A nyári családi nyaralásunkon felbuzdulva Kedves Feleségem előhúzott egy merész ötletet a kalapból: töltsük külföldön a Karácsonyt! Először ódzkodtam az ötlettől, aztán jobban belegondolva rájöttem, hogy ennyi pihenés nekünk is kijár, ugyanis a mi karácsonyi rituálénk kb. 15 éve abból áll, hogy 24-én felmegyünk Veszprémből Győrbe anyóshoz, ott töltjük a szentestét, 25-én reggel vissza Veszprémbe, majd 26-án reggel irány apámékhoz Velencére, majd még aznap délután haza, mindegy, hogy vonattal, autóval (4 éve van), hogy hóban, vagy szélben, gyerekkel, gyerek nélkül, menni kell, mert ez az elvárás… Úgyhogy jó előre közöltük velük, hogy idén mi bizony nem leszünk itthon, majd nyakunkba vettük Ferihegyet 22-én, és irány Barcelona.
Itt egy napot töltöttünk pihenésképpen, viszont ez idő alatt sikerült egy igazán ékszerdoboz shopba eljutnom, ez pedig a Vapstore Hospitalet.
Sikerült beesnem két perccel szieszta előtt, amiről nem tudtam persze, és előttem még állt egy tag. Az eladó hölgy nagyon kedves volt, ugyanakkor a szakmáját is értette. Szívbaj nélkül rakott össze a tagnak egy longfillt alkotóelemeiből. (Régi szép idők nosztalgia flash elfogott, az Eagle vaporsban 10-en pár éve a Tomi ugyanígy rakta össze a leveseket in-real-time)
Maga a bolt eléggé spanyol önazonos, a termékek nagy része Bombo, és Bombo kooperáció, plusz van még Herrera, Kings Crest, Don Cristo, A&L, Drifter, meg pár alsó-közép polcos márka is. Az eladó hölgy, mikor sorra kerültem, 3 kérdéssel felprofilozott, látszott rajta, hogy szereti, amit csinál, viszont félreállított, mert még beesett egy tag, gyorsan kiszolgálta. Ezután egy 20-25 percet beszélgettünk, közben kiakasztotta a szieszta táblát. Meséltem neki, honnan indultam, most miket használok, ezeken mondhatni meglepődött, pláne, hogy én már nem babrálgatok utazáskor hardverrel, meg liquiddel, kaptam a cimborától egy 4 ízű V@psolot, azzal jöttem ki… Beszélgettünk az itthoni helyzetről, Vaperináról. Látszott az öröm az arcán, hogy milyen közösségek ölelik körül ezt a hobbit világszerte. Megbeszéltük, hogy egy Longfillt viszek, 20 euróért, keverni nem kell, majd levetettem a polcról a Mind Flayer - Bombo egyik üdvöskéjét, az Atemporal Reserve-et, kértem róla véleményt. Kiderült, hogy nála Top3-as. Egyébként egy fehér csokis Supra. Mondom egye kutya, viszek egy Karamellás (Dulce) Kings Crestet is, de ekkor már fizettem. Azt mondta, ez legyen ajándék, és legyen boldog a karácsonyom. Készséggel megköszöntem üdvözült mosollyal az arcomon, tekintve hogy ez is egy 20-as lett volna… Elköszöntünk, mondtam, hogy szerepet fog kapni a cikkemben, ennek kiváltképp örült.
Tegnap érkeztünk meg Valenciába, itt leszünk 29-éig, itt is kinéztem két shopot, 26-27-én talán mindkettőbe sikerül eljutnom, akkor azokról is írok.
Kívánok itt is mégegyszer minden kedves Vaperinának, és Vapernek zsíros gőzökben, és áldott pillanatokban gazdag Karácsonyt!
Folytatása a napokban a kommentek között következik…
Arpee