Először a Dvarw-K, majd a Dvarw-E, azután a Dvarw MTL és már egy ideje a Dvarw MTL FL.
Engem a 16 mm -es kis törpe Dvarw varázsolt el. Életemben először éreztem benne olyan intenzíven az ízeket, mint még soha. Szerintem az arányai miatt szebben is néz ki, mint nagyobb testvérei. Persze, a nagyobb méretű kazánok közt ők is a topon vannak, de a kis törpék ízben verhetetlenek. (Mint a Berserker V2 mini, de nála meg kellett oldani, hogy kapjon levegőt is.)
Dwarv fl 22mm
Kayfun prime.
Nekem ez a kettő ami a mai napig állanó.
Kayfun prime-om nekem is van. Szeretem.
A Dvarw 16-osnak nekem kicsi a tankja, ezért nem vettem. Eddig.
Ez a bajom nekem is vele. Különben azt szívnám egész nap. De hamar kiürül. Az utcán meg mellécsurgatok. Annyi a előnye, hogy 2 centi vatta elég bele, szűk a hely belül is, ezért nem tud elmozdulni a vatta a folyadékbeömlő lyukaktól sem. A kazán térfogata is kicsi, ezért azonnal jön a gőz, nem úgy, mint a többinél várni kell, míg a kéményig elér. Az MTL FL -hez képest nem olyan nagy a különbség, ugyanolyan Dvarw íze van mindnek. Ezt úgy értem, hogy az aroma íz és a nic. TH aránya a jellemző bizonyos gyártmányú kazánokra. Szerintem másban nemigen tér el a többi sem. Taifunhoz, Kaifunhoz sajnos nem volt még eddig szerencsém. Biztosan jók az olvasott vélemények alapján.
A Kayfun, véleményem szerint, egy remek ízű, jó TH-val bíró tank, de nehezen tolerálja az életformámat, ezért parkolóban van többnyire. Az általam ismert és eleddig használt tankok közül, magasan a Dvarw-ok bírják legjobban a kamionozást. ( mármint én kamionozok, a tankokat szívom közben )
Kayfun lite (klón). Előtte a kezdő cigiformàjú cucc volt, majd jöttek különböző integrált patronok, köztük a Ce4, amit már felújított az ember.
Integráltakból ez volt a kedvencem, és még van belőle:
Persze, ezt is folyton felújìtva. Néha megfolyt, de szerettem, új ízek kóstolására még ma is használom.
A Kayfun persze nagy lépés volt nekem, de hamar megszoktam és megszerettem. Jó pár évig kizárólag csak az volt használatban. Th-ban még mindig veri a mostanság próbált újabbakat.
Az újabbak közül a Dvarw fl lenne a legjobb, ha a töltést nem úgy oldották volna meg, ahogy, és hiányolom a külső levegőállítást.
Ezzel együtt egy könnyű, egyszerűen használható darab.
Második helyen a Brünhilde állna, ha nem lett volna macerás eltalálni, hogy ne legyen forró a gőz, és persze itt is a töltés… Viszont ízben kiváló nekem. Így egy picivel beelőzi az Ares2. Könnyű használat, könnyű töltés, kicsit bumfordi.
Mint írtam, th-ban egyik sincs ott, mint a Kayfun.
Egy ideális kazán nálam a Dvarw kezelhetőségével és méretével, a Brünhilde ízével, az Ares könnyü töltésével és külső levegőállításával, meg a Kayfun th-jával rendelkezne.
Dvarw-K,és az E felújítható porlasztós ami nem egy ökör árú……és a levegő is változtatható kívűlről de a töltés ugyanaz
Porlasztóst már nem szívesen használnék, de köszi a tippet! Lehet, egyszer kipróbálom azért.
Pandorával szemezek még, hogy ki kéne próbálni. Szimpatikus konstrukciónak látszik, bár bumfordibbnak tűnik, mint a Dvarw.
Nálam is most ez a helyzet.
Én azt szoktam mondani hogy amim van az mind szuper és pont azért mert mindegyikben van valami extra ami a másikban nincs.
Ez vonatkozik ízre és építésre egyaránt.
Nekem például van kayfun primeom ami nagyon jó ízeket ad és konnyű a feltöltése arról nem is beszélve hogy szabályozható a lé ellátás.
A fém palást pedig hab a tortán.
A dwarv mtl fl ízre nagyon jó van belőle a 2ml-től az 5ml es ig. Egyszerű megtekerni a töltése mondjuk inkább a hátrányok közé sorolnám de meglehet szokni. Nekem nem volt ezzel soha sem gondom.
A kayfun prime inkább a nem kivonatos dohányokra
Pl a discovery journey vagy a tnt aromákra jó( számomra) a dwarv inkább gyümölcsös aromákra használom pl:heisenberg.
Az ataman v3 nagy kedvencem a by ka összes szériája nálam a topp. Kivonatos és deszert dohányokra szerintem a legjobbak.
A By-ka pofon egyszerű építése és feltöltése zseniális. Íz vissza adása nálam csillagos ötös.
A By-ka v9 nálam a deszert dohányos tankom .
Don cristo pisztácia, don cristo vanilia custard, kék villamos . Ebben szívom. Ez jött be.
A többi by-ka kivonatos dohány tankja nálam.
És most jelenleg a flesh-e vapor 4,5s+ ami nagyon bejött. Még próbálgatom ezzel azzal de a kivonatos dohányos aromák ízét nagyon adja.
Nálam most a favorit.
Ebben igazad van,én sem de nem mindegy a felújítható porlasztó ára sem.
A K-hoz 400ft ami felújítható
Az E-hez pedig 1000 ft kb
Ami a mostani akármilyen eldobható porlasztó 1500-2000 ft-nak a töredéke,ezért van tartalékban pár darab belőlük
Még egy Ammit rda-ra fáj a fogam. Kóstolónak megfelelne?
Valami hasonló is jó lehet persze, ami mtl és jó vélemény van róla.
Cthulhu 1928 rda.
Wotofo stng, ha találsz még valahol…ammit minősége nem az igazi.
Esetleg egy caiman v4 vagy v5
Volt, kivágtam a kukába
Mi történt?
Hát…szar az a tank, na
Levegő dögivel, íz néha jött a sok levegővel.
Nagyobb átmérőjű huzallal forró volt mint a fene.
Kb minden téren szar volt, építeni meg szívni is.
Az egyetlen pozitívja, hogy nem folyt.
Köszönöm!