Ha nem bír ki egy egész műszakot a 21700,akkor az felejtős.
És épp egy “végső” boltban vásárolt termék,(40 T )amit máshonnan vettem az fura de kibírja bőven a napomat.
Volt egy autóm anno. Soha nem töltötte túl az akksiját, az mindig olyan 60-70 százalékon volt. Új korától 20 éves koráig használtam. Nem emlékszem rá, hogy lett volna olyan akksim benne, ami kibírta volna a 3 évet, pedig kapott prémium márkásat is. Aztán lettek másik autóim, nem emlékszem rá, hogy valamelyikben is kellett volna cserélni akksit 5-6 éven belül.
Igen, az akkuk elve sem mindegy. Ólmos szereti ha töltve van, hülye elektrokémia…
De a Li család (nem a kicióccó Lee-ék) szereti ha kicsit nem nyomod 100-ig, meg 20 alá sem.
Szerintem ez mindegyikkel hasonlóan van, legfeljebb nem egyformán hasonlóan
Jó lenne egy modern, zárt rendszerű termonukleáris atomcellás mod. Mondjuk bírná 13 évig napi 1375 slukkjával.
Csak igen drága lenne, és folyton meleg
Amúgy ideje lenne valami áttörés az akku technikákban…
Nem mondtál hülyeséget, van ilyen. Nem termonukleáris, de az “atomcellás” elnevezés már jó, tetszik is, használni fogom
Meghatározó Star Wars élményem volt kb. 84-ben, amikor olvastam, hogy a Millenium Falcon üzemanyagcellája kb. nagyobb dió méretű kristály. És ezzel hónapokig megy olykor némi hiperfénysebességgel.
(A valóságban csoda lenne egy 10 kilós akkupack, amivel egy Tesla elmegy 1000 km-t…pedig az áttörésre szükség volna lassan).
Az általad említett “atomcellás” módszerrel ez simán elérhető lehet úgy, hogy nem is kell töltened az autót, magát tölti, amikor áll. Egyébként én a hidrogénben hiszek, ami olyan anygból jön pl. víz hatására egy tartályból, hasonlóan, mint a karbid lámpa elve, de ez a kimerülése után elektromos árammal regenerálható. Terveztem már ilyet, magamnak unalmas értekezleten. Nincs benne semmi titok, hiszen ezt mások is képesek megtervezni. Robbanó motor kell. A hidrogén magas hőt termel, de az ausztrálok már évtizedekkel ez előtt feltalálták a robbanó motorok bizmut-oxid kerámiával való bélését, ugyanígy a főtengely csapágyét is, így nem lehet gond a magas hőterhelés Ennek elviekben már nem lehet technikai akadálya.
Vannak LiPo akkus modok azok igen jól bírják…
Igen, de tényleg kellene az akkutechnológiának egy 1 nagyságrendnyi méretcsökkenés. minden technológiai téren.
Ez igaz remélem lesz mert így néha siralmas dolgok vannak…
…vagy budget verzióként olyan tekerős töltős mod is lehetne mint amilyenek a lámpák voltak
hali,
én ezt használom kb 1.5 éve és nagyon szeretem:
i4 Nitecore Charger - lepetitről rendeltem 7000huf volt.
Gabor
A Nitecore UMS4 is jó választás lehet?
Jó, nyugodtan.
Szia!
Nekem ez a Nitecore UMS4 van, elég rugalmas töltő, micro USB a bemenet, nem 230V, így a kocsiba is tudod használni, otthon meg telefon töltőről, vagy powerbankról.
Hivatalos oldal:
Healthcabin $25.51
Sourcemore $21.96
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.