Biggy Bear Evo - Grenade Fraise Kiwi
Gyártó: Franciaország - Secret’s Lab
Kiszerelés: 30ml aroma
Keverési arány: 50PG/50VG arányhoz (%)-9%
Egy újabb „anonim” jótevőnek hála, kezembe került a Secret’s Lab „macis” sorozatának egyik üdvöskéje, amely kifejezetten a hűs, gyümölcsös ízek rajongóinak készült. A Biggy Bear dizájnjában a medve nem az a klasszikus, barátságosan integető mackó, hanem egy igazi badass figura, aki valószínűleg bőrdzsekiben vapelget a hegytetőn . Színek, kontrasztok és az az ikonikus medve, aki úgy néz ki, mintha bármelyik pillanatban előkaphatná a deszkáját és elindulna egy downhill versenyre
.
Na de elég a külcsínről, térjünk rá a lényegre! A mai menü: gránátalma, kivi és eper, megspékelve a „maci” jeges – és szerencsére nem medvebarlang-illatú – leheletével. Az illatából leginkább az epret lehet felfedezni, de a többi gyümölcs is finoman belesimul az összképbe. Az egésznek egy gyümölcsös gumicukorra emlékeztető, kellemes aromája van.
Az ízek a beszívás kezdetekor a hűvös „maci” lehelettel kezdődik, ami részemről ezzel a 8%-os keveréssel egész jól sikerült. Nem túl erös, de mégis kellően lefagyasztja torkunkat. Kifújáskor megjelennek a gyümölcs ízek, melyekben itt is, mint az illatában az eper lesz talán a meghatározó íz. Édes, nem túl valóságos, leginkább egy cukrozott gyümölcsre emlékeztet. A kivit és a gránátalmát is fel lehet néha fedezni, viszont ha nem olvastam volna a leírást, az utóbbi két gyümölcsöt biztos kihagytam volna a leírásból. Ennek ellenére ez a „vegyes gyümis” íz, nagyon intenzívnek érződik, és az édesítés ellenére sem lesz gejl a folyamatos gőzölés során. Viszont… a kis „macim” elég harapós: két tank után úgy szétrágja a vattát, mintha az lenne az ebédje. Koxol, mint egy begőzölt gőzmozdony, de hát mit is várjunk egy színes, cukros csodától? Ha jobban belegondolok, a napi három vattacsere nem igazán az én sportom – és az íz sem olyan világmegváltó, hogy ezt bevállaljam.
Összegzés: A „maci” morcossága – vagyis a brutális koxolás – nálam azért visszavett a lelkesedésből. Ennek ellenére színben és ízben nem okozott csalódást: intenzív, finom, bár kissé mesterséges és talán túlzottan édes, de pontosan azt hozza, amit a gyártó ígért.