Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne ,hogy ha tekerést szeretnék kiszámítani ,akkor a clapton huzalt azt szál huzalként kell számolni ? Appon keresztül számolnám de clapton huzal nem szerepel a huzal típus megadásánál
Szia!
Nem, a clapton nem szálhuzal, nem is úgy kell számolni. Két különböző vastagságú huzalból áll. Hirtelen nem tudom hol van olyan netes kalkulátor, ami figyelembe veszi ezt. Én app-ot használok a telefonomon, azon különféle huzalokkal lehet számolni, szál, clapton, fused clapton stb.
Az a neve, hogy Vape Tool. Hasznos.
2.5 magon 4.5 tekerés 1.022 ohm
Sőt ha megnézed a címkéjét arra az vagyon írva, hogy 5tekerés valahol 1.5-2 ohm közé esik.
Én rendszeresen használom.
Ha 1 ohm körül akarsz maradni, esetleg ez:
Köszönöm a segítséget
Kövezzetek meg, de igazából én nem értem, hogy akár az ellenálláshoz, akár a watthoz miért ragaszkodik akárki is én tudom, hogy a 3x26Ga kerítésdrótomból 5 tekerés fér el a dekkben és az úgy a jó. Ha ennek az ellenállása 1 ohm lenne az is jó (tudom, lehetetlen) de ha 0,2 ohm akkor is jó. De tudom, hogy az íze tökéletes, még ha ennek a tekercsnek kell is adni az ampert
Az elején én is számolgattam, hogy mennyi legyen az annyi, de elég gyorsan kinőttem belőle. A fogalmam sincs melyik alkalmazás szerint igazából fel kellett volna robbannom, mert szerinte forró a tekerés. Szerintem meg hűvös. Ergo arra jöttem rá, hogy brahiból lehet számolgatni, de az alkalmazás nem tudja, hogy milyen kazánba használod az adott tekerést.
Kivétel ezalól persze a mecházók, ők inkább számoljanak
Én MTL-ben 0.8 és 1.5 között mozgok, attól függően épp milyen kedvem van. 0.2 azért nagyon kevés lenne, attól tényleg forrósodna, az mehet DL-be, az szellőzik rendesen.
Szóval ízlés kérdése. Ha valakinek beakad, hogy 1ohm körül jó az íz, hőmérséklet, akármi akkor nyilván ragaszkodni fog hozzá.
Igen az lemaradt, hogy dl tankom van. De itt is hiába akadna be, hogy nekem 0,6 kell ha az adott dróttal kivitelezhetetlen. Meg lehet, hogy 1 drótnál 1 ohmon a legjobb az íz, de akkor a dróthoz kell ragaszkodni, nem az 1 ohmhoz, mert már 1 Ga eltérés esetén is lehet, hogy lehetetlen ugyanazt az értéket betekerni, clapton esetén meg végképp.
Erre is élő példám van, én mint említettem 3x26 Ga+valamit használok, 5 tekerés 0,18-0,2 között lesz. Haver 3x27Ga+valamit használ, neki már 5 tekerés asszem 0,6 ohm. (ez nem 100%, csak rémlik). Már 1-1 Ga eltérés is azt eredményezi, hogy technikailag lehetetlen még a másik közelébe is tekerni. De ettől függetlenül mindkét dróttal tökéletesen lehet dolgozni és nagyon jó ízeket ad
@Kozma0177 ha rám hallgatsz és ki akarod próbálni azt a huzalt, akkor megnézek, hogy mennyi fér be az adott kazánba és ráizzítasz, függetlenül attól, hogy az hány ohm
Én a 20-22 watthoz próbálom belőni a legideálisabb dl single setup-ot. Hűvös gőz, íz mindegy, ne okozzon allergiát, legyen némi TH, felizzás gyorsasága, stb Addig eljutottam, hogy ez kb 0.6 Ohm környékén adott…már csak a szálhuzal anyaga a kérdés.
Az eredeti kérdésre is válaszolva, a claptonokat nem igazán tudod számolni alkalmazással. Van olyan amibe tudsz beállítani olyat hogy 2-3-4 szálas a huzal, de a kis szállal nem tudnak számolni. Ugye a clapton általában belül 2-3-4 szál vastagabb és 1 vékonyabbal körbetekerve. Na ezzel a vékonnyal nem tudnak számolni .
Szerk: Nekem van egy alkalmazásom amin tudod állítani, hogy mi a belső és mi a külső szál és nagyjából pontosan is számol. Vape tool a neve, valszeg ugyanaz mint amit @Deepfreeze is mondott.
A mi tekerdénkben választhatsz hány szálból áll a huzal.
Igen, csak nem lehet külön konfigurálni az egyes szálakat.
Ha arra gondolsz, hogy különböző hosszúságúak a huzalok a claptonokban, szerintem azt egyik sem tudja.
Amit használunk néhányan Vape Tool, az egész jól számolja.