Ne ijedj meg, kevés az olyan setup aminek 150W kellene. A 0.15-nek úgy 95W a kívánalma.
Ok, tehát 100 Watt alatt nyugi van
(Most eregettem egy új Kanthal tekeréssel 14 watton egy böszme nagy karamellás MTL felhőt…nekem ez nyugisabb teljesítmény. Nem hangdoboz ez, hogy 150 watt) de ok, ha valakinek így jó…
Azért egy durva dual coil DL setupot ne hasonlítsunk egy 30 Ga-s szálhuzalos single mtl tekeréshez. Bár nekem meg a 15-20 watt látszik viccesnek
Az is, mert van aki meg 8.5-13 Wattozik színes ez a vapervilág
( Ne vedd komolyan, én csak félpoénosan rácsodálkoztam, amúgy tiszteletben tartom. A DL számomra egy másfajta “mód”, amit cigaretta nem adott soha. Sem az elvet, sem a leszívás módját, sem a teljesítményt tekintve. De azt látom úton-útfélen, hogy a Vaperek jelentős része nagy teljesítményen DL-ezik. Hosszú távon ez nem bántja a tüdőt, ennyi gőz, direktben, mélyre? Kipróbáltam a DL-t, nekem fura, nem jött be. De fenti gondolataim támadtak már többször…hogy ilyen módon nem rakódik le mélyen a tüdőben egy csomó minden? )
már maga az fura, hogy az ilyen brutál Watt-hoz képest vézna 25mm-es kazánt használsz…oké legalább magas, de még így is rohadt forró gőzt feltételeznék.
A cigi feelinget nekem sem adja, de nem is az a cél. Én régen sokat vizipipáztam, aminél szintén a DL szívás a megfelelő technika. A gőzt és ízességet meg szerintem “összekapcsolja” a kis fejem a régi vizipipás élményekkel, ezért nálam nem is jött szóba 1 percig sem, hogy MTL tankot próbáljak. Na jó, ez nem igaz, próbáltam MTL-t kíváncsiságból, de igazából nekem az kevés és minden egyes alkalommal pár slukk után rájöttem, hogy ez nem nekem való A kerítésdrótot is sok sok próba alapján választottam ki. Próbáltam 24-26Ga-s szálhuzalt, de igazából semmi ízt nem adott, ezért jött, hogy emeljem a fűtőfelületet. RDTA-val kombinálva, mint a Mato vagy Hilda 103, de az mtl Hildát is ide sorolnám, olyan ízeket lehet előcsalni, amiket más RTA-kból lehetetlen. Próbáltam ismert, felkapott RTA (Arbiter solo, Ammit, Kylin mini stb) tankokat de köszönőviszonyban sincsenek a DL RDTA-khoz íz és gőz szinten sem.
Igazából ugyanazt szívjuk mindketten, csak nekem 1 slukkal nagyobb mennyiség kerül be a tüdőbe, te viszont valszeg sokkal több slukkot szívsz egy nap. Így vissza is lehet kérdezni, nálad nem rakódik le mélyen a tüdőben egy csomó minden?
Nem, én a 24 mm-es Matot használom fő eszközként És egyáltalán nem forró, sőt szerintem hidegebb mint az MTL gőz. Egy MTL kazánban van 1-2 db 1-2 mm-es légbeömlő. A Maton 2 db 7 mm-es beömlő van, a Hildán asszem összesen 24 db sejtes beömlő van, aminek köszönhetően eszméletlen hűtése van. Illetve azt se feletsd el, hogy nagyjából ugyanannyi idő alatt én 1 tüdőnyi levegőt szívok át a tekerésen, amíg te “csak” a szádat töltöd meg gőzzel, a te slukkod lassú, ellenben én igen nagy sebességgel szívom, ami szintén hatalmas hűtést eredményez.
Azt gondoltam képben vagyok, de ezekszerint nem…bár én max 40-45Watton használtam/ok DL tankot alien claptonnal néha, de már az is túl meleg nekem az Augvape Intake tankkal.
Ezt a tankot meg én nem ismerem, de benne van a pakliban, hogy az általam használt huzalt az Intake Dl nem bírná el. Amit használok RDTA-k, sőt a Profile RDTA is erre a huzalra van kitalálva, gyárilag is ezzel a tekeréssel lehet megvenni őket, így ezek meg is birkóznak vele. Illetve az is lehet, hogy az Intake is bírná ezt a huzalt, csak épp lassan szívod és azért hiányzik a megfelelő hűtés.
Biztos, hogy nem bírná el ezt az Intake! Pontosabban a dual verziója talán, de én single-t használok
Ezt már te tudod Az biztos, hogy a 103-ba nem igazán érdemes kisebb drótot tenni, mert a nagy drót és sok vatta kitölti a helyet, így szűkebb lesz a kazántér, amivel jobb ízt lehet elérni. A nagy drót meg kéri a teljesítményt.
Mondjuk ha egy izmosabb vizipipa feeling elérése a cél akkor jogos az ekkora teljesítmény. Tunéziában naponta használtam és volt máshol vendéglátóhelyem is ahol 8db volt óránként kiadva
Neem, a kemény vizipipa feelinghez még ezek a vasak is kevésnek bizonyulnak Ez a 40 cm-es, 1 szipkás, kocsmatúrás vizipipa feelinget esetleg hozza
nekem 70cm-nél kezdődik a vízipipa
Szerintem az a felső levegőzés miatt van. Mire leér a légáram a tekeréshez fel is melegszik. Legalábbis nekem a felső levegőzésű tankokkal van ilyen tapasztalatom.
Az rdta-kban közvetlen hűl a huzal. Azért is tud jól hűlni akár 150w-on is. Én elhiszem, hogy bizonyos kerítésdrótok csak ekkora teljesítményen képesek produkálni valamit. Nem érdemes összehasonlítani egy sima mtl kazánt egy dl rdta-val, mert más a kialakítása. Engem mindig a velocity rda-t idézik vissza, mert az dual tekeréssel csak 120 watton volt hajlandó működni. Az én vézna tüdőlebenyeim kevesek voltak hozzá. Tehát az emberi tényező a kulcs, szerintem.
Mondanám, hogy nekem fura ha valaki 50W alatt vépel…
Illetve ki is mondtad. Na, hát én nem is megbántásképpen, se nem iróniából írtam, jókedv van mögötte. Persze hogy nem vagyunk egyformák. A mondanivalóm amúgy is arra kerekedett ki, tekintve hogy műszaki ember volnék, hogy 150 Watt a szájban az már tekintélyes és tisztelendő (minden értelemben).
Az MTL átlagteljesítmény 10-szerese…ha a gőz is tízszeres, és az íz lepadlóz, akkor valószínű jó a tekerés és a hatásfoka is.
Csak azért írtam, hogy mondhatnám mert az asszony is 15-20 Watt között vapel, én meg 80+ . Amikor megcsinálom neki a tekerést, és kipróbálom van, hogy elfelejtkezek magamról és megpróbálom egyből tüdőre húzni, na akkor szokott jönni a köhögőroham! Magasabb PG, magasabb nikotin, na az fáj!
Igaz későn írok, de nekem is sokáig ez volt a gond. Majd kipróbáltam a következőket: Fused Clapton 3mm 6 tekerés, dualban. Cotton Bacon vatta. Miután összeraktad fontos hogy ahol a sodronyokból veszi fel a liqudet, ott hagyjál egy kis rést a levegő áramlásának. 100-110 watt, 0,24 ohm ellenállás. Nagyon finom íze van és testes gőze. Remélem tudtam segíteni.