Családi nyaralás, avagy egy európai körút egy vaper szemszögéből

Családi nyaralás, avagy egy európai körút egy vaper szemszögéből:

8 év után úgy adatott, hogy végre egy normális külföldi nyaralást tudtunk leszervezni feleségemmel. Nem kevesebbet vállaltunk, mint hogy bejárjuk az Alpokon két gyerekkel, vonattal. A környék eddig gyönyörű, de ez mehetne a Telexen az utazó majom blogba, nem ezért írok, hanem hogy egy kis európai körképet mutassak be, ugyanis a fejembe vettem, hogy mindenhol, ahol tartózkodunk, bemegyek minimum egy vape shopba. 2 napot Comoban töltöttünk, eddig ez a legpozitívabb dolog, ebből a szempontból. Kijöttem egy darab poddal, egy pótfejjel, két 60 millis longfillel. Betértem a Smokie’s-ba. Az üzletről nagyon jó véleménnyel vannak, nem véletlen. Körbe néztem. Sok sok ismert longfill. (La Tabaccheria, TNT, csak hogy a minőséget említsem.) A hölgy roppant segítőkész, angol meg se kottyan neki, pedig az olaszok köztudottan lusta népség nyelvet tanulni. Beszélgettünk a TPDről, zárjegyről, K Flavourről - más topicban ott van kifejtve - illetve a magyar helyzetről. Szerettem volna egy tartalék Innokin Klypse podot, fejjel, hátha a Sceptre összefossa magát 2 dolláros létére. Megmutattam a podot, elpakolt mindent az asztalról, elővett egy 5-ős csomag fejet az enyémhez, mondván, minek verem magam költségekbe, költsem a családra. Teljes tisztelet, ez után a cikk után a bolt fog kapni egy 5 csillagos értékelést. Kicsit a kisördög belembújt, úgyhogy leakasztottam a polcról egy kólás Elfbart, és jó hangulatban elköszöntünk. Svájcban egy napot voltunk, Andermattban, ez egy kis falu, csak trafik volt, tele Elfbar, Vuze, meg analoggal. Nem vásároltam. Megérkeztünk a franciákhoz, Chamonixba. Dedikált itteni vape shopba mentem be. Itt a helyzet tragikus. Fogalmatlan kiscsaj, megpróbált kioktatni a TPDről, és rámsózni egy 0-s Flavorart 60 millis cuccot. Mondtam, hogy köszi, akkor inkább valami longfillt mutasson. Nem tudta mit jelent, el kellett magyarázni neki. Ő olyat franciában nem fogok találni, mert az “illígól”. Mondom neki, hogy 15 év van mögöttem, tudom mi az illigól, mi nem, az hogy egy üvegben aromát ad el nekem, az nem illigól, elég lett volna azt mondania, hogy nincs. Majd rákérdeztem, hogy amúgy a 28000 slukkos Elfbar az nem illigól??? Az nem esik a szabályozás alá. Mondom de, max 2 milliliter tartály, max 20 mg/ml. Ez se nem két milli, se nem 20 mg/ml, hanem 50. Valamit nekiállt franciául károgni, mondtam neki, hogy ezt már nem értem, nem is érdekel, tartsa meg a helyi Mbappéknak. Eddig itt tartunk, 3 napot leszünk itt, majd 2 nap Milánó, ott is kinéztem 3 boltot, egybe remélem el sikerül jutnom, akkor kiegészítem ezt az írást azzal is majd.

Köszi, hogy elolvastad, szép estét, zsíros gőzöket.

UI.: a kert faszán néz ki.

27 kedvelés

Köszönjük, és további jó nyaralást!!

9 kedvelés

Köszönjük.. remek írás :heart: egy kicsi betekintést az európai vape világba . .. hozzá teszem , hogy a franciák tényleg nem longfill-esek .. ott ez teljesen abnormális ,de biztos ,hogy nem illegális .. egyszerűen ott a nép nem vevő a túl árazott logfillre … ami ott megy a short még az aroma .. niccshalt ..ezt tükrözi a web shopjaik kínálata is

Nagyon jó pihenést nektek :heart:

8 kedvelés

Jó nyaralást! Nem semmi vonattal! Jó tudni hogy máshol milyen a helyzet. Köszönjük hogy leírod.

9 kedvelés

Nem azzal van a problem Tibor Úr, hogy longfill esek, vagy sem, elfogadom, ha nem. Az már nagyobb baj, hogy hülyeségeket állít. Én átlátok a szitán, de a kezdő vaper meg berögzíti a választ, és elkönyveli. És az ilyen embert oda teszik egy túrista városban frekventált helyen levő bolt pultja mögé… Nagy az isten állatkertje, csak sajnos nem mi építettük a kerítést…

12 kedvelés

Köszi, jó nyaralást :+1::wink:vannak tanulságok…

8 kedvelés

Tegnap jöttünk haza Krétáról. Egy hetet töltöttünk ott. Voltam Rethimno-ban 2 vape shopban is. Az egyikben mindenféle volt, (chiosk) köztük vape cuccok is. De 90%-ban egyhasználatu cuccok. Semmi komolyabb rta vagy mod. A másikban vettem egy longfillt. Amit ott helyben be is keverték nekem. Vg/pg plusz 1 nik. Ami 14 juró volt. De ott sem remekeltek a komolyabb cuccosok. A hotelben, ahol voltunk, alig voltak vaperek. Páran talán. Egy ipse tolt egy voopoo podot. Meg egy másik egy vaporesso armor max/ zeus x kombót. Lux r max-ot láttam 2-3 férfi kezében, ájkoszt pedig amíg a szem ellát…:rofl:

Egyedül voltam egy komolyabb cuccossal. Thelema solo/ pipeline arcana 22mm. Viszont árban jóval alacsonyabb minden mint nálunk (élelmiszerre értve).

10 kedvelés

Ezekhez képest New Yorkban a vape shopokban csakis narkós kellékek voltak :grin:

Szörnyű kimondani, de a bolti élelmiszerárak (kivéve Manhattanben) viszont egyeznek az itteni falusi kisbolt árakkal …

8 kedvelés

Én nem akartam utsó este pakolászással, zacskozassal, akksitöltéssel dobozolással bajlódni, ezért hoztam ki egy podot. Viszont az a helyzet, hogy Como óta a 6000 slukkos kólás manót szittyogom, valahogy most jól esik, nem aggódom a vatta miatt, az akksi miatt, az utántöltés miatt. Sceptre meg pihen, benne a Supra Aldonzával, max este fogom elővenni, vettem egy Brewdog Hazy Neipát, na amellé tuti jó lesz. Milánót várom már nagyon, holnap érünk oda, ott tuti lesznek finomságok. A Revolut euró tárcám már előre fél… :rofl:

11 kedvelés

féltheted a többi tárcádat is…..bárhonnan lecsípi a revo a zsét ha üres már az €-s :rofl:

7 kedvelés

Széf funkció. Bár az csak pszichológiai jellegű, 10 másodperc alatt helyezi át a számlára az ember a zsetont. :rofl:

7 kedvelés

Én inkább azon gondolkodtam el eme írás kapcsán, hogy pár éve még csak simán besétáltam Budapesten az Esmoker Király utcai bemutatótermébe és megvettem mindent egy helyen, amire szükségem volt. Kedves, hozzáértő kiszolgálás, bőséges választék, külföldi különlegességek, apró ajándékok, kóstoló, elfogadható árak, sorolhatnám…

Utópisztikus látomásaimban ilyen vaper ellátást képzelek el a jövőben itthon is.

Ja, beleért a bilibe a kezem…de talán egyszer, hátha…:wink:

További kellemes nyaralást kívánok Nektek!

Kíváncsian várjuk a továbbiakat.:slightly_smiling_face:

14 kedvelés

Délutáni program, avagy a nyaralás (részemről) legjobban várt része… :heart_eyes:

9 kedvelés