Nemrég álltam át építésre zeus sub ohm tankról.
A kérdésem a következő lenne:
A gyárilag benne volt coilokkal építettem meg, (0,37ohm) namármost kollégámtól értsültem hogy dualba ilyen 0,3 körül kéne mozognom íz visszaadás és akksi használat érdekében.Kaptam tőle egy építésre valo 0,62-s wotofo coilt, megépítettem minden oké, ízek is jobbak sőt bomba robbant a számba a gyári coilokhoz képest, viszont az ellenállásom csak 0,15 - 0,16 ot mutat a modon.
mi lehet a baj, hogy nem 0,3 körüli ohmot kapok?
Első tippem az lenne, hogy nem dolgoztad ki rendesen a coil-okból a hot-spot-okat.
Hirtelen ezt a vidit találtam.
Lényegében üresen szárazon egy kissé felmelegíted a coil-t és azon a tájon ahol látod hogy 1-1 pontba jobban felizzik, ott kissé “megkapargatod” hogy a két egymás melleti hurok eltávolodjon picit egymástól, csak anyirra hogy vékony oxid réteg tudjon keletkezzen amin már nem húz át az áram.
A fém eszközzel csinálod akkor semmiképpen ne izzíts és kapargas egyszerre mert nagy eséllyel kukába köt ki a coil.
Továbbá hozzáteszem a kollégádnak telejs mértékbe igaza van, de a két 0,37-essel se volt ám gond, a modod elbírja a 0,18 ohm körüli terhelést… csak tény, zabálni fogja az akksikat, ízt nem igazából befolyásolja.
Persze maradhat nyugodtan a coil, csak sajna újra kell majd vattázni. Amikor izzitasz és halványan már felizzik a coil akor a ha van hotspot az rendes világít rajta/benne, azokat kell eltüntetni, anyi még hogy üres izzításhoz vedd lejjebb mindenképp a teljesítményt hogy ne azonnal világítson mint a kigyulladt karácsonyfa hanem szépen lassan izzon fel, hogy jobban lásd minden szupi-e.
Ha ez nem jön be akkor anyi kérdésem marad hogy tuti fixen 0,6-os a bent lévő coil? Mert őszintén mást hirtelen el se tudok képzelni… esetleg még arra ránézhetsz mennyit mér a mod mikor csupaszon csak a 2 coil van fönt a deckkel, tank, kémény miegyeb nélkül. Nem e ér hozzá a coil a kéményhez
Na jelentem kapirgalas, hot spots-ok eltűntetés megtörtént. Coil minden nélkül kaparás után ugyanúgy 0.16ot mutat, vattát is dobtam bele újat. Végleges érték ugyanúgy 0.16 Lehet ez tényleg nem is 0.62 ohmos, na majd rendelek aztán megpróbálom azokkal.