Ami rád is jó hatással lesz: CBD!

Most nagy a nyüzsgés a CBD olaj körül. Nem hiába! A CBD azaz a CannaBiDiol olaj teljesen veszélytelennek számít! És nem elég hogy veszélytelen, rengeteg jótékony hatása van amit fel is fogok hamarosan sorolni.

De mégis mi az a CBD?

A CannaBiDiol azaz CBD kémiai képlete C21H30O2.

A CBD (cannabidiol röviden) a kannabisz növény egyik hatóanyaga. Ez egy a természetben előforduló kannabinoid molekula, vagy fitokannabinoid, amely legnagyobb mennyiségben a kannabisz, azaz kender növényben, de kisebb mennyiségben olyan növényekben is megtalálható, mint a len vagy az azálea. A THC és a CBD is a növény virágzatában termelődik, a levelekben, a szárban és a magokban csak elenyésző mennyiségben van.

A CBD a THC mellett a második legismertebb és kutatottabb szer. A CBD a THC-val ellentétben nem pszichoaktív hatású, tehát nem lehet betépni tőle. Ez a tulajdonsága olyan betegek esetében előnyös, akik szeretnék elkerülni a kannabisz tudatmódosító hatásait, mint a gyermekek, vagy az idősek. A jelentős terápiás előnyökkel rendelkező CBD-dús kannabisz fajtákat és olajokat gyakran úgy tartják számon, mint “a betépés nélküli orvosi kannabiszt.” Ami hozzáteszem, pontosan azt is jelenti ami!

Mivel ennek az összetevőnek semmilyen ismert káros mellékhatása nincsen, így Magyarországon is engedélyezve van a CBD-t tartalmazó termékek forgalmazása és fogyasztása. Nincs tudatmódosító, kábító hatása. Annál inkább rendelkezik görcsoldó és antipszichotikus hatással, ami miatt pánik betegség, stressz, epilepszia, valamint skizofréniás betegek kezelésére is alkalmas.

A THC-t gyártás során teljesen kivonják a CBD olajból. Ez lenne felelős a bódulatért, amit valamiért károsabbnak tart a jelenlegi jogrend, mint az alkohol okozta bódulatot.(Én még nem láttam betépett embert nőt verni, csak részeget. Na mindegy…) A CBD alapú termékek veszélytelenül fogyaszthatóak.

Fogyasztása reggeli előtt vagy után fél órával javasolt. Nyelv alá cseppentve várjunk kb. 1 percig, míg az teljesen felszívódik a nyálkahártyán keresztül. A második adagot amennyiben szükség van rá ebéd előtt vegyük be, ugyanígy. Általános tapasztalat, hogy kis dózisokban történő alkalmazása napi több alkalommal ideálisabb, mint napi egyszer egy nagy adag alkalmazása. Esti kis dózisban éberséget, nagy dózisban álmosságot okoz. A saját egyéni adagunkat ki kell tapasztalni. Hatását 1-6 hét alatt tudja kifejteni, bár számos CBD használó jelezte, hogy már az első adagnál érezte a javulást.

Csakis olyan terméket vegyél, amelyiken fel van tüntetve a hatóanyag. Nem a százalék a fontos, hanem a milligramm!

A CBD gyógyhatásai :

Antiemetikus (csökkenti a hányingert és a hányást)

Antikonvulziv (elnyomja rohamaktivitást)

Antipszichotikus (harcol a pszichotikus rendellenességek ellen)

Gyulladáscsökkentő (harcol a gyulladásos rendellenességek ellen)

Antioxidáns (harcol a neurodegeneratív rendellenességek ellen)

Tumor-/rákellenes (harcol a tumorok és a rákos sejtek ellen)

Anxiolitikum/Antidepresszáns (harcol a a szorongás és a depresszió ellen)

Fájdalomcsillapító (harcol a fájdalom és a fájdalommal kapcsolatos rendellenességek ellen)

Az adagolás egyszerű, minél sűrűbb az olajunk, annál nagyobb koncentrációjú, abból kevesebb csepp kell, mint a hígabb azaz kisebb koncentrációjú CBD-ből. Használat elött mindig rázzuk fel. Ha nem a nyelvünk alá cseppentjük, akkor a tankukba cseppenthetjük. De természetesen ugyanazt a fajta CBD-t nem használhatjuk, a nyelvünk alá való oliva olajban oldott, a tankukba való pedig PG-ben oldott, így aztán a beszerzés forrása nem lehet egy és ugyanaz a webshop, de a Google erre is jó. Az általános ajánlás 10 testtömegkilogrammonként 1 csepp!

A CBD nagyon sok mindenen segít :

Antibakteriális hatása van

Megállítja a rákos sejtek burjánzását

Védi az ideg receptorokat

Segíti a csontok fejlődését

Csökkenti a görcsrohamokat és a görcsöket

Csökkenti a vércukrot

Csökkenti az immunrendszer reakcióját – segít az autoimmun betegségeknél

Csökkenti az infarktus rizikóját

Csökkenti a vékonybél összehúzódását

Megelőzi a hányást és hányingert

Segít a fájdalomnál

Segít a szorongásnál

Gátolja az izomgörcsöket

Nyugtatja az idegrendszert, enyhíti a pikkelysömört

Viszont, a CBD olajakban nyomokban találhatunk még CBGA-t, CBG-t, CBDA-t. És igen, van hogy tartalmaz THC-t is, ami 0.2%-os koncentrációig legális. És természetesen ezeknek az anyagoknak is csak pozitív hatása van.

CBGA :

• Csökkenti a gyulladást
  • Csökkenti a fájdalmat
  • Lassítja a baktériumok növekedését

CBG :

• Segít az alvásban
  • Megakadályozza a rákossejtek kialakulását
  • Elősegíti a csontok növekedését
  • Lassítja a baktériumok növekedését

CBDA :

• Csökkenti a gyulladást
  • Megakadályozza a rákossejtek kialakulását

THC :

• Enyhíti a fájdalmat
  • Segít a rosszullétnél és hányásnál
  • Serkenti az étvágyat
  • Gátolja az izom-összehúzódásokat(görcsöket)

A WHO (World Health Orinization, magyarul : Egészségügyi Világszervezet) közzétett egy listát azokról a betegségről, amelyek esetében a CBD terápiás előnyökkel járhat. Ez a Pharmacology & Therapeutics tudományos folyóiratban publikált kutatásából származik. A következő betegségekben szenvedőknek ajánlott a CBD :

Alzheimer-kór

Parkinson-kór

Szklerózis multiplex

Huntington-kór

Ischaemiás-hypoxiás sérülés

Fájdalom

Pszichózis

Szorongás

Depresszió

Rák

Hányinger

Gyulladásos betegségek

Reumás ízületi gyulladás

Fertőzés

Gyulladásos bél- és Crohn-betegség

Kardiovaszkuláris betegségek és

Diabéteszes szövődmények

A CBD olaj ételkiegészítőnek minősül és használatának eredményessége nagymértékben az emberi szervezettől függ, ezért az adagolásra vonatkozó leírások egyénenként változhatnak.

Létezik CBD e-liquid is, ami ízesített. Abban is minden jóság megtalálható, csak kisebb koncentrációban. Ezek nikotinmentesek. De aki nem szeretne csepegtetni, vagy elgőzölni, kapható zselékapszula formában is, de kenőcs is létezik belőle, csak azzal óvatosan, ugyanis sérült bőrre nem kenhető!

E-cigibe való CBD-t a Liquidhall webshopjából tudtok beszerezni!

Én a magam részéről elhatároztam, hogy valamelyik formáját kipróbálom, ártani nem fog ugyanis nem lehet túladagolni, ha sokat fogyasztanék belőle elálmosodnék. Ennyi…

Borítókép: observer.com

14 kedvelés

Tegnap először próbáltam ki a kannaway cbd kenőcsöt egy begyulladt anyajegyemen, és egyelőre jónak tűnik, mintha segítene. A többi ilyesmire való nem segített. Pedig nem hittem a CBD-nek, eddig.

4 kedvelés

Én sem hittem. És mégis bevált. :slightly_smiling_face:

3 kedvelés

Nekem,mint crohn betegnek,nagyon ajánlják(persze nem a kezelőorvosom​:slightly_smiling_face:).Külföldön használják.Még nem mertem venni​:slightly_smiling_face:

2 kedvelés

Ismerek crown beteget. Ennek fényében én is csak ajánlani tudom. Nekem sem ajánlotta senki. Az orvosom pökhendien azt mondta, inkább felir 3 gyógyszert, amik együttes mellékhatásaitól hullik a hajam. :flushed: A CBD-t mikor használtam a hajhullás is csökkent pár nap után. :slightly_smiling_face:

5 kedvelés

És már nem használod?

1 kedvelés

Már nem. Most nem vagyok olyan anyagi helyzetben. De mindenképp megéri. :slightly_smiling_face:

3 kedvelés

Sziasztok.Én most a grincsérv miatt szívom,nekem bevált.Eddigi tapasztalataim alapján​:grin:A váll és lábfájdalmamat csillapította,meg bealudtam tölle​:grin:Én 10 cseppet raktam 2 ml liquidbe.A cbd liquid 0.5%.

7 kedvelés

Ezt örömmel olvasom @Zsuzsika75 :heart_eyes: Csak így tovább, és minden rendben lesz. :blush:

7 kedvelés

Igen,nagyon remélem.A munka meg csak tolódik​:joy::joy::joy:De megvár​:grin:

6 kedvelés

Eljött az ideje,hogy újra gondolatba vegyem a CBD-t.
3 hónapom van,hogy lejebb vigyem a laborértékeimet.
Nem akarok új témát létrehozni,gondolom ezt többen látják.
Az a bajom,hogy nincs olyan ismerősöm,aki még,ha nem is Crohn beteg,de használ ilyen olajat.Aki tudna segíteni,honnan rendeljek.Ami tényleg megbízható hely.
A Crohn-CBD csoportban a facén az a gondom,hogy odaírok és általában az eladók kezdenek el bombázni.Én meg nem tudom elhinni,hogy mind megbízható helyről van.

Nem tudom,ezt nem lehet patikában rendelni vagy venni?Csak a neten?
Rengeteg cég forgalmazza.

És túl sok féle van.Ilyen-olyan mg-os,teljes spektrumú és nem teljes spektrumú.THC-s és nem THC-s…Elvesztem teljesen.

Tudtok segíteni esetleg?Ti magatok vagy családban vagy ismerősötök…aki használja?Honnan?Melyiket?Melyik a tuti megbízható?:cry::heart::heart::heart:

3 kedvelés

A pipingrock-on jó minőségű cbd olajakat lehet kapni, igaz, hogy ez nem cigibe való, de sokan használják. Ez egy amerikai oldal. Vagy megnezheted az iherben. Szintén amerikai

4 kedvelés

Szia Beatrix. Ha gyógyszertárban vennéd meg akkor USA Medical-t ajánlom. Az minőségi és nagyon jó. Szerintem a betegségedre jobb lenne a nyelv alá csepegtetős mert az koncentráltabb és gyorsabb hatású. A gyógyszertárban pedig általában be tudják lőni az adagot. De egyébként jó dolog, hogy a CBD olajat nem tudod túladagolni. Max elálmosodsz, ha sokat viszel be. Ezért is sokan esténként szedik. Amúgy a Liquidhall-on is lehet kapni mindkét félét, ha jól tudom. :thinking: Drukkolok, mert nagyon rossz az a betegség. Sajnálom. :pensive::heart:

3 kedvelés

Bocsánat, tévedtem. Már nem árulják a gyógyszertárak. Gyógynövényboltokban még lehet kapni, de ugyanolyan áron mint a webshopon.

3 kedvelés

A le petit is tele van veluk.Nem tudom mi szamit ebbol jo vetelnek,rengeteg erossegu van nekik.Par napja az osszes 20-30 szazalekkal olcsobb volt,lehet most is tart.

4 kedvelés

https://www.lepetitvapoteur.com/en/381-boosters

Ezen a linken az aljára görgetve találsz különböző erősségű cbd boostereket(van nekik kevert liquid is ,de ezzel úgy játszol ahogy akarsz).Ha innen vennél akkor várj kb egy-másfél hetet mert esedékes egy 30%-os akció .

6 kedvelés

Elsőre az olajat szeretném kipróbálni,de köszönöm szépen​:slightly_smiling_face:
Az usamedicial-ról a napokban nem sok jót olvastam​:cry:Nem tudom már miért és azt sem,hogy hol olvastam,csak az maradt meg bennem,hogy azt ne​:cry:De soha nem lehet igazán eldönteni,hogy mi az igazság és mi nem.Meg olyat olvastam,hogy visszahívják az összes teljes spektrumút…de nem tudom miért,mint ahogy azt sem,hogy igaz-e.
Ennek ellenére több webáruházban láttam teljes spektrumút…Csak ugye nem tudom,hogy melyik megbízható.Mert a neten olvasni mindent.Aki árulja,annak meg persze,hogy az övé a legjobb​:cry:Ezért szeretnék igazi tapasztalatokat​:slightly_smiling_face:

Amúgy a live márciusban volt…azóta már van 5000mg-os is.
Akkor próbálkozzak gyógynövényboltban érdeklődni?

2 kedvelés

Jó az USA Medical, sajnos azért vonták vissza mert már nem számít gyógyszernek csupán étrendkiegészítőnek. Én így emlékszem, hogy ez volt. :thinking: De egyébként nem hinném, hogy hanyatlott volna a minősége. Az USA Medical az úgy tudom az amcsi orvosi cannabis. Jah és az lemaradt az előzö hsz.-ből, hogyha lehet THC menteset vegyél, mert a THC felel a bódulatért. Az meg főleg munka vagy vezetés közben nem szerencsés. Bár asszem nem vezetsz, ezért bocsánat. :slight_smile: De a lényeg asszem ennyi. :thinking: A linkben amit küldtem jobban leírják. :slight_smile:

2 kedvelés

Elolvastam a linkeset…köszönöm :slightly_smiling_face:
Amin legjobban meglepődtem,hogy ki kell köpni…van olyan fajta,amit a végén le kell nyelni.Ezt vajon miért kell kiköpni?
Úgy olvastam,hogy az az engedélyezett 0.2% THC nem gond.Azért is árulják.Nekik meg tényleg csak THC mentes van.Nekem Xanax helyett is kellene​:slightly_smiling_face: