Gondolom az ellenállási értékeket.
Minden a tökéletes íz keresés felé visz.
Kísérletezni kell, hogy Neked hányás magon hány menet jön be. Hogy mi lesz majd az a 2-3 build amit állandósítasz a tankjaidban. Nekem 2es magon 5 menet, levegősebb tankban 2.5ös magon 6 menet ami bevállt. De persze mire ez meglett rengeteg huzalt és buildot kipróbáltam. Nincs róla cikk, mert ez már annyira szubjektív és sok benne a változó, hogy sajnos nem igazán lehet alapokat fektetni rá. Ámbár adtál egy ötletet…
Ha már írsz a tc-ről is kéne egy kis frissítés…nife és mí nem való tc-re…csak 5let Várom az írásod…
Rendben. Igyekezni fogok.
ahhoz, hogy tesztelhesse az általad jónak tartott coil-okat az azokhoz használt huzal paramétereit is tudnia kéne…
RDA-ban a Demon Killer 8-as kerekdobozossal (előre tekert coil-ok) próbálkoznék először. Szépen látszik melyik milyen tekerés, + az Ohm is nagyjából stimmel a rajta lévő felíratokhoz.
Tudom nem ez volt a kérdés, de az első lépéseknek jó ez.
Igazad van, lemaradt. Sima szálhuzal, 30ga, azaz 0.3mm vastag.
Nem kell satuba fogni, és igy rá húzni, de legyen rendesen leszorítva.
Nos, ez nekem is újdonság lesz még… 30ga sima szálhuzalt még sosem próbáltam, mert nekem a 28ga jött be, és nem is variáltam többé más vastagságú huzallal. De azt hiszem teszek egy próbát én is a vékonyabb huzalokkal. Lenne is ezúttal egy kérdésem nekem is.
Miben különbözik a vékonyabb huzal mint a vasagabb, mind amellett hogy könnyebben ízzik? Ízben is lehet jobb?
…annyira nem vagyok tudatlan ilyen téren, de mindig tanulunk valamit…
A huzal vastagsága meghatározza az ellenállás mértékét. Minél vékonyabb egy huzal annál nagyobb a fizikai ellenállása is. Így a vékonyabb nem gyorsabban izzik, hanem lassabban. Én sem igazán variáltam ezen, de régebben 0.32mm-es huzalt is használtam, amivel bizonyos tankokban gyakori volt a dry hit, mivel kissebb volt az ellenállása (fizikailag is és mindenhogyan), ekkor váltottam vékonyabbra. A 0.3-as épp tökéletes. De, ha kotorásznék a dobozomban találnék 0.28mm-est is szerintem, azt még anno az Expro V4-hez vettem, mert annyira szűk, hogy csak vékonyabb huzallal, 1.5 ohm körül nem volt dry hit. Ízben nem tudom, hogy jó lenne e Neked, az a tanktól is függ, hogy mit bír, vagy mit szeret. Javaslom tégy egy próbát és meglátod.
Ugyanazzal a teljesítménnyel megkínálva gyorsabban. Ha semmi mást nem változtatsz, csak a huzal vastagságában van változás, egy vékonyabb huzalból készült tekerés gyorsabban fog melegedni, mint a vastagabb. Cserébe a kontakt felület viszont csökken.
@Robertino_daf egyéni ízlés kérdése ez is, én pl. a 29ga huzalokra esküszöm, vékony, de még kezelhető, ez vált be a legjobban. De én vakegér is vagyok
Próbáld ki, amit szimpatikusnak találsz
Igazad van, csak én már képzeletben lejjebb vettem a wattot
Minden kis apró változás a rendszerben hoz valami újat a végeredményben. Én a gyorsan felfutó tekeréseket részesítem előnyben, minél kisebb belerakott fémtömeg mellett; emiatt pl. inkább microcoil, nem hézagos tekerés. Elvileg ezzel van kis ízvesztés a hézagossal szemben, de a gyakorlatban (mivel inkább a szűkebb oldalon mlt-ezek) előfordul, hogy az adott aroma jobban tolerálja a coil gyors melegedését/hűlését, mint egy vastagabb, akár hézagos tekerés mellett a plusz fellépő melegedést és az emiatt előforduló ízvesztést. És itt most már tényleg olyan apróságokról beszélünk, ami egységsugarú felhasználónak lehet, hogy fel se tűnik
Én például be tudom úgy lőni a tankjaimat,hogy beszíváskor szinte semmit nem érzek.Sem hőmérsékletet,sem ízt.
Nyilván ehhez kell a modon való megfelelő teljesítmény beállítása is.
Eleinte azt hittem,hogy kontakt hiba,vagy lemerült az akksi.
Aztán amikor kífújom,akkor jönnek az ízek,egy hatalmas gőzfelhő kiséretében.
Befelé TH. Kifelé felhők és ízek
Így helyes, a th-t kifelejtettem a hozzászólásomból.
Van egy ilyen huzal, hogy “Ni80 Framed Staple Wire 2-28/4-.1X.3/36” 1.41 ohm/feet (össz 10 feet/3m). Ez már nagyon dl, vagy rdl, esetleg (tág) mtl?
Nem nagyon, hanem túlságosan.
Értem, köszi