Üdv, kaptam egy Intake mtlrta-t. Nem tudom mit rontok el de én alig érzek belőle ízt . Megnéztem rengeteg videót róla olvasgattam itt is de nem jutok vele dűlőre. Használtam hozzá a gyári tekerést is azzal se éreztem szinte semmit vattázást is gyakorlom de nem érzek változást. Jelenleg kanthal a1 28ga 30 ft huzalból tekergetek 2.5 magra 1-1.4 ohm közöttire sikerülnek a tekerések, vattázni használok cotton bacont és titaniumot de mindíg ugyan az az eredmény: 10-12W gőzmennyiség megfelelő viszont csak kifújáskor érzek egy minimális ízt Liquideket is variáltam, dryhit volt egy pár a 70/30 vg/pg levessel most 50-50 van benne dryhit már nincs.
Tekerések így néznek ki, próbáltam összenyomva/levegősre fentebb/lentebb helyezni eggyiknél sem éreztem nagy változásokat.
Lehet a kanthal nem működik ebben a tankban én első körben raknék bele ss316l-t. Vagy megpróbálni 1 ohm alá tekerni és nagyobb krafton hajtani. Mondjuk 5 menet és 15 watt környéke. Szerintem túl sok a vas ebben a formában. 5 menet széthúzva bőven elég lesz, bár nincs ilyen tankom és kanthalt se használok.
Én amit először kiszúrtam az, hogy nem mindenhol egyenletes a magméret. A tekerés közepe jól néz ki, de a szélső meneteknek már nagyobb a megmérete. Első körben meg kéne próbálnod odaszorítani az újjaddal a csavarhúzóhoz a huzal első menetét, marjd kicsit erősebben tekerni, hogy egybefüggő legyen. Remélem érthetően írom. Csak egy példa, ilyen külalakra gondolok:
A másik, ami még elég feltűnő, hogy nem hajtottad vissza a huzal végeit. Ez zárlatot is okozhat. Ez veszélyes, ízre pedig nagyon rossz.
Végül én is a kanthalt mint anyagot hoznám fel. SS-el ildomos próbálkozni. Illetve a Cotton Bacon már nem tartozik a legjobbak közé. A Titaniumról nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam. De @Zolika már gépel, Neki van Intake-e.
Szia .Nekem még megvan a kazán,de nem egy szűk mtl.
Inkább szűk dl re való .
Ahogy írják többem is Ss huzallal tegyél egy próbát magasabb watton,nem egy kifejezett ízkazán ,de pöfékelni lehet vele
Szűk dlre hogy érdemes tekerni amúgy? Nyilván az afc kijön belőle. Ss316l ból jó hozzá a 0.32mm méret? Magméret milyen legyen majd és kb hányat tekerjek?
Szia. Nekem is van ilyenem, prblémamentes…de ez a tank nem sikerült túl jóra, az íz visszaadása pocsék kb. a fele lemarad az íznek bármit csinálsz vele. Estleg afc nélkül mtl clapton 2.5 0.93 ohmNi80. A nem túl szoros vattát kiritkítod úgy teszed a vattaárokba. Javaslom nézd meg Vaperz.hu vendégvideóját róla, az segíthet.