Sziasztok! Lehet, hogy a többségnek fárasztóan hatnak a primitív kérdéseim, de teljesen tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.
Külföldi oldalakon olvastam, hogy a beégett porlasztókból olyan vegyületek szabadulnak fel, amik hosszabb távon okozhatnak maradandó egészség károsodást, illetve növelhetik a rák esélyét.
Kb. 3 napig (~1000 slukk, RDL-ben) használtam beégett porlasztót (mivel nem találtam a csere porlasztókat, illetve nem is éreztem a beégett porlasztó ízét sem, de már bőven túlléptem azt a slukkszámot amit általában ki szokott bírni a Vaporesso Moti Play POD-om tankja, ez általában 7000 slukk szokott lenni), tegnap éjjel viszont jelentkezett nálam egy gyengébb mellkasi fájdalom, ami napközben is elő-elő jött. Van ehhez bármi köze a vape-nek? Érdemes lenne emiatt elmenni tüdőszűrésre, vagy ez csak vaklárma meg hipochondria részemről?
Nekem hipohondriának tűnik, bocsi
Ha beég egy porlasztó te azt a büdös életben nem fogod elszívni.
Az egészségre gyakorolt hatása innentől irreleváns. Szerintem.
Ez egy káros szenvedély. Hő hatására nem csak a liquid szabadul fel, hanem minden is, ami körülötte van. Van, aki ezért pl nem tud nikkel huzalt használni, mert allerigás rá. De azt nem gondolom, hogy 3 nap alatt alakul ki bármi is.
Ha mellkasi fájdalmaid vannak és nem enyhül, mindenképpen menj el orvoshoz!
A friss hegyilevegőn kívül bármi más káros lehet a légzőszervekre.
Klíma, huzat, por, füst, az élet…stb.
Szia Nekem úgy tűnik abból amit írtál, hogy túlszívtad magad. Illetve lehet túl sok a nikotin a szervezetedben. Ez produkalhat ilyen tüneteket. Ne gondold túl, kicsit tedd takarékra a dolgokat és ha nem javul a mellkasfájdalom akkor irány az orvos. Nem lehet eléggé hangsúlyozni főleg ilyen melegben ami manapság van, de egyébként is annak aki vapel, hogy jócskán növelje meg a napi folyadékbevitelét. A liquid összetevői dehidrálást okoznak ez párosítva a mostani időjárással nagyon sokakra rossz hatással lehet. Fontos, hogy ne vonzd be magadnak a bajt, ne ezen pörögj igyál sok vizet és szívd kevesebbet az ecigit most egy darabig. Ja égy cserélj porlasztót mert ilyenkor amikor már kokszos a tekercs a hatásfok is jóval gyengébb ami azt eredményezi, hogy többet fogod szívni…ami most nem használ. Ha nem javul menj orvoshoz!
Semmiképpen ne azonnal szűrésre, legalábbis felesleges sugárdózis.
Lehet hogy csak para, de ha nem javol, háziorvos, aztán majd ő megmondja.
Ha nagyon sokat szívsz, fájhat a mellkas, persze, érdemes olyan nic arányt használnod, hogy ne ezen lélegezz egy csomót.
Illetve sok függ attól is, mi volt előtte, mennyi dohányzás, évek, szokások, stb.
Manapság ez már nem jelentős sugárdózis, egy repülőút alatt nagyobbat kapsz.
Én mindig duplán kapom, mert egy felvételbe nem fér bele a tüdőm és mégsincs semmi bajom. Mondjuk várjá… vagy a fejem tetején, ami kinőtt ilyen kis ágacskás izé, zöld levelekkel…