Családi karácsony és vape shop börze 2.0 Spanyolhonban

A nyári családi nyaralásunkon felbuzdulva Kedves Feleségem előhúzott egy merész ötletet a kalapból: töltsük külföldön a Karácsonyt! Először ódzkodtam az ötlettől, aztán jobban belegondolva rájöttem, hogy ennyi pihenés nekünk is kijár, ugyanis a mi karácsonyi rituálénk kb. 15 éve abból áll, hogy 24-én felmegyünk Veszprémből Győrbe anyóshoz, ott töltjük a szentestét, 25-én reggel vissza Veszprémbe, majd 26-án reggel irány apámékhoz Velencére, majd még aznap délután haza, mindegy, hogy vonattal, autóval (4 éve van), hogy hóban, vagy szélben, gyerekkel, gyerek nélkül, menni kell, mert ez az elvárás… Úgyhogy jó előre közöltük velük, hogy idén mi bizony nem leszünk itthon, majd nyakunkba vettük Ferihegyet 22-én, és irány Barcelona.

Itt egy napot töltöttünk pihenésképpen, viszont ez idő alatt sikerült egy igazán ékszerdoboz shopba eljutnom, ez pedig a Vapstore Hospitalet.

Sikerült beesnem két perccel szieszta előtt, amiről nem tudtam persze, és előttem még állt egy tag. Az eladó hölgy nagyon kedves volt, ugyanakkor a szakmáját is értette. Szívbaj nélkül rakott össze a tagnak egy longfillt alkotóelemeiből. (Régi szép idők nosztalgia flash elfogott, az Eagle vaporsban 10-en pár éve a Tomi ugyanígy rakta össze a leveseket in-real-time)

Maga a bolt eléggé spanyol önazonos, a termékek nagy része Bombo, és Bombo kooperáció, plusz van még Herrera, Kings Crest, Don Cristo, A&L, Drifter, meg pár alsó-közép polcos márka is. Az eladó hölgy, mikor sorra kerültem, 3 kérdéssel felprofilozott, látszott rajta, hogy szereti, amit csinál, viszont félreállított, mert még beesett egy tag, gyorsan kiszolgálta. Ezután egy 20-25 percet beszélgettünk, közben kiakasztotta a szieszta táblát. Meséltem neki, honnan indultam, most miket használok, ezeken mondhatni meglepődött, pláne, hogy én már nem babrálgatok utazáskor hardverrel, meg liquiddel, kaptam a cimborától egy 4 ízű V@psolot, azzal jöttem ki… Beszélgettünk az itthoni helyzetről, Vaperináról. Látszott az öröm az arcán, hogy milyen közösségek ölelik körül ezt a hobbit világszerte. Megbeszéltük, hogy egy Longfillt viszek, 20 euróért, keverni nem kell, majd levetettem a polcról a Mind Flayer - Bombo egyik üdvöskéjét, az Atemporal Reserve-et, kértem róla véleményt. Kiderült, hogy nála Top3-as. Egyébként egy fehér csokis Supra. Mondom egye kutya, viszek egy Karamellás (Dulce) Kings Crestet is, de ekkor már fizettem. Azt mondta, ez legyen ajándék, és legyen boldog a karácsonyom. Készséggel megköszöntem üdvözült mosollyal az arcomon, tekintve hogy ez is egy 20-as lett volna… Elköszöntünk, mondtam, hogy szerepet fog kapni a cikkemben, ennek kiváltképp örült.

Tegnap érkeztünk meg Valenciába, itt leszünk 29-éig, itt is kinéztem két shopot, 26-27-én talán mindkettőbe sikerül eljutnom, akkor azokról is írok.

Kívánok itt is mégegyszer minden kedves Vaperinának, és Vapernek zsíros gőzökben, és áldott pillanatokban gazdag Karácsonyt!

Folytatása a napokban a kommentek között következik…

Arpee

27 kedvelés

Folytatása következik:

Majdnem egy hete Valenciában vagyunk. A város szép, kevésbé sürgő-forgó, Barcelonához képest belengi a nyugalom aurája. Túléltük a karácsonyt, ami a spanyoloknak dec. 25-e. 24-én még, 26-án pedig már nyitva az üzletek. A mai napon akadt egy szabad délelőttöm a programarzenál közepette, így felkerekedtem, és a szállásunktól mintegy 3 utcára levő Vapeo Nurandena volt a következő célpontom. Neten nagyon jókat írnak a boltról, honlapot csekkolva bőséges választék, nagy reményekkel érkeztem. A bolt sokkal nagyobb, mint az előző Barcelonában. Belépve egyből éreztem, (polcok tele, kanapé, nagy vevőtér, hátul a kis forrasztóállomás a javításokhoz) hogy itt bizony magas minőségű lesz a kiszolgálás… Igen, maximum a spanyol törzsvendégeknek. Az eladó ugyanis nem beszél angolul. Sebaj, ettől nem dől össze a világ, fordító előkap, univerzális kulcsszavak használata megkezdődik. Igenám, csak hogy a harmadik kérdésem után kiült az eladó tag arcára a leszarom közöny. Valószínűleg ez egy olyan bolt, ahol maximum kettő kérdéssel operál:

1. Mit adhatok? (Opcionális)
  2. Kártya, vagy készpénz?

Mialatt én próbáltam az összes polcot lezoomolni, azalatt két vásárló is jött, mindegyiknek kapásból adta a megszokottat a kezébe. Egyik két Aldonzát, másik két Nutty Suprát vitt longfillben. Sok kommunikáció nem volt.

Én közben megtaláltam az első választottamat, egy szintén Bombo - Mind Flayer kooperációt. Jóbarátomnak kerestem valami különlegeset, aki otthon eteti a macskánkat, és a Herrera márkáról sok jót olvastam, és valami olyasmit szerettem volna, ami a Bombo - Pompeii-re hasonlít, így utána olvastam, hogy ez a Boj lesz. Levetettem ezt is a polcról. Egy kérdést még fizetés előtt feltettem neki, kiderítvén, hogy tényleg én vagyok-e leszarva a sok kérdésemmel együtt:

Rákérdeztem a Herrerára, hogy Comó RY4? (olyan, mint az RY4?) a válasza pedig egy félvállról vett Jeee volt. Tehát igen, én voltam leszarva. Kb sejtettem az illat profilt, aminek köze sincs ahhoz, kiérve megszagoltam, igazam lett.

Magára a boltra egy darab rossz szavam nem lehet, de ha esetleg jártotokban-keltetekben ide tévedtek, ide csak célzott elképzeléssel gyertek be.

A két szerencsés pedig:

Holnap-holnapután még itt, aztán két nap Barcelona ismét, mielőtt haza indulunk. Ha ott lesz még időm shopozni, akkor a komment szekcióban folytatás várható.

2 kedvelés

Akkor az nem a régi v42 kiszolgálás :joy:ott elmondtak mindent ha kérdeztem :blush:sőt ha nem,akkor is :blush:

2 kedvelés

Más kúltúra Zoli bácsi… Ebből a szempontból kicsit idegennek érzem magam a tudálékoskodásommal… Ezek egész nap úgy viselkednek, mintha szabadságon lennének. Lehet meg tudnám szokni idővel, de már inkább hiányzik az otthoni levegő… Nameg a Danik. :rofl:

2 kedvelés

Na akkor oda se megyek :joy:

Nekem is hiányzik az itthoni beszélgetős jóillatú shop​:blush:ritkán mentem pestre,de akkor mindíg beugrottam némi “madárláttáért “ :grin:

2 kedvelés

Cimborám Máltán van vape shopban eladó,kinézték a gt4-et a kezéből hogy az micsoda ?

Ők csak a porlasztó meg a keverd má’ be ….ismerik.

A legtöbbet eladott tpa aroma volt amit 10-15 % ban kevertek nekik mer’az úgy finom nekik :joy:

2 kedvelés

Nekem a jóillatú bolt az az Oktogonnál volt Eagle Tominál. Oda volt, hogy havonta fel utaztam Veszprémből, órákat töltöttem ott, igaz legtöbbször a laptopomban az SSD cserét vártam a Blahai boltban… Négyszer kotlott meg egy év alatt…

2 kedvelés

Engem is kinéztem már párszor a Provari-GT kombómmal a horvát tengerparton… azóta Vapsoloval járok nyaralni. Egy hetet kibír, nem kell a repülőgépen az elemekkel, meg a liquidekkel szórakozni…

2 kedvelés