyis terveztem tesztelgetni őket, mert összesen 2 fajtával volt csak dolgom.
Köszönöm
Köszönöm
Kedves Kinga, köszönöm ezt a remek, részletes ismertetőt,
bearanyoztad a hétvégémet, jó pár napig fogom elemezni, értelmezni a leírtakat.
Választ kaptam minden kérdésemre, mehetek vásárolni majd.
Én köszönöm Balázs, hogy ötletet adtál. És természetesen köszönöm, hogy olvasod.
Legyen szép hétvégéd!
Szia Kinga! 3,5 ohm per láb? Akkor mennyi kell egy 1 ohmoshoz? Beleférnek ezek a tankomba? Annak idején a fiam adott nekem, kb. 3 éve egy 0,4 mm átmérőjű, valószínűleg kanthal huzalt, amiből cirka 5-6 menetet kellett eddig tekernem a 3 mm-es fúrómra. Claptonból léteziik olyan, ami ugyanebben a méretben hasonló ellenállást képvisel?
Szia Ferenc.
Előretekert Ni80-as MTL claptonból biztosan lesz 1 ohm-os. Sajnos kézzel tekertből elég nehéz összehozni. Tippem szerint kb 8 menet lehet az 1 ohm ami viszont már túl széles lesz a Sirenbe. 0.4mm-es huzalból könnyebben összehozható, szintén olyan 8 menet körül lehet.
Csak ilyen adatokat találok a huzalokról: (22GA); (24GA); (26GA); (28GA); (30GA); (32GA); (38GA) ezek mit jelentenek? Sehol sincs átmérő, sem az, hogy hány ohm/mm? Ezek a GA számok vannak csak, Ami meg nekem kínaiul van. Mind a kanthal, akár a clapton. De ezt találtam 1 claptonnál: MTL N80 Clapton Wire: 2.23ohm/feet(N80) 28GAx2 + 38GA . De szinte mindenből ki vannak fogyva, ahonnan én szoktam rendelni. (eliquidvg.eu) Csak néhány kanthal van nekik készleten, de ott az a GA zavar, hogy nem értem.
Ezek átmérőt takarnak, csak nem mm-ben, hanem AWG mértékegységben.
Váltó táblázat (forrás: Google):
Tehát minél nagyobb az a szám, annál vékonyabb.
Így van.
@Mefeca En utoljara ezeket vettem, ezek Khantal claptonok:
Az elsot tekertem meg Kizoku limitbe, 5 wrap, 2,5 mag = 1,43 Ohm. Kicsit alatta van az igert 1,5-nek de lehet meresi hiba is.
Ni80 es SS-rol nincs infom/tapasztalatom
Szia Kinga Légyszi. Ez jó lesz nekem? https://vape42.hu/termek/coilology_ni80_mtl_clapton_2840ga_3m.html
Már megrendeltem egy 30 ml-es Vampire Vape Heisenberggel együtt. Akkor már lesz idehaza valami mentolos ízű lötyi is. Éredkes, a szlovákoknál nincsenek VV termékek. A huzaljaik is másak. Na, azt az 1400 Ft fuvardíjat még kibírom. Csak ezeknél meg nikotinos alap nincs. Rühellem, hogy mindent máshonnan kell rendelni.
Szia Ferenc.
Igen, ez jó Neked.
Köszi nagyon szépen. Gondolkoztam a készen is, ugyanennyiért 10 darabot adnak, de ha magam pödröm, ennyi drót életem végéig elég lesz. Továbbá nem probléma a tekerés iránya, ha magam pödröm. Utána csak magamat szidhatom, ha eltolom. 3 méterből már lehet kísérletezni, az is belefér.
Készet felejsd el, igazi lehúzás.
A gyári porlasztók még inkább, de azt ti is tudjátok.